Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Od 12. 4. do dne 16.05 bylo hospitalizováno 295 osob ve všech nemocnicích u nás na coronavirus. Zbytek se léčil doma. Pramen : Ministerstvo zdravotnictví ČR.

0 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že už zemřelo v souvislosti s koronavirem 270 lidí, úspěšnost léčení nic moc.

0 1
možnosti
MB

Vedoucí úloha Ministerstva zdravotnictví ve společnosti, je pořád lepší jako ta bývalá! Jistý pokrok pak upřít nelze. Nápadů má Vláda kopec, i Vakcínu vyvíjí ! ...

Jaké by to bylo krásné, kdyby v ČR působila společnost - Otto Wichterle Company, světový vynálezce kontaktních čoček. Dnes, pravděpodobně množstvím fabrik s centry laboratoří a výzkumných center, vlastní VŠ jako podhoubí nastupujících vědátorů ...

Samotný Otto zhřešil ! Jako slušný člověk odsoudil okupaci 1968, podepsal 2 tis. slov. Dobří soudruzi - 1977 za zlomek hodnoty zašantročili a vzdali veškerých licenčních smluv - Vše přenechali americké straně. Není vše špatné, taky máme v ČR veliký Koncern a Holding ! ... :-)

2 1
možnosti
LH

A vy máte virus Babiš, pravděpodobně nevylecitelny....

5 1
možnosti
Foto

Na okraj: Předání státní moci do rukou profesních komor nelze považovat za pravicové řešení, to bychom museli považovat za pravičáka Mussoliniho s jeho ideou stavovského státu.

0 2
možnosti

Předávání moci do rukou komor a cechů nikdo nežádá!

Pro pravicové myšlení je zásadní osobní svoboda přinášející přirozenou cestou odpovědnost a ta svoboda je ohraničena jen svobodou druhého člověka! :-)

2 0
možnosti
Foto

1) Jaké procento domovů důchodců bylo zasaženo nákazou koronaviru? Abychom váš výrok v textu dostali do správných relací?

2) Nouzový stav nepotřebujeme v případě novelizace zákona o veřejném zdraví, který umožňují ministrovi omezit na nezbytně nutnou dobu právo shromažďování a právo volného průchodu krajinou. Jinak snad žádné jiné omezení základních práv snad ze zdravotnického hlediska není nutný.

3) Veškerá vládní opatření je možné posuzovat z hlediska kritéria, lidský život je hoden ochrany i před narozením.

1 2
možnosti

Ad 1) Tím neomluvíte selhání všemocné, levicové vlády, že nezabezpečila ty nejzranitelnější ochrannými pomůckami!

Ad 2) Nouzový stav nepotřebujeme i bez novelizace zákona o veřejném zdraví! Omezovat právo shromažďovací, když přenos viru lze řešit nošením roušek, je nesmysl a vážné varování svobodě občanské!

Ad 3) Pokud vládní opatření posuzujete z hlediska ochrany lidského života, pak vláda v ochraně zdravotníků, seniorů, riziikových a nemocných pacientů, pak právě v těchto oblastech vláda selhala nezabepečením ochrannými pomůckami!

:-)

1 2
možnosti
Foto

I81v51a79n 78M81a57r10e37k

8. 5. 2020 7:37

Po bitvě každý generálem? 8-o

2 2
možnosti
Foto

Autor nechce vyhrát bitvu, ale válku, která teprve začíná.

2 1
možnosti
LH

Pane doktore píšete že jste se setkal a epidemiemi, můžete mi laskavě vysvětlit jak vnímáte rozdíl mezi spalickami a covidem.... Já myslel že proti spalnickam je očkování a většinou získáte po prodelani imunitu a spalnicky jsou poměrně dobře prozkoumání, lze toto říci i u Covidu..... A takto bych mohl napsat celý antiblog... ;-D

4 0
možnosti

Napište a dejte vědět! Tam můžeme diskutovat o Vašich problémech!

Proočkovanost proti spalničkám, které jsou násobně nakažlivější a smrtelnější než koronavirus, byla u nás 98%, což bylo dostaečné k ochraně i těch, které nebylo možné očkovat. Lidovým mudrováním se proočkovanost snižovala pod 90%, což způsobilo epidemii spalniček u nás! Díky tomu v motolské nemocnici vypadlo celé jedno oddělení. :-)

2 0
možnosti
JF

Zajímavé, že nezákonnost byla jen dle senátu rodiny Výborných....

Jiné senaty stejné či podobné žaloby zamítly, naposledy včera, nebo přímo odmítly a ani neprojednaly. Proto bych s tím odsudkem raději počkal nakasační soud.

5 1
možnosti
PK

Pokud je to skutečně tak, jak popsala media, že soudce je v příbuzenském vztahu a navíc radí jak stylizovat žalobu, aby mohla být úspěšná, pak jsme skutečně velmi, ale velmi daleko kdesi na Východě...

6 1
možnosti
Foto

Takových jako jste vy by mělo být víc.

Bohužel jsou v současné době nejvíc slyšet ti co si myslí, že na nás koronavirus skočí na každém kroku.

Nejhorší je smrt z vyděšení. Dnes jsem dokonce viděl nějakého týpka co jel sám v autě a na obličeji měl respitátor, ochranné brýle a na rukou rukavice. Co na to říct.

4 1
možnosti
JF

Jestliže ^týpek^ má zastávku co pár minut, není se co divit.

2 0
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 27,79
  • Průměrná čtenost 1077x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!