Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

JS

Nevím jestli jsem slušný člověk, ale nezapomínám ani na to, kdo nás osvobodil ani na Vás a Vaše postoje dříve a dnes.

3 5
možnosti
MS

A nezapomínáte ani, kdo z nás po tzv. "osvobození" udělal své vazaly?:-/

5 0
možnosti
Foto

Jen ,,pro připomenutí, viz.:

ZÁKON

ze dne 9. července 1993

o protiprávnosti komunistického režimu a o odporu proti němu

Parlament se usnesl na tomto zákoně České republiky:

Vědom si povinnosti svobodně zvoleného parlamentu vyrovnat se s komunistickým režimem, Parlament

konstatuje, že Komunistická strana Československa, její vedení i členové jsou odpovědni za způsob vlády v naší zemi v letech 1948 - 1989, a to zejména za programové ničení tradičních hodnot evropské civilizace, za vědomé porušování lidských práv a svobod, za morální a hospodářský úpadek provázený justičními zločiny a terorem proti nositelům odlišných názorů, nahrazením fungujícího tržního hospodářství direktivním řízením, destrukcí tradičních principů vlastnického práva, zneužíváním výchovy, vzdělávání, vědy a kultury k politickým a ideologickým účelům, bezohledným ničením přírody,

a prohlašuje, že ve své další činnosti bude vycházet z tohoto zákona.

2 2
možnosti
Foto

p.s.. a nejen pro autora. Kdypak a za jakou misku čočky nejen on a v které době vystudoval? Za mínus děkuji předem, potažmo i zadem;-)

2 5
možnosti
Foto

Obávám se, že to je jinak.

Nemáme před sebou zbývajících 10 let, protože předchozích třicet jsem nechodili pouští, ale brodili se neskutečným marasmem, jehož pach léty narůstal.

Máme před sebou plných 40 let, protože dosud jsme pro svou očistu neudělali ani za mák. :-/

3 2
možnosti
Foto

Jistěže je to jinak. A v mnohém. Za oněch třicet let nejen přišla na svět, ale i dospěla další z mnoha generací. A za tu dobu udělal i techn. pokrok nesmírný rozmach. Tudíž vše je dnes docela jinak, a nejen u nás, ale v celém světě. A co přijde v budoucnu, a nejen u nás, to v multipolár. světě, navíc opředeném až matrixem v sítích sítí, to nelze vůbec prakticky v ničem predikovat.

0 4
možnosti

S kým tráví vzpomínky na komunistické střílení do davu 1969 Miloš Zeman?

S komunistou Vojtěchem Filipem!

11 1
možnosti
DR

Zcela běžná schůzka o kterou byl Zeman požádán, která se zcela jistě nebude zabývat srpnem ale současností a vyšla zrovna na dnešek. Jen včera byly takové schůzky mimo Babiše dvě. "Aféru" tam kde žádná není v tom vidíte jen vy.

4 5
možnosti
MK

R^ Ano, je třeba si to připomínat, protože zde vyrůstá řada ignorantů, posilovaných různými Petříky, kteří si myslí, že komunismus byl něco jako Ordinace v Růžové zahradě. Ne komunismus byl hlavně bída, dálnice dlážděná obětmi komunismu. A nebylo jich málo Celosvětově má komunismus na svědomí více než sto mil. obětí. Více než nacismus. A přesto, nejen u nás, ale i v západní Evropě, USA se najdou lidé, kteří se snaží nastolit onu krvavou utopii a jak je patrno z jejich projevů zase za cenu omezení svobod člověka. Donucením a co s těmi, kdo se nepodřídí? Však to známe. Pěkně po soudružskuRv

14 1
možnosti
Foto

Až na ten blogovědiskuz. horizont souhlas. Nakonec, i p. Petřík zde má dost ,,napodobitelů", a nejen co do fanatizmu,ač zdánlivě z opač. spektra.;-)

0 3
možnosti
KM

Pane Šimku, jak já sám sebe, tak i ostatní známí i neznámí lidé s nimž se potkám, mě považují oprávněně za slušného člověka, neb všechny pozdravím, vyjádřím soucit, či podporu a vůbec dodržuji všechna zásadní pravidla etikety.

Nicméně i já, slušný člověk, jako prakticky všichni které znám, zapomínám. Například co jsem měl koupit, co jsem komu slíbil, ale hlavně brýle. Ty sice používám jenom na čtení, či pokud posílení zraku vyžaduje jakási jemnější práce a podobně. Ale většinou v tu chvíli nevím kam, a kde jsem je odložil. A přiznám, že v těch chvílích, kdy jsem naštěstí většinou sám, a v takových chvílích jde ta slušnost, která je mi jinak vlastní, trochu stranou a používám spíše slovníku prostého lidu.

A věřte, že v těch chvílích jsou mi nějaká výročí, kdesi tam, na což bych jako slušný člověk neměl ani pomyslet. A tak se nedivím a cítím pochopení pro všechny, nejen slušné lidi, že prostě zapomínají, neboť je to prostě lidské.

2 12
možnosti
Foto

I10v44a50n 44M88a55r48e22k

21. 8. 2019 14:57

Naprostý souhlas p.Karle. Též jsem už jako plnoletý prožil r 1968, a leccos jsem v té době i zažil (píší o tom jinde), ale ne nadarmo se říká, že čas hojí vše.

Ale dávat do roviny tehdejší dobu s tou co se děje nyní? No nevím, to "malování bubáků na stěnu" se mi trochu příčí. A když už, tak ten "hybrid" hrozí ze zcela jiné strany. ;-(

1 12
možnosti
Foto

V srpnu 1968 nás vraždili okupanti, v srpnu 1969 vraždili své spoluobčany domácí kolaboranti.

12 1
možnosti
PS

P95e43t94r 57S28k78á50c81e11l

21. 8. 2019 22:47

Srpen 1968 umožnili i naši tzv."spojenci". I M.Allbrichtová přiznala, že se nás USA nezastaly! Takže jak dál s našimi "spojenci"? Z Východu i ze Západu, nerozlišuji...

0 2
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,79
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!