Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážený pane doktore, souhlasím s myšlenkami blogu. R^

Podzimní volby určitě budou o tom, zda bude pokračovat politika premiéra a úpadek morálky nebo bude vládnou někdo jiný. Zda bude ten někdo lepší nebo horší, dnes nedokáže nikdo pravdivě odpovědět. Musíme jen věřit a doufat, že budou lepší, stejně jako společnost věřila v roce 2013, že hnutí ANO bude bojovat proti korupci a bude lepší než standardní politické strany.

Neodsuzuji příznivce A. Babiše, pokud jsou skutečně přesvědčeni, že je Babiš nejvyšší morální autorita, jehož slovům lze věřit, je skvělý makroekonom a skvělý manažer skvěle zvládající koronakrizi, záruka právního a spravedlivého státu, člověk upřednostňující prosperitu národa před vlastními zájmy, atd...

Odsuzuji ale ty, kteří blábolí o jakýchsi hypotetických nebezpečích, které nás teoreticky v budoucnu ohrožují (pokud by vládl někdo jiný), šíří lži o nastěhování nelegálních migrantů do volných bytů nebo trapně odvrací pozornost od osoby A.Babiše tím, že poukazují na jakési vazby Kalouska s knížetem před cca 15 lety ....

0 0
možnosti

Pane Chválny!

Děkuji za diskusi.

Po rozjetí politického byznysu Opoziční smlouvou ODS a ČSSD (Václava Klause a Miloše Zemana) jsme byli opakovaně zklamáváni nejrůznějšími stranami přinášejícími naději lepšího, právního státu. A tak jsme se nechali zklamat Vítem Bártou s jeho Věcmi veřejnými, Miroslavem Kalouskem a jeho TOP 09, a nyní ta korupce vrcholí v oligarchovi Andreji Babišovi s jeho ANO pod patronací postkomunistického papaláše Miloše Zemana. A tak už jen málokdo je ochoten riskovat, že Přísaha Roberta Šlachty by mohla být základem konce vlády oligarchů a nastolením skutečné liberální demokracie. Ztrácíme důvěru i společenství Pirátů se Starosty nebo společenství stran Spolu. Ale ztrátou důvěry ztrácíme i možnost změny! A to oligarchové dobře ví a proto spouštějí stavidla pomluv, nenávisti, závisti, lží a jiných nechutností.

Také jsem dlouho důvěřoval Andreji Babišovi a omlouval ho, že když se chtěl prosadit, že musel být členem KSČ, a když chtěl pracovat v zahraničním obchodu, musel spolupracovat s StB. Pak se dostaly do ruky svědectví o jeho zvěrstvech vůči druhým lidem, pak osobní nechutnosti a zhůvěřilosti, že jsem přestal být na pochybách, kdo je Andrej Babiš!

To ale mohl poznat každý člověk! Neodsuzuji jeho stoupence za jejich hloupost, že nevěří tomu, co vidí a slyší! Ale obviňuji je, že svou hloupostí a nevědomostí nás mohou udržet v té oligarchické demokracii se svobodou jen pro oligarchy, a že bychom se nemuseli navrátit k liberální demokracii se svobodou pro všechny občany!

Ale odsuzuji oligarchy a jejich putzfleky, kterým zdaleka nezáleží na pravdě a úctě k druhému člověku, a kterým záleží jen na svém vlastním dobrém bydle!

Na podzim budou volby.Vraťme se k liberální demokracii a zabraňme dalšímu rozvíjení oligarchické demokracie, která ústí jen do totality!

:-)

0 0
možnosti
PT

Autor vidí velice špatně, přes svoje pokrokové "liberální" brýle u těchto voleb půjde o hodně, zda si zopakujeme r. 1946 a nastoupí u nás k moci mládežničtí pokrokoví zelenobolševici, s kterými nás čekají takové nevratné změny jako je přijetí EURa, prvních várek afrických a mohamedánských osadníků, opuštění a zrada společenství zemí V4, které zatím úspěšně hájí náš rozdílný pohled na demokracii, cenzura internetu, přehluboké a nevratné zaboření do bruselské zadnice, aktivistické prosazování německého ekologického fanatismu u nás, které zlikviduje naši ekonomiku daleko spolehlivěji, než to udělali Gottwaldovi bolševici anebo zda mládežnická zelenobolševická pastička na voliče sklapne naprázdno.

