Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LJ

Tak jsem se nic nedozvěděl o příčině.

0 2
možnosti
Foto

My ne, to vláda.

1 0
možnosti
Foto

RvRv Na krajích byly zřízeny Krizová oddělení a byl vytvořen Integrovaný záchraný systém, kam patří vše od Policie ČR, armádu, až po Hygineckou stanici. V případě povodní, epidemií chřipky tyhle složky spolupracovaly. Na úrovní vlády to řídil ředitel Krizového oddělení na úrovní kraje ředitel Krajského krizové odělení. Tyhle složky prováděly cvičení, kde se prověřovaly součinnost. Pracovníci těchto oddělení měli obrovské zkušenosti v této oblasti. Byl k tomu i vypracován krizový plán a jeho součástí byl pandemický plán. Vycházel ze směrnic EU a byl tak dobrý, že jej Němci obšlehli a ti se podle něj řídí. Tohle podle mě nebylo vůbec využito. V roce 2015 byla tak silná epidemie chřipky, kdy se v přeplněných nemocnicích leželo na chodbách a hrozil kolaps zdravotnctví, ale zvádlo se to bez paniky, strašení lidí. Bylo rozhodnutu, že na základě této zkušenosti bude vypracován plán a získané zkušenosti se využijí k přeměně zdravotnictví, aby se podobným věcem přešlo. Jak jsem slyšel na ČR za pět let se neudělalo nic a opět jsme tam, kde jsme byli. Přeplněné nemocnice.

4 0
možnosti
Foto

No, ta specializovaná hygienická fakulta (mimo jiné s pediatrickou po ruském vzoru), nebyla šťastným řešením. Jenom dávala příležitost k protekcionismu, když se její absolventi (plnohodnotní MUDr.) snažili dostat se po promoci k normální medicíně.

1 0
možnosti
Foto

Epidemi i pandemie jsou naprosto přirozené jevy. Projdou tak jako tak - nemůžeme zvítězit ani prohrát, naše účast je nevyhnutelná. Proces můžeme maximálně pozdržet (karanténními opatřeními) a modifikovat (očkováním).

4 3
možnosti
Foto

Když je třeba nakoupit, dovezu manželku k Lidlu a dobu čekání si zkracuji sledováním parkoviště. Pořád se vyskytují lidé, kteří tuhle nákazu podceňují. Zrovna včera se tam jeden, tak s BMI 40 bavil s třemi známými aniž by měli nasazené roušky. Pohromadě byli po celou dobu, než manželka nakoupila asi čtvrthodiny. Někteří Češi mají ke svému zdraví přezíravý postoj a v tom vidím důvod, proč jsme na tom tak špatně. Děti do škol nesmí! Ty nebudou nikdy respektovat žádné příkazy. Smrt je pro ně příliš vzdálená, než aby se jí bály a stávají se potom perfektně fungujícími rozmetači covidu.

2 3
možnosti
Foto

K čemu je rouška dobrá ???? Covid je kapénková nákaza a pokud někdo kolem mě nekašle, nepraská nevidím důvod ji nosit. Já ji venku nenosím. Protože pro zdraví je lepší ji venku nenosit. Nosím ji pouze v obchodě, ale venku si ji okamžitě sundám. Vyhýbám se styku s lidmi, které neznám. Pokud máte roušku K95 z Číny, tak si zaděláte na rakovinu. Je tou rouška z Číny, určená pro zedníky, je dvouvrstvá a obsahuje plast, který vdechujete. Je to asi tak. jako když si dáte dva kapesníky. U nás nebyla schválena a přesto vláda povolila její prodej, protože jich za miliardu nakoupila z Číny a leží jim to ve skladu. Babiš a vláda mají roušky top ze šesti vrstev, které jsou schválení.

3 0
možnosti
Foto

Prapůvod všech problémů vidím v uměle živené nenávisti vůči inteligenci ze strany politiků toužících po absolutní moci. To je pro mne to nejsmutnější, co jsem zde nalezl po více jak třicetileté nepřítomnosti. Stejně jako za komunistické nadvlády.

3 0
možnosti
Foto

Vůči inteligenci? To máte na mysli demonstranty Michprdu nebo Pražskou kavárnu?

0 3
možnosti
Foto

My prohráváme boj s koronavirem? O kolik se snížil v Česku očekávaný věk dožití?

1 2
možnosti

Vás si vážím. Jen mne mrzí, že na téma článku zde prakticky nikdo nediskutuje. Asi neprovokuji k diskusi na správném médiu. :-)

2 0
možnosti
PN

P91e25t72r 17N83e23d12v87ě89d

18. 3. 2021 23:30

Proč? Protože opozice a jí nakloněná ČT od samého počátku do dnes imrvére kritizuje a zpochybňuje jakékoliv rozhodnutí vlády. S tím hnusem je to v podstatě boj. Boj, který prakticky nelze vyhrát, ani zremizovat. Jde jen o to, aby prohra nebyla katastrofa.

Jsem naprosto pevně přesvědčen, že kdyby si dala opozice, ČT,rozhlas, média pohov a nebo alespoň umírnila snahu vždy najít někoho, komu něco nesedí, nebo někoho, kdo musí vymyslet 10 důvodů proč je požadavek vlády špatně, byli bychom jinde. Nechápu i brojiče proti opatřením. Jsou to většinou ti, jenž mají zavřeno. Právě jejich snahou by přeci měla být snaha tohle martyrium co nejvíc zkrátit.

7 4
možnosti
Foto

Vy jste to vůbec nečetl! Rv

2 1
možnosti
  • Počet článků 638
  • Celková karma 28,51
  • Průměrná čtenost 1079x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!