Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MF

Autor článku je dokonce tak trapný, že diskutujícím sám osobně uděluje plusy a minusy! Rv

0 0
možnosti
KS

Nechte si pane autore nadělat na hlavu, jen tak,svobodně,aby se ostatní symbolicky pobavili.

0 0
možnosti
MF

Prezidenta Zemana rád nemám, ale respektuji to, že vyhrál volby. A to je demokracie, pane doktore, nikoliv Vaše skryté konstatování, že většina národa jsou pitomci, protože volili, tak jak volili. Na tom už vůbec nic nezměníte, darmo pláčete nad tím, co bylo. Raději pracujte na tom, aby byli příště mezi prezidentskými kandidáty i lidé, ze kterých by si mohl volič skutečně vybrat, aby nemusel volič ze zoufalství volit ty, u kterých předpokládá pouze to, že způsobí nejméně škody. Můžete to nakonec zkusit třeba i Vy, když tak dobře víte, co má a nemá prezident činit!

4 2
možnosti
Foto

Zneuctěním symbolů bych chápal jejich pošlapání, roztrhání, pošpinění, spálení... ale svěšení? To ne.

2 2
možnosti
Foto

Jestli jsou i jiné stěžejní stavby střeženy tak mizerně jako Hrad, tak potěš koště.

4 0
možnosti
Foto

Dobře mu tak. Chápu to jako symbolické vyjádření opovržení Zemanem. Ta standarta nebyla poničena a toto gesto není to co ji znehodnocuje. Vám velká karma.

4 2
možnosti
MP

Nejsem si jistá, jestli tento způsob protestu je ten správný a účinný. Zemanovy příznivce a voliče to pravdaže naštvalo. Ovšem jestli si "performeři" myslí, že ten zbytek pouze jásá a tleská, tak to si dovoluji pochybovat. Spíš naopak. Použitím symbolu šokovali a získali své minuty slávy. Ukázali lidem, že nedotknutelné zde není naprosto nic.

Ovšem tam, kde se boří nedotknutelnost daleko zásadnějších věcí (posvátnost života, přirozený řád věcí týkajících se rodiny atd.), tak co tam pak znamená zneužití nějaké vlajky. Nic. Udělali z ní tímto opravdu jen kus hadru.

Posloužilo to jen k odvedení pozornosti od daleko důležitějších věcí, a to v době, kdy se hraje o budoucnost našich dětí a vnuků.

Mimochodem, MZ jsem nevolila za prezidenta, žádnou jeho stranu, v jaké kdy byl, rovněž ne. Tomuto však netleskám, jsem spíš znechucena.

4 2
možnosti

Mne spíše znechucuje to, že pod standardou "Pravda vítězí" se vyskytlo tolik nechutných a lhavých prezidentů.

2 0
možnosti
JL

Jaký pán takový krám. R^

2 1
možnosti
Foto

Je smutne jak malo si nekteri lide vazi statnich symbolu a rikam si je li mozne se pak divit jak situace v zemi vypada. Mili svobodymyslni... nedochazi vam ze ten trapny cin nezasahl Zemana? Tomu je to jedno a protoze je to buran mozna se i zasmal. Kdo byl ale ponizen byla Ceska historie, jeji posvatne symboly. Vy si jednou s islamisty budete dobre rozumet. Oni maji k odkazu predku podobny vztah

3 6
možnosti

Nevím, ale prezidenti přetékající lží tu standardu "Pravda vítězí" rozhodně poskvrnili víc než její záměna za rudé trenýrky.

2 1
možnosti
  • Počet článků 645
  • Celková karma 19,07
  • Průměrná čtenost 1075x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!