4 1
možnosti

To je demagogie, pane Tesaříku! Stačí se podívat, kdo s Vámi souhlasí! Strašíte jen komunistikými pozlátky a skutečný zápas o demokracii jimi zakrýváte. Na podzim půjde o návrat k liberální (nikoliv levičácké, jak to mnozí překládáte!) demokracii a o ukončení oligarchické demokracie! Tak je to popsáno v článku, ale o tom Vy ani ťuk! O podstatě vůbec nediskutujete! :-)

0 0
možnosti
Foto

Tzv. liberální demokraté bohužel pohřbili svou primitivní agresivní a netolerantní politikou jakoukoli snahu o to s nimi společně vládnout, jejich koaliční potenciál je nula nula nic. Ani Andrej Babiš s tím nemůže nic dělat - liberální demokraté, podporováni propagandou, jsou typická veš v kožichu, kterou tam nikdo nechve mít. Měli by se stáhnout, omluvit se občanům a několik let nikam nekandidovat, jiná cesta není

4 1
možnosti

Nepochybuji o tom, že pojmu "liberální demorkacie" vůbec nerozumíte! :-)

0 0
možnosti
Foto

K47a76r21e65l 46C60a87c54h

10. 7. 2021 13:14

U nás se nemůže nic změnit, dokud se nezmění systém financování politických stran a volební zákon z poměrného na většinový. Čili - bude tu stále volební bramboračka plodící slabé vlády. Z titulu závislosti politických stran na financích sponzorů tu budou stále státní penězovody napojeny na největší sponzory vítězných stran. Je lhostejné, zda vládnou oligarchové skrytě, že politickou stranu finančně podpoří, či otevřeně, že si za své peníze politickou stranu založí. Ale demokracie tím ohrožena není. Dokud budou existovat svobodné volby, bude tu i demokracie. Otázka ale je, zda se nám taková demokracie nezačne zajídat.

K otázce strašáku migrace tu dobrý příspěvek napsal pan Korecký, tedy netřeba nic dodávat.

Myslím, že mráz přichází z Bruselu. To, co se stalo s EU je zcestné a také to nemá dobré řešení. Byrokratický aparát je natolik přeplacen, že nemůže dopustit změnu. Systém dotací je mrhání prostředky, křiví trh a je užíván politicky jako bič na neposlušné členy.

5 2
možnosti
JL

Pane Cachu. Vase uvaha je prene to, co nasi politicke reprezentaci chybi. Uz vase prvni veta je to prave. Pan Bohumir Simek to vsak nechape. Nechci mu krivdit. Nepochopil to z mich vykladu politicke organizace a jeji zakladni strukture. Sni o politickem cloveku, ktery nikde neexistuje. Jen tvrda pravidla vedeni statu jsou tou odpovedi. a vykolejeni z techto pravidel nutno TVRDE pranyrovat!!!

0 0
možnosti

M92a69r29t79i53n 92Š92u89l31c

10. 7. 2021 11:59

Obávám se, že vaše představa demokracie je ještě příliš ovlivněna minulou komunististickou dobou a praxí ... resp. co je v souladu s naším směřováním je demokratické (tenkrát to byly KSČ, Strana Lidová a Strana socialistická) ..a všechno ostatní je nedemokratické a musí být potlačeno.

Dokud strany respektují model politické konkurence vícero stran.. a především svobodné (tajné) volby, nemůžete je označovat za nedemokratické.

Nemůžete považovat za nedemokratické, když některá strana prosazuje něco, co se zrovna vám nelíbí (nesouhlas v Bruselskou migrační politikou či přímo vystoupení z EU). Vy byste chtěl, aby se "demokratické" strany pohybovaly pouze v úzkém názorovém koridoru a jen určeným směrem. Ale to není demokracie.

Jistě, ohrožením demokracie by mohlo být, kdyby neexistovala mediální názorová pluralita... ale jen centrálně ovládaná média.

