Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Karma. Váš postoj se mi líbí, je rozumný, nijak neděsící a přitom obezřetný.

Nejvíc mě fascinují ti "experti" (v čele s experty WHO), kteří buď přijdou s nějakým úžasným vše dosavadní obracejícím objevem anebo ti, mají jasno, co bude (přitom každý tvrdí něco jiného). Samozřejmě že média to ještě vytrhnou z kontextu, takže to působí patřičně bombasticky. Titulky se jen předhánějí.

Osobně si myslím, že jediná pravda je ta, že nikdo nemá páru, co bude. Černé labutě se nechovají standardně a očekávaně.

2 0
možnosti

Já ze svých celoživotních zkušeností cestu nabízím. Uvidíme, zda bude odpovídat realitě! :-)

0 0
možnosti
Foto

Pravda o koronaviru? Přečtěte si tohle:

https://swprs.org/fakta-o-covid-19/

Potvrzuje to, co tu většina rozumných lidí uvádí.

1 0
možnosti

Děkuji za upozornění! Myslím, že se převážně shodujeme. Ohledně kapénkové infekce si na této cestě trvám! Také si nejsem jist, že zastavení školní výuky a výrobních provozů mělo pozitivní efekt! Proto považuji za nutné urychlené rozvolnění v této oblasti a nevracení se k těmto praktikám při nástupu viróz na podzim.

Globální sledování občanstva považuji také za rizkové ohledně občanských svobod! Patří sem "chytrá karanténa", protože trasování nemoných u nás bylo vynikající i bez ní!

Protože jsem přesvědčen, že nejrychlejší šíření koronaviru je dáno kapénkovou infekcí, preferuji nošení roušek v uzavřených provozech, včetně restaurací, koncertů, divadel, kin a kostelů! Roušku nepovažuji jako za prostý symbol poslušnosti občanstva, ale za účinnou v omezování šíření infekce!

Pozoruhodné je riziko hypertoniků! Většinou je vysvětlováno stresovým zvýšením krevního tlaku. Avšak podle jedné studie, koronavir se do buňkydostává stejnou cestou jako nejběžnější a nejúspěšnější léčiva (AECi) na hypertenzi.

Souhlasím, že smrtnost na koronavirus odpovídá smrtnosti chřipky, je násobně nižší než smrtnost při dopravních nehodách. A vyšší smrtnost odpovídá především selhání zdravotní péče. Nemyslím si, že společnost u nás je imunizována předem příbuznými viry, naopak absence protilátek v Česku zvyšuje invazivitu, jako tomu bylo u Španělské chřipky před sto lety.

Imunizace společnosti umělá bude k dispozici asi až za rok, proto bývá preferována imunizace přírodní. Je to možná cesta, pokud v tolika případech probíhá inaparentně. U nás však prokazujeme množství protilátek svědčících o prodělání infekce řádově v promile. To by bylo žalostně málo. Uvádí se však v Evropě promořenost od jednotlivých procent po desítky procent.

Díky!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Profesor Klaus Püschel je známý německý patolog a soudní lékař. Jako jeden z mála měl se svým týmem možnost pitvat oběti “údajné epidemie koronaviru” v Hamburku (k 16.4.2020 bylo v Hamburgu 3953 nakažených koronavirem a 80 osob na něj údajně zemřelo). Podle jeho závěrů v rozhovorech pro německý tisk a televizi, ani jeden z pitvaných zemřelých v Hamburku nezemřel na následky virového onemocnění COVID 19! Všichni zemřelí trpěli již před tím nějakou závažnou chronickou chorobou. mezi nejčastější patřila rakovina (zhoubná nádorová onemocnění), chronické dýchací potíže, onemocnění srdce a oběhového systému, diabetes/cukrovka, často se jednalo o silné kuřáky a obézní jedince. Většinou se navíc jednalo o staré lidi s věkovým průměrem 75 let. U několika málo případů mladších ročníků, např. muže 46 let pitva prokázala, že trpěli závažným chronickým onemocněním, jen o něm nevěděli. Ti lidé by podle něj zemřeli stejně i bez koronaviru.Prof. Püschel také kritizoval nařízení Kochova institutu v Berlíně, podle kterého každý mrtvý, u kterého se prokáže pozitivní COVID 19 test, by měl být počítán jako oběť pandemie. Takto se mimochodem postupuje i všude jinde ve světě včetně ČR! Je proto evidentní, že ony oficiální děsivé statistiky “obětí” nemají s realitou nic společného

