Diskuse

My a Oni

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Českou republiku si postupně rozdělily tři party. „Tou první byli lidé, kteří privatizovali. Třeba Antonín Koláček. Pak byla druhá parta, která udělala peníze na ekonomických transakcích – například Pavel Tykač nebo Petr Kellner. A potom byla skupina Rittigů a Dalíků, kteří spolupracovali se státem. Už totiž bylo zprivatizováno a zbývaly pouhé drobky. Byli prostředníkem mezi státním úředníkem a ředitelem firmy.“ Jak byste z hlediska této teorie part charakterizoval éru vládnutí Andreje Babiše?Už je to jiná doba. Přijde mi, že hnutí ANO už nechytlo dobu, kdy by se mohli do nějaké party zařadit.Není to tak, že Andrej Babiš se z privatizační či ekonomické party přehoupl do křesla premiéra? Není to vlastně dle vaší teorie nová čtvrtá parta?

Andrej Babiš právě kvůli třetí partě vstoupil do aktivní politiky, aby ochránil nejen své podnikání.

chyluje se ke konci Babišovy éry?To ukážou podzimní volby. Navíc tou svou vládou si poškodil i Agrofert. Než šel do vlády, byl dravý a furt přebíral nějaké podniky, teď mi přijde, že se Agrofert vlastně jen udržuje. Andrej Babiš z politiky určitě odejde, otázkou je, jak se mu to povede. Odejít umí málokdo. Myslím, že moc postupně získají mladí představitelé, ať už Piráti, nebo STAN. Nevím ale, jestli chápou, co se bude dít. Ono můžete získat moc, pak je ale zapotřebí ukázat, že to dovedete ukočírovat. ( z rozhovoru s T.Pitrem);-)

1 0
možnosti

Váš náhled Vám neberu! Váš příznivý náhled na Andreje Babiše také ne! Vždy vycházím z toho, že všechno může být jinak, než to vidím já.

Můj náhled je, že skrze Opoziční smlouvu Václava Klause s Milošem Zemanem se nám tu rozjel protiobčanský politický, korupční byznys, který právě v současné vládě vrcholí.

O Babišův Agrofert bych se nestrachoval. Přežije!

Kdo zvítězí v podzimních volbách je "ve hvězdách"! Každopádně mám obavu, že současná vláda připravuje budoucím vládcům velmi nepříjemné nástrahy! I pomocí koronaviru!

:-)

1 0
možnosti
Foto

Pan doktor B. Šimek ví jak na to, měl by to vzít za ni ( za naši vládu). Anebo kndidovat v příštích prezidentských volbách... Konečně by se hnuly ledy. Uvažuji, že poprrve od "sametové" nepůjdu volit. ;-)R^

5 2
možnosti

Vaše věc! Já znám dost vynikajících politiků, které mohu volit! :-)

1 1
možnosti

Obyčejní lidé půjdou do vrcholné politiky těžko. Velkou naději jsem vkládal do Pirátů, ale když vidím co dělají starostové u nás (alibismus a nečinnost) ani si nechci představit, jak by tito lidé mohli řídit stát.

4 1
možnosti

Rozhodně by ho vedli lépe než vlastní firmu! :-)

1 0
možnosti
IA

Asi jsem pochopila, nyní a teď, že se vyhrocují různé skupiny lidí, které přijaly nějaké idee, bůh ví odkud a na nich si vybudovali svou jedinečnou identitu. Už jsem zjistila,, že jsou věci, na které nemohu kývnout, ale nad kterým mnozí krčí rameny. Vždyť je to tak staré jak civilizace sama. Vždycky, když o tom uvažuji, pane doktore, tak vidím v duchu a docela zřetelně příběhy Exodu. Lidé nejsou jiní, než ti pod horou Sinaj, hledají smysl v něčem, co si mysleli, že žije mimo ně samotné.

3 0
možnosti

Milá paní Aghová! Mezi námi je ten rozdíl, že Vy jste filosoficky vzdělaná žena a já jsem filosoficky laik. Pokud zůstanete v náznacích, asi Vám nebudu rozumět. Ale souhlasím s Vámi, že lidé se nezměnili. Jsou stejně dobří i zlí, jak byli kdysi.

A pokud vynikající neuropatolog František Koukolík nám tvrdí, že člověk byl naprogramován k sebedestrukci, pak Ježíšův pokus o přijetí spásné korekce jsme nepřijali.

:-)

1 0
možnosti
AL

Nikoli smutek a deprese, ale jedině naděje dává jistotu, že má něco smysl. Naděje není přesvědčení, že něco dobře dopadne, ale jistota, že má něco smysl bez ohledu na to, jak to dopadne.

Je třeba si neustále připomínat, co říkal už Masaryk: „Je nesprávné dělat rozdíl mezi mravností velkou a malou, říkatže politik se v zájmu státu nemusí ohlížet na mravní zákony. Člověk, který lže a podvádí v životě soukromém, často lže a podvádí také v životě politickém a naopak."

Nevěřme korupčníkům slibujícím zatočit s korupcí. Jen člověk slušný bude slušný vždy a ve všem. Bez všeobecného uznání mravních základů nelze spravovat žádný stát. Demokracie sama lidi nevychovává. Slušní a opravdoví lidé se vychovávají rodinou, školami, církvemi, fungující státní správou, literaturou, dobrou žurnalistikou. Má-li demokracie nedostatky, musíme překonávat nedostatky, ne demokracii.

Vždy budu mít větší důvěru v morálně nezkaženého politika, byť nezkušeného či nedokonalého, než v politika, který má jen dobrý marketing nebo který se chce zalíbit, je lidový, ale přitom je mravně pokřivený. Nemá smysl volit oligarchy nebo politické nástroje mocných miliardářů; těm koneckonců jde většinou stejně jen v prvé řadě o sebe a svůj byznys.

6 0
možnosti

Díky za diskusi! Plně se ztotožňuji! Nemám, co dodat! :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 27,43
  • Průměrná čtenost 1077x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!