Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

J37i84ř86í 76M57í40k98a

13. 10. 2015 17:49

A asi není divu, že tomu šéfuje pan Obrtel, který odmítl cenu za jeho účast na mezinárodních misích. 

Lidé na internetu mu z poza klávesnice začali spílat do proruského showmana, který se jen chce zviditelnit odmítnutím ceny. Jo ale možná že prostě účastí na těch válkách NATO a USA člověk opravdu zjistít, že to není jako o tom číst na internetu nebo debatit v kavárně o tom, jak zachráníme svět vyzbrojením nějakých rebelů.

Nadávky za to, že odmítl cenu, jsou těžký fail - zneuctěním, že tenhle člověk riskoval vlastní život službě zemi. 

Mimochodem i armáda USA zažívá těžký nevděk zejména úřadů. Nezájem o financování léčby zranění a dokonce špiclování, jestli se dotyčný voják nestane soukromou milicí nebezpečnou zájmům USA. Trochu podobné jako v tomto případě u nás. Dost vojáků i výslovně dalo na internetu vědět, že pokud by vláda rozhodla o zákazu držení střelných zbraní, tak půjdou proti vládě a budou chránit toto právo občanů.

Myslím, že posudovat takové deklarace z pozice trestního práva jako přípravu vraždy, není odpovídající.

0 0
možnosti
JM

J28i62ř16í 31M33í76k67a

13. 10. 2015 17:42

No něco jako česká opozice.Vystřílení vlády je teda silné sousto, ale to samozřejmě závisí na kontextu - vláda, která rozhodne o vyhlášení války Rusku, může být považována za porušující ústavu, a je to pak něco jako zabít Hitlera. Ale pak museli rozlišovat, kdo hlasoval PRO.

Nevím, jak moc to varování bylo myšleno vážně, ale ukazuje to podstatnou věc - jak si politici vyhlašují války, protože jich se osobně nedotýkají - jsou moc prachatí a budou si žít v blahobytu i  kdyby veřejnost neměla ani co jíst. Tak tomu bylo vždycky. Vláda, která rozhodne zahájit válku porušující mezinárodní právo, postavenou na krutosti a nelegálnosti, je defakto zločinná.

A pravdou je, že mezi zločinné války patří všechny předchozí z posledních let. Došlo tam i ke zločinům proti lidskosti. Použití munice s ochuzeným uranem způsobilo zjevně těžké mutace dětí v Iráku. Válka byla zahájena bez mandátu OSN a s vylhanými argumenty. Podobně Libye a další války. George Bush byl odsouzen za válečné zločiny. 

To snad není proruská propaganda ale čistá fakta. Čistá jako víno. Vystřílení parlamentu je asi tak legální jako defenestrace.

0 0
možnosti
Foto

Aby všichni čeští poserové jednou nebyli těmto hochům vděční, že je chrání před běsem a zlem, které se Evropou šíří jako mor.

0 3
možnosti
MS

Těch pár pomatenců nás určitě vytrhne. :-/

1 0
možnosti
MS

Je mi docela nepochopitelné, že velitel té proruské sebranky naprosto bezostyšně vyhrožuje před televizní kamerou, že za určitých okolností jeho "hoši" vystřílí Strakovu akademii a Parlament ČR a  n i k d o  ho nežene zodpovědnosti. Stejně tak nechápu, jak může být tato amatérská soldateska  vyzbrojena samopaly vzor 58, tedy zakázanou zbraní pro civilní osoby. :-/

2 0
možnosti
Foto

on prohlásil, že pokud by se vláda chovala vlastizrádně a tím to posunul do hypotetické roviny.

0 1
možnosti
VV

Mozna, ze zu dlouho probiha a zatim o Tom nikdo nevi.

1 0
možnosti

Možná to jen jen zoufalství několika lidí, kteří vidí kam jdeme a je jim jasné, že štěstí přeje připraveným. 

Jste si naprosto jisti, že migranti se budou chovat slušně? Že nás bude naše policie a armáda chránit? Že naši vypatlaní politici nás nebudou stíhat za diskriminaci, když se budeme bránit?

Do Evropy dorazil dav lidí, o kterých nic nevíme. Ani to jak se budou chovat. Natož jaký mají výcvik oni. Možná není od věci vědět jak bránit svoji rodinu.

3 3
možnosti
MS

A to, že za nepřítele považují NATO a EU, a za své spojence Rusko, vám asi nevadí, co ? :-P

2 0
možnosti
JS

Již jste pane Šimku druhý hybridní válečník, zde na blogu. Prvenství drží pan Peszynski. ;-D

3 1
možnosti

Dík za upozornění. Zdá se, že je to horší než jsem si dovedl představit.

2 0
možnosti
DB

Bohuzel, mate pravdu. Hybridni valku nekdo vede proti vsem statum Evropy. Jen si to neuvedomujeme. A ted rozhodujici otazka CUI BONO?

2 1
možnosti

Cui bono? To časem poznáme. Možná už bude pozdě. Jako po druhé světové válce...

2 0
možnosti
JT

Nojo, nase ozbrojene slozky moc nefunguji a pokud ano, tak ne v nasem zajmu. Tak se snazi par nadsencu.

1 2
možnosti
MS

Viděl jste ten pořad ? :-P

2 0
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,88
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!