Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RK

Pravda pochopitelně existuje a je jen jedna. To že neexistuje si snaží namluvit ti, kteří rádi lžou.

0 0
možnosti
FS

Autore,já mám zase pevné přesvědčení,že ideologie nacistická,komunistická a náboženská jsou špatná.Ale nechápu,jak to dělá ta církev,že jim ještě dneska naletělo tolik lidí.Ty první dvě odsuzujeme a přece taky slibovaly vše nejlepší pro lidi poslušné a nevzpírající se.Mělo to však asi chybu,neslibovaly život věčný.

1 3
možnosti

Dáváte-li rovnítko mezi náboženstvím a ideologií, bude pak obtížné pochopit, co jest náboženství, co je víra... Nemyslím si, že život věčný hraje nějakou větší roli.

:-)

0 0
možnosti
LJ

S tím vítězstvím pravdy je to takové zvláštní. V žádném přpadě nejde o přímočaré vítězství.

Protivníkem pravdy je lež. A ta v bojí používá všechny prostředky propagandy a je velmi halasná. Pravda se brání jen tiše a slyší ji jen ten, kdo ji chce slyšet. Naproti tomu lež slyší úplně všichni. Vraťme se kousek zpět. Za doby Třetí říše Goebelse slyšeli všichni, pravdu jen někteří. Za komunismu věděli všichni, co píše Rudé právo, po pravdě se pídili jen někteří. Dnešní vševládnou ideologií je konzumismus a jeho propagandu slyší všichni. Pro tichý hlas pravdy mají sluch jen někteří.

Mnozí pozorovatelé jsou přesvědčeni, že lež díky zbraním, které používá, musí pravdu převálcovat. Skutečnost je však taková, že proti všemu očekávání tady pravda stále je, i když ji naslouchají jen někteří. A to je její skvělé a nepochopitelné vítězství.

4 0
možnosti
MC

Napsal jste to velmi zodpovědně a dávám Vám za pravdu. Pravdu dokáže přijmout jen opravdový intelektuál. Bohužel vcelku mívají intelektuálové sklon spíše k levici, ke kritice moci, poměrů a podobně, což posiluje stav zhoubné mysli produkující stravitelné lži a nenávisti slabé a nezodpovědné většiny.R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 646
  • Celková karma 17,42
  • Průměrná čtenost 1073x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!