Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KT

Co na tom nechápete, vždyť jste to sám napsal. "Národ bez kultury ztrácí svoji identitu!" a o to přesně jde, v kombinaci s "rozděl a panuj" to docela funguje, jak můžete usoudit z projevů nesmiřitelně rozdělených občanů.

0 0
možnosti

Paní Trnková!

Poněkud nechápu, na co reagujete. Na spiklenecké teorie nevěřím!

Až se naučíme ctít pravdu a nectít lháře, až budeme mít úctu k druhému člověku a nemilovat mstivé nenávistníky, až si budeme vážit svobody a nebudeme chtít druhé jen ovládat, až si budeme vážit demokratické dělby moci a právního státu a budeme se štítit těch, co Ústavu porušují, pak teprve se zbavíme postkomunistických papalášů a oligarchů, a pak teprve budeme žít svobodně v právním státě!

Už aby to bylo! Blíží se volby! Volme jen lidi pravdivé, slušné, poctivé!

:-)

0 0
možnosti
LV

Dobrý den, pane doktore, usedl jsem k počítači, abych splnil svůj slib daný níže v diskuzi, a napsal svou představu o tom, co by měla vláda dělat, abychom byli schopni čelit dalším vlnám epidemie (a nejen kovidu). Ale zjistil jsem, že jsem to ve svém blogu popsal prakticky na hraně svých možností a psal bych vlastně jen to samé, co jsem ukryl sem. https://blogadmin.idnes.cz/admin/c/767144/preview-page.html.

Jen to zopakuji. Pro začátek debaty, pokud o ni máte zájem, to myslím stačí. Tedy: Abychom se s virem naučili úspěšně bojovat, je bezpodmínečně nutné zejména:

Reformovat zdravotnictví tak, aby bylo schopné čelit následkům epidemických vln, které se budou nepochybně v pravidelných cyklech opakovat.

Posílit JIPky, rozdělit polní nemocnici na více menších mobilních celků, aby mohla být operativně nasazena tam, kde je to nejúčelnější.

Posílit zdravotnický personál a využít k tomu všechny možnosti - od přijetí kvalifikovaných cizinců po navýšení platů.

Vytvořit modely epidemiologické péče tak, aby nebyly zbytečně blokovány kapacity zdravotnických zařízení špatnou a neúčelnou organizací.

Posílit diagnostiku - nelze do nekonečna klást rovnítko mezi "infikovaný" a "nemocný".

Posílit prevenci, motivovat lidi k péči o své zdraví, o svou fyzickou kondici, a hlavně otevřít co nejdřív všechna sportoviště, wellness, bazény, sauny, aby bylo kde cvičit, kde se otužovat.

Okamžitě zahájit monitoring světového trhu s léky proti kovidu. Být všude tam, kde se zdá, že mají perspektivní přípravky, byť ve stádiu vývoje. Nabídnout a aktivně zapojit české vědecké zázemí do tohoto celosvětového procesu. Česko samo lék asi nevyrobí, ale můžeme se na jeho vývoji významně podílet a z toho titulu si pro sebe ukrojit slušnou porci medikamentů.

Očkovat - i když tady jsem poněkud pesimistický. Očkování bude nutné díky mutacím viru často opakovat, což postupně odradí i ty, kteří budou zpočátku ochotni. Bude to stejná loterie jako u chřipky. Očekávám Vaše připomínky. Hezký den! LV

0 0
možnosti
LV

Teď koukám, že se k tomu textu asi nedostanete, tady je to: https://vitha.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=766311

0 0
možnosti
Foto

K58a82r49e67l 78C59a42c82h

14. 3. 2021 16:32

Zdravím vás pane Šimku. Váš článek mě zaujal a karmu jsem přiklepl. Máte svatou pravdu, že problémem je přílišná centralizace. Nejde jen o zdravotnictví a školství. Tento problém se najde téměř ve všech odvětvích. Navíc jsme členem EU, kde centralizace moci a snaha o uniformitu všeho možného je prosazovanou politickou linií. Námětů, jak co zařídit v jednom každém oboru lidské činnosti, aby to fungovalo lépe, by vydalo na celou knižnici. Ale prosadit je v demokratickém systému, je sysifofská práce. Politiků, kteří berou politickou práci jako službu společnosti, je jako šafránu. Většinou upřednostňují osobní, nebo skupinové zájmy. Pak nemohou dosáhnout shody ke všeobecnému prospěchu, ale zvítězí vždy nějaký prolobovaný skupinový či osobní zájem. Není z toho východiska a tak si na to musíme zvyknout a umět v tom žít. Leda tak očekávat zrození nového Ježíše? Zase by ho nějak, obrazně řečeno, ukřižovali.

0 0
možnosti
Foto

Měli bychom dělat to, nebo tamto. Kdo je to "MY". Máte pocit, že je na trhu málo mobilních telefonů, aut, málo kadeřníků, masérů, autoservisů, oděvů, potravin ? Nemáte viďte, protože tato výroba s služby jsou v plné kompetenci soukromých podnikatelů.

Tím dostáváte odpověď co máme dělat. Donutit stát, aby předal své neefektivní služby do soukromé sféry, nebo aby alespoň nebránil vytváření konkurujících podniků ke svým službám.

1 0
možnosti
PK

Chtěl bych jen krátkou glosu k jednomu autorem kritizovanému pojmu Předvídatelnost vládních kroků...

Ano politici by měli jednat mravně na výši a v souladu se zásadou opatrnosti doprovázenou předvídavostí následků. Ale například lidský život , což asi jako lékař pochopíte, je do jisté míry souborem opakujících se, a tedy do určité míry odhadnutelných důsledků akcí, a ani zde ne každá reakce je však plně předvídatelná.