0 0
možnosti

Plný souhlas! Již od počátku upozorňuji na to, že sledovat úmrtí na koronavirus nemají smysl! Koronavirus snad jen urychlí smrt u nemocného člověka! Jsou senioři, kteří mají ke stovce let, a z koronavirózy se vyléčí! Nesledujte počty nově nemocných, celkově nemocných a zemřelých. To jsou jen ukazatele pro politiky. Pro nás nemají ŽÁDNÝ význam! Jen vyvolávají strach a vyvolávají potřebu hledat spasitele mezi politiky! V uzavřených prostorách nosme roušky, dokud bude virus aktivní! :-)

1 0
možnosti
Foto

Lékař a rektor Univerzity Karlovy Tomáš Zima v v rozhovoru v Českém rozhlasu 2 uvedl, že máme cca. 6 000 lidí, kteří onemocněli koronavirewm, ale pouze 400 nakažených potřebovalo nemoční péči, to je méně jak 10 procent. 85 % lidí na covid-19 pozitivních ale nemá žádné potíže nebo má potíže minimální. Smrká, lehce pokošlává, má 37 stupňů teplotou. To jdou evropská data. Ze Švédska, z České republiky.“Covid-19 je kapénková nákaza a vyžaduje delší kontakt lidí. Není tam přenos dotykem na kliku a podobně. Je samozřejmé zachovávat pravidla: mýt si ruce, ve veřejných prostorech a tam, kde jsou lidé, mít roušku a udržovat odstup. Stačí to dodržovat a můžeme se přirozeně vracet do života.“ To stejné tvrdí nejrespektovanějších českých lékařů, kardiolog Jan Pirk, poté, co ve zdraví přežil nakažení „smrtícím koronavirem.

0 0
možnosti

V podstatě souhlas! Udává se, že doba pro předání infekce je kontakt asi 15 minut. Koronaviróza se šíří převážně kapénkovou infekcí. Proto nosíme roušky. Kapénky však ulpí i na površích, kde přežijí i několik dní. Proto si opakovaně myjeme ruce mýdlem a opakovaně je desinfikujeme! Tolik propagovaný odstup dvou metrů je nutný při kontaktu bez roušky, ale je nedostatečný při kašli a kýchání, při kterém se kapénková infekce šíří až na šest metrů! :-)

0 0
možnosti
Foto

V ČR ročně umírá 30 000 pacientů na nádor ročně. Jsme pyšní na těch 60 000, které vyléčíme, ale 80 lidí denně zemře, to je každých dvacet minut jeden. Představte si ráno zprávy v šest hodin, kde oznámí: Vážení spoluobčané, už nám umřelo od půlnoci 18 občanů, v 6.20 čekáme, že zemře další, teď nám hlásí, že umřel pan Novák ve Vysokém Mýtě. V 8 hodin to bude o dalších šest víc. Dovedete si to představit? A k tomu by se říkalo, že pacienti mají chodit pro rohlíky se lněným sáčkem, ve kterém není žádný karcinogen. Dovedu si představit jakoukoli fámu. Ale 300 lidí umírá v zemi denně naprosto přirozenou obměnou. Někdo na dálnici, ohle přednesl na čtvrtečním jednání Senátu Parlamentu České republiky Jan Žaloudík, lékař, profesor a někdejší ředitel Masarykova onkologického ústavu v Brně. Potvrdil v něm to, že byl humbuk kolem koronaviru vytvořen účelově a uměle a s realitou nemá nic společného.

