Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

K37a69r31e63l 11R94a37d21a

5. 8. 2015 11:39

Na to, co navrhujete je už pozdě. Politici nejspíš doufají, že se to vyřeší sámo.

Ale nevyřeší. Jediné pozitivum je, že to současnou přitroublou politickou reprezentaci smete. Otázka je, co přijde dál. Moc optimisticky to nevidím.

0 0
možnosti

Všichni víme, že samo se to nevyřeší. Nezbytností je angažovanost těch, kteří na to mají! Nejde jen o ubytování, nejde jen o zaměstnání, ale jde o integraci především! A integrace potřebuje osobní doprovod! Výuku jazyka, výuku dějin, výuku umění, výuku práva. Pokud nechtějí s Čechy splynout, nemají tu co pohledávat! Musí se přizpůsobit! Chtějí se přizpůsobit?

0 0
možnosti

A37d97a51m 85S40t71a74v27a

4. 8. 2015 21:48

No vidíte, a když něco v tom smyslu řekne pan prezident třemi větami, tak ho kdekterý europendrek otlouká...

1 0
možnosti

Při výši nezaměstnanosti v EU a jakž takž přijatelné masové migraci z Ukrajiny, Ruska a okolí - nevidím důvod pro větší přísun lidí odlišných kultur z Arabie a Afriky. Jak je chcete zaměstnat? Ve vylidňujících se španělských vesnicích? Nějaký ten špičkový fotbalista či běžec, který dostane azyl a pak občanství - třeba v Dánsku - aby Dánové měli také nějakou medaili, kroutím hlavou, ale budiž. Bohužel EU je obr na hliněných nohách a není schopen bránit svá území. Samozřejmě by byli mrtví, ale problémy světa nelze řešit jen kecáním. Ale bohužel strýček Sam to všude rozvrtal a dopady zůstávají na jiných.

3 1
možnosti

Myslím, že je moudré, aby garant za uprchlíka měl nejen ubytování, ale i práci!

0 0
možnosti
Foto

Lidem, kteří nepostrádají velkou dávku skepticismu vůči ideologiím a jejich doktrínám velmi často chybí skepse nejdůležitější – skepse vůči účinnosti státních zásahů.  

Takovým způsobem vzniká ve společnosti nebezpečný trend. Lidé stále více vidí ve státu a v tom, jak stát může intervenovat a regulovat, prostředek pro zdokonalení chodu společnosti, takže pak jsou stále méně schopni pracovat na odstraňování těchto problémů svou vlastní iniciativou. Stát začal být vnímán jako instituce, která - kdyby chtěla a kdyby byla vedena těmi správnými lidmi – by nějak mohla zařídit odstranění  veškerých problémů. 

Jako jediné praktické řešení vidí mnoho lidí v nějaké státní intervenci, která omezí svobodu, způsobí řadu dalších nepředvídaných problémů a kumulativní dopad těchto intervencí nás posune zase blíže k socialismu.

0 1
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,91
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!