A tak pokud dorazí kapénková nákaza, naprosto neznámá svými účinky a zhoršující se dalšími mutacemi, jak chcete zajistiti předvídatelnost vládních kroků, pak to jen rychlá reakce a někdy i jen improvizace. Ověřte si to v zahraničních mediích,jak je to v jiných zemích,kde s tím bojují i daleko lépe než u nás...

2 2
možnosti

Doufám, že jste dočetl dál, než končí perex.

Nevyčítám Vám, že dovedně ochraňujete vládu, a klobouk svůj smekám před Vámi, pokud nařízení vlády jsou pro Vás předvídatelná. Pro mne předvídatelná nejsou, ani nejsou logická a postavená na virologických a epidemiologických informacích. Proto jsem Vás upozornil (pokud jste to dočetl až tam), že rozhodnutí by se neměla dělat centrálně, ale pouze dle lokálních problémů! Vím, tato svobodná, pravicová politika se u nás nenosí!

:-)

1 0
možnosti
MB

Obhájci, naší směšné vlády, by měli pravdu ! - Pokud by ČR v Evropě existovala jako jediná. Prostě, kdyby nebylo srovnání. Pak ANO - "Neříkáme tak ani tak - uvidíme, co Virus" ! Vše, se dá dělat lépe = Pokud výsledky nejsou, tak prostě zvolené přístupy byly zvoleny blbě. To je bez ideologie - realita kabinetu .

Krize potvrdila zřejmé - Totální zaostalost Státní správy. Půdorys RU a byrokracie byl rozšířen o dalších 30 tis úředníků - Logicky to nic nenese, zátěž. Komické, kdy AB vybízí k Home Office - Firmy reagují skvěle - stát opět selhává. Důvod - Nemá servery, propojené systémy, digi - Pak hyne i "Chytrá karantena". Logicky, se tedy musí řídit postaru - Centrálně, represemi, měnícími se pokyny -Mladí mužové nejsou jako pomoc v nemocnicích - Jsou v polích, na křižovatkách i na sněžných rolbách ! Pak to čekávané, chaos a ostuda boje ..

Já ovšem za nejhorší považuji ! Corona krize trvá 1 rok. S národem - nebyl navázán a už vůbec veden "Poctivý dialog" ! Na národu byly uplatněny známé prvky - Marketinkového stylu ! Prostě bude lépe, všeho je dostatek a vše se zařídí. Znovu říkám - Pokud by ČR byla jedinou zemí v Evropě - Pravdu má náš předseda ... :-)

1 0
možnosti

Souhlas, že nelze stát vést dle laických PR agentur a dávat jim přednost před epidemiology a virology.

Ale i ten koronavirus je úžasně šikovný v boji s námi. Umí se lépe přizpůsobovat než my inteligentní lidé!

:-)

2 0
možnosti
LV

Pane doktore, Vy jste opravdu přesvědčen, že očkování problém s kovidem vyřeší? Proč tedy nevyřešilo problém s chřipkou?

Ostentativně dáváte na odiv soucit se zdravotníky, ale pokud se zdravotnictví nezreformuje, pokud se nepřizpůsobí mové situaci, od podzimu do jara budeme stejnou situaci zažívat znovu a znovu, každý rok. Je to virové onemocnění a viry mutují.

S takovou vizí, kterou předkládáte, se přece smířit nelze, to jistě uznáte.

1 1
možnosti
VV

Pokud se obcane nechaji kazdy rok znovu ockovat proti chripce bude problem vyresen. Ona totiz chripka mutuje stejne jako ta corona, takze je potreba nejlepe napodzim noveho ockovani.

1 0
možnosti
Foto

Napadá mne, jak by asi reagovali Němci, kdyby poslanec Spolkového sněmu zemřel na cowid a jeho kolegyně a kolegové by se starali o to, aby odpírači roušek měli na zasedáních sněmu komfortní pohodlí? Co by asi poslancům vzkázali pozůstalí? A co občané? A co by si o svých vyvolených asi mysleli? Možná to, co si myslí o těch našich, pokud tu zprávu o plexibudniku pro Volného a Bojka zaznamenali. Možná by je obvinili, že hrají německou ruletu. Možná by uvěřili v neuvěřitelné - že se ve Spolkovém sněmu šíří kromě cowidu i nakažlivé duševní onemocnění. My nejsme normální demokracie. Občané se hádají, zda má policista právo někoho povalit na zem a zaklenout. Uniká jim, že klečet by měli poslanci. Na hrachu. A prosit za odpuštění.

7 0
možnosti

Nejspíš jsou Němci kultivovanější než Češi, a proto nevolí takové kreatury od svého parlamentu. Připomínám, a je dobré to vědět, že Volného a Bojka do parlamentu propasíroval Tomio Okamura!

0 0
možnosti
Foto

Nepřestávám žasnout na tím, kolik článků a komentářů se zde týká případů, kdy došlo k incidentu z důvodu porušení hygienických opatření. Stát by měl s hlubokými úklonami a omluvami děkovat všem, kdo nepodlehli parlamentnímu kabaretu a nepřestali pravidla dodržovat. A obojí police by měla "zaklenout" (tedy obrazně řečeno) svou projevenou vůli ministra Hamáčka a žádat ho, ať se zasadí o to, aby se parlament přestal podílet na podlamování důvěry občanů ve smysl opatření. Protože každý, kdo se na zpochybňování smyslu opatření podílí, je vinen tím, že k incidentům dochází. Předpokládám, že poslanci mohou být stejně virulentní jako ostatní občané.

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/vzpurni-poslanci-volny-a-bojko-budou-ve-snemovne-za-plexisklem-40353654

3 0
možnosti
Foto

Pardon: projevenou vůlí

0 0
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 28,88
  • Průměrná čtenost 1080x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!