Ale hrozí něco takového? Jestliže ano, tak spíše z jiné strany. Vždyť mainstream (resp. oficiální média) jede přece unisono probruselskou rétoriku, stejně tak rétoriku ohledně "demokratické opozice". A přitom, kdyby bylo pravdivé dělení stran na demokratické a nedemokratické, musely by ty nedemokratické být již dávno ze zákona zakázány (a kdyby u nás neexistovala demokracie, která by to takto zakázala, nemohli bysme být přece členy EU).

5 1
možnosti

Asi jste můj text nečetl nebo při čtení příliš spěchal. Můj test je o něčem jiném! :-)

0 0
možnosti
JV

V zásadě s Vámi souhlasím, pane Šimku, obávám se však, že budeme pokračovat v nastaveném trendu. Žádný návrat k "liberární demokracii" se konat nebude. V tomto ohledu jsem obrovský skeptik, byť bych si přál pravý opak.

Tím hlavním důvodem, podle mého názoru je, že současná opozice dělá stále stejné chyby a především nemá charizmatického leadra s tahem na branku, který by jí dal jednotný a pro všechny pochopitelný směr. Stačil by jeden v jakékoliv opoziční straně. Ta strana by okamžitě začala růst, dostala by zřejmě i nějaké protestní hlasy. Nyní mi spíše opoziční leadři přijdou jako parta hašteřících se dětí a hrozně mě tím štvou. Domnívám se, že s bližícím se koncem pandemie dojde nově vzniklým koalicím dech a jejich čísla půjdou opět dolů. To už se zřejmě i děje.

Babiš prakticky vládne druhé volební období, přesto se jeho čísla opět blíží 30%. Před koncem pandemie a obrovských restrikcích. Pokud by opozice fungovala správně, měl by Babiš jen skalní voliče a těch 30% by atakovali jeho konkurenti. Já se budu modlit, aby Babiš neměl dost hlasů k sestavení vlády, nebo aby alespoň k vládnutí nepotřeboval hlasy SPD a KSČ - to jsou totiž skutečné hrozby, s tahem na opuštění EU a NATO. Nepředpokládám, že Trikolora se dostane do sněmovny.

3 0
možnosti

Andrej Babiš spojil pro své vítězství moc politickou, ekonomickou a mediální. Proto má vysokou šanci na vítězství. Vítězství oligarchické demokracie a směřování k totalitě, jak o tom mluvil prezident, by bylo postkomunistickou desiluzí! Já si myslím, že Babiš nesežene podporu sněmovny, i kdyby se spojil s dáblem! Mstivý prezident a jeho ďábelská svita se pak bude rochnit neústavní situací.

Moudrým premiérem by mohl být Vít Rakušan nebo Marian Jurečka, kteří však nemají dostatečnou politickou sílu. Pokud občané odmítnou oligarchickou demokracii a sešup do totality, bude mít šanci být premiérem Ivan Bartoš, na kterého se chrlí už dnes ze všech stran smradlavá stoka.

Robert Šlachta koná úspěšnou politickou práci, má šanci se dostat do parlamentu, ale na premiéra nebude mít dostatek politické síly.

SPD je pro naši demokracii a svobodu mnohem nebezpečnější než KSČM!

:-)

1 1
možnosti
IB

Jednoduché, přehledné a podle mně pravdivé.

2 2
možnosti
DH

Bohumíre, to je překrásná agitka.

Jestli tohle také tak procítěně přednášíš v té vaší venkovské restauračce, tak skutečně takový kabaret těm místním štamgastům závidím.

4 3
možnosti
Foto

Proč závidět doma za pecí, když si můžete udělat výlet a zúčastnit se. Nebo se i s panem Šimkem domluvit na obohacení programu Vaším smysluplným, podnětným, moudrým a veskrze pozitivním příspěvku.

2 0
možnosti
PC

Je velmi naivní ten, kdo si myslí, že dnešní opozice je skutečnou opozicí. Mně osobně se jeví všechny současné strany jako bývalá socialistická Národní fronta.

6 2
možnosti
RE

Vždycky jsem říkal, že u nás skutečná pravice v podstatě neexistuje. Dnes, když čtu o těch výplodech Pirátů, tak mi přijde pravicové všechno, mimo nich.

5 3
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 27,59
  • Průměrná čtenost 1077x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!