Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
NM

...prvopočátek byl v tom,že se tyto funkce dávaly za odměnu..počínaje Bojarem a konče Němečkem...tak jako v jiných rezorteech...je to !úboha!

0 0
možnosti
Foto

Jistá změna tu je. Zdravotnictví se stalo kombinací socialistického bince (eufemismus!) a tržního oškubávání pojištěnců.

Mnoho pojišťoven - pojištěncova smrt.

Nevím, proč si nevezmeme příklad z jiných (vyspělých) zemí, kde zejména většina zdravotnických zařízení (přes 90%) má statut neziskové (=nevýdělečné) organizace, a nikoliv všelijakých s.r.o., jejichž hospodaření je "pozoruhodné".

0 0
možnosti

V socialismu stačí jediná zdravotní pojišťovna. Naše pluralita pseudopojišťoven je nesmysl, zvláště pokud se ze zákona nesmí lišit. A tak se liší jen v nesmyslných hloupostech. Nemohou mít normální pojišťovací produkty, mezi kterými bychom si mohli vybírat větší nebo menší spoluúčast.

Pluralita našich pojišťoven je klausovská iluze kapitalismu. Ve skutečnosti je lékař z bysnysu zcela vyloučen a nesmí léčit podle potřeb pacienta, ale podle potřeb pojišťovny. A zodpovědnost za proplacení zdravotní péče zcela chybí! Pacient je neodpovědný, jen čerpá a čerpá. Pokud má kde. Pojišťovna má tolik výjimek, že ve skutečnosti je také neodpovědná. Stát je neodpovědný. A lékař vlastně může být rád, když na něho něco zbude, když supové skončí svoji hostinu.

0 0
možnosti
JM

J84a77k17u50b 24M94a45c78h

11. 3. 2016 9:31

Kdo pracuje dlouhá léta v německém zdravotnictví ví, že systém zdravotních pojišťoven, tedy systém od dob Otto von Bismarka., je nefunkční moloch, který stojí obrovské peníze. Financuje víc jak 300 různých pojišťoven, jejich zaměstnance, jejich nemovitosti. Dobré zaměstnání pro politiky, jejich spřízněné duše( česky trafiky ), přátele příbuzné politiků napříč politickým spektrem. Např. AOK, tedy největší pojištovna má 1 úřednici na cca. 600 pojištěnců. Uvedená úřednice většinou nic neví a vše se zdlouhavě řeší přes jejich centrálu. Pojištěnec nemá nejmenší potuchu jak vše funguje. Lékař je většinou v mediích označován jako zloděj. To je systém zákonného pojištění a jejich mramorového království - tam musíte být ze zákona pojištěn. Za určitých okolností se máte možnost z této " povinnosti" vyvázat a pojistit se privátně. Privátní pojišťovny pracují na úplně jiném principu. Je zcela transparentní, pojištěnec dostane od lékaře účet, má naprostou kontrolu o jeho správnosti a je i informován co léčba a léky stojí. Jeden agent má cca 10000 pojištěnců a vše zpracovává během 1 až 2 dnů. Ovšem Tento systém nenabízí trafiky pro všechny možné parazity a proto o něj nebyl po listopadu zájem.

1 0
možnosti
AG

Systém zdravotních . pojišťoven byl založen proto aby se zdravotní péče stala dostupnou i těm nejchudším. Bohatý člověk měl možnost platit výkon přímo a nebo mít soukromé pojištění.

To, že došlo k zneužití tohoto systému je jen ukázka neschopnosti politiků vzít na svá bedra i nepopulární kroky.

V ČR by měla být jen jedna veřejná zdravotní pojišťovna a systém dobrovolného připojištění v komerční pojišťovně.

A jen pro informovanost. Chcete tvrdit, že v Německu nemusíte platit veřejné zdravotní pojištění? A z čeho tedy z jakých prostředků je tedy v soukromé pojišťovně financována zdravotní péče?

1 0
možnosti
OF

Karma. Jako obvykle. Odezva na článek bude malá. Všichni pseudopravičáci na těchto stránkách to mají v paži. Však si přece platí lékaře / sluhu / a mají na všechno nárok.

2 0
možnosti

Lidi jsou u nás divné ovce. Vůbec jim nevadí, že jsou donuceni zbytečně obíhat různé lékaře a různá zbytečná vyšetření.

0 0
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 28,01
  • Průměrná čtenost 1077x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!