Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^R^R^

Je to tak. Je tu dusno!

1 0
možnosti
VH

Jak "n e b ý v a l e" spěchá většina do důchodu. Já pamatuji, že se většina těšila na důchod v době, kdy jsem nastoupil do zaměstnání. To bylo před půlstoletím. Takže kdy bylo "bývale"? Divil jsem se tehdy, divím se nyní.

0 0
možnosti
JJ

Na rozdíl od paní Novanska s Vámi souhlasím.Generaci dnešních skorošedesátníků nezbývá nic jiného.Moje žena je toho příkladem.Jde do předčasného důchodu,protože, ač středoškolačka, sehnala práci pouze na pekárně,v neustálém stresu,celou noc na nohách.Já jsem ji donutil jít do předčasného důchodu.Peníze vzal čert,přežijeme to.Ale hlavní je,že už nemusí robotovat na panském.Nebo má snad paní Novanska řešení pro 58-letou ženu,co se týče zaměstnání?Rád si ho vyslechnu.Jen upozorňuji,že žijeme v České republice.V[>-]:-(

3 0
možnosti

Píšete o pracovních podmínkách dělnické profese. Ale ještě horší je to pro podnikatele. A nejhorší snad ve zdravotnictví.

0 0
možnosti
MN

Úvahová konstrukce spojující rozdílné vnímání římského práva a amerického přístupu k uplatňování práva vs tužby odchodu do důchodu a ještě navíc zamotané do legislativních paskvilů vytvářeného nekompetentními zástupci v Parlamentu,... - to promiňte ale nějak jste se v tom ztratil, autore vy, nebo možná já.

mimochodem bych Vám přála delší dobu v USA žít. Tamní právní prostředí, kde jakákoliv právní "nejasnost" je předmětem byznysu právníků a subjekt sporu, který se do situace, kdy je možno právně vstoupit do vyjasňování a uplatňování nějakých požadavků/náhrad je jen výrobní prostředek;-D - to bych nikomu nepřála.

1 0
možnosti

O důsledcích amerického práva ve zdravotnictví jsem dnes ve službě napsal svůj třetí článek. Trocha trpělivosti a dočkáte se ho.

0 0
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,91
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!