Diskuse

Kříž a burka

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J56o72s85e62f 76P61o49t83r

18. 6. 2015 20:56

Máte ve všem pravdu.

Můj dobrý známý, učitel, tenkrát, dovez svoji matku a babičku do sousedního města  k slavnostní mši. To bylo v neděli, v pondělí ráno byl předvolán ředitelem a za přítomnosti okresního  inspektora a předsedy ZO KSČ, mu bylo sděleno, že končí jako učitel. Tudíž musel vysvětlovat, prosit, potit se, že jen dovezl, a celou dobu čekal v hospodě. No, tak ho nechali.

Proč to tak bylo? protože marxismus-leninismus bylo nové, pokrokové, šťastnou budoucnost slibující, vědecké náboženství, jemuž k vítězství bránil hlavně katolicismus.

Marxismus-leninismus zanechal nejen u nás, ale i v západní Evropě ideovou a morální spoušť, takovou, že vyznavači Proroka se snadno cítí morálně nadřazení.

1 0
možnosti
KM

K25a95r56e74l 18M65a43s13e89k

18. 6. 2015 11:32

Vy zakazujete veřejně křížem provokovat muslimy, autore? Vy jim stavíte mešity? Kolik jste jich zatím postavil? Rv

1 1
možnosti
LU

Pán Masek, autor nepíše o sebe ale o Európe. Európa stavia mešity, zakazuje provokovať moslimov...

Skúste si prečítať článok na ktorý reagujete viackrát.

1 0
možnosti
Foto

Aby se lid obecný vzchopil, musí být opravdu zle. Viz srpen 1968. Ke svobodě vyznání se docela rozumně postavilo R - U. Byla uznána řada náboženských směrů (najdete na wiki), a u těch ostatních se uvádělo, že smějí být praktikována pouze doma a nebo tak, aby nepůsobily veřejné pohoršení.

0 0
možnosti
JM

Islám byl jedním z Rakousko-Uherských oficiálních náboženství.

0 0
možnosti
AS

A25d24a97m 62S55t52a24v98a

18. 6. 2015 10:24

Autore, přečtěte si pozorně ! a do konce toto:  http://www.klaus.cz/clanky/3761

0 0
možnosti

Dík! Narcis zůstává narcisem. A obava z toho, jak vypadám, je důležitější než moje vlast? Nerozvrátit infrastrukturu drobných prodejců by mělo být ostudou liberála? Dávno je pryč doba, kdy jsem mu věřil... 

S tím Řeckem bych s ním souhlasil, jen ten náhled Baťův na krizi je mi bližší.

0 0
možnosti
Foto

Ech... odvahu si představuji jinak....

2 0
možnosti
JM

Mohu vědět, kdo jste vy a komu zakazujete křížem provokovat muslimy? Nejsem si vědom žádného takového zákazu v České republice. To, že někdo veřejně nosí symbol své víry je u vás provokace? Vy jste tu komunistickou terminologii přijal za vlastní:)

1 3
možnosti

Kdo je mlád, má výhodu nejen ve svém mládí. Méně i pamatuje. 

A já nejsem jen Čech, já jsem i Evropan! A to, co se děje ve Francii, jako by se dělo i u nás...

3 1
možnosti
Foto

Autore ještě jsem nikoho v restauraci se křižovat. Většina to nedělá-to bude ten důvod proč se ostatní křižovali.

Jak víte, že byla sebevědomá a hrdá v Burce-víte vůbec co Burka je?

Na jednu stranu  píšete o tom, že jste našli odvahu se pomodlit-tedy projevit svou víru veřejně, ale muslimům to chcete upírat.

1 3
možnosti
KC

Pane Polický, budiž Vám odpuštěno.

2 0
možnosti
KC

Autor má pravdu, důsledky vidím stejně. Civilizace, která opouští své kořeny, upadá a vymírá. Díky a karma.

4 1
možnosti
Foto

Myslíte, že evropská civilizace má kořeny v křesťanství? Nikoliv, má je v antice. Neboť jisté zásady - třeba morálky a etiky - byly formulovány už tam. Kromě jiného, např. římské právo.

0 0
možnosti
  • Počet článků 646
  • Celková karma 17,42
  • Průměrná čtenost 1073x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!