0 1
možnosti

Máte pravdu! Česká televize informuje svědomitě a pečlivě, ale plně souhlasím, že takováto nepřetržitá masáž vede ke strachu o život! Zpočátku to dokonce od politiků dělalo dojem, že vystrašení je cílem. Jednak to zvýší poslušnost občanů vůči politikům, a jednak lidi budou hledat svého politického spasitele. Toho už nejspíše našli! :-)

1 0
možnosti

V řadě vysp. zemí probíhá výzkum, zda prodělání covid-19 přináší nějakou, byť krátkodobou imunitu, zatím o tom mnozí odborníci pochybují (např. Dánsko), asi to poznáme hlavně na podzim - i bez výzkumu, na vlastním těle. Resp. lidé se budou patrně setkávat s cca 190 dalšími mutanty koronaviru, na něž asi imunita už vůbec nevznikne - WHO to vidí jako běh na dlouhou trať, s výhledem dalších 5 let.

1 1
možnosti

Nemáme adekvátní informace! Některé informace tají politici i před odborníky. A tak se jen dohadujeme. Já vycházím ze všeobecných epidemiologických informací. Specifické informace navíc má Roman Prymula, ale jeho výroky jsou omezené politicky! Samozřejmě, že jde o běh na dlouhou trať! Na infekci chřipky umírají občané dosud! :-)

1 1
možnosti

Úmrtnost na chřipku činí např. v Rakousku ročně v průměru dva až čtyři tisíce pacientů, jenže zatím nevíme, kolik úmrtí způsobí covid-19 během roku, my zatím známe smrtící výsledky cca za dva měsíce (a není to málo, do roka to může být horší než "sezónní chřipka" (což ale není jediná viróza, navíc ne každý lékař ví přesně, nač člověk stoná). S izolací seniorů v ústavech nesouhlasím, provozovatelé musí technicky a organizačně zajistit možnost návštěv, např. zvláštní místnost, návštěvu by směl v krizi vykonat jen nejbližší rodin. člen, zdravý, s rouškou apod. Hlavně se souhlasem klienta ústavu (šlo by o rodinné rozhodnutí, zda podstoupí riziko). Takhle se to zvládlo v okol. západ. zemích, tak proč ne u nás?

0 0
možnosti

Ano, úmrtnost na koronavirózu je u nás významně nižší než na chřipku. Na tom se samozřejmě podílí striktní omezení pohybu občanů vládou a přísné nošení roušek.

Jistě jste také slyšela Miloslava Ludvíka, když v době selhání zdravotní péče v Itálii v televizi tvrdil, že neví, proč by nemohl do Itálie jet! Byl to on, kdo tvrdil, že nebezpečnost viru spalniček je mnohem větší a smrtnost chřipky též!

Co rozumím pod pojmem přísná izolace seniorů a rizikových? Pokud jsou v domovech seniorů, musí se snažit senioři, ale i personál, alespoň nosit roušky! A zvýšená hygiena s opakovanými desinfekcemi rukou je nezbytností! Návštěvy také s rouškou! Jejich zdraví (návštěv) závisí na odpovědnosti návštěvníků! Pokud senior na vlastní pěst chce jít ven, je to na jeho odpovědnost! Nemohou žít jako v kriminále! To jistě se mnou souhlasíte! :-)

1 0
možnosti
Foto

Teď jsem si přečetl, že na jihu Čech se 2000 testů potvrdilo, že 5% zúčastněných tuhle nemoc prodělalo, aniž by o tom vědělo.

0 0
možnosti

Jenomže to nikdo neví jestli je to pravda.. To je ten problém

1 1
možnosti

Politické postupy nejsou zatím standardizované! :-)

1 0
možnosti
Foto

Pane Šimku, to je plamenný projev! Ale třeba budeme mít štěstí a patogenita toho viru s létem "vyvane". Jen jsem opravdu zvědav, co se bude podnikat, až v první polovině června budou denně menší stovky nově nakažených..... posledně z těch počtů byla karanténa. - - - - Jen to mi povězte, kde se pořád berou ti nově nakažení, když už 2 měsíce povinně nosíme roušky? Tak fungují ty roušky, nebo ne? (ptám se jen pro legraci... ale jestli mi nějak vtipně odpovíte, dám Vám karmu:-). Každopádně Vás zdravím!

4 0
možnosti

Nevím, jestli to víte, ale ta KARMA nikoho při životě nedrží. Mnozí blogeři si to ale myslí. :-)

1 2
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 27,70
  • Průměrná čtenost 1077x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!