Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J34o97s83e53f 11P55o83t48r

10. 11. 2014 18:45

Pane Šimek,

mýlíte se. Pro evropskou civilizaci založenou na křesťanských zásadách není hlavním ideovým protivníkem Islám.

Jejím hlavním protivníkem je, říkejme tomu třeba "vědecký náboženský systém", který funguje již 200 let, a který je založen na krédu " nevěřte tomu, co se nedá dokázet pokusem" Tento systém rozvrátil tradiční systémy, ovšem sám funguje netradičně, rozvrací, ale nepřináší nic nového a když už, tak se to dá shrnout do hesla "vaše minulost je náhodná, přítomnost trapná a budoucnost beznadějná" a podle toho také má minimum následovníků.

Tím ovšem způsobuje mezeru do které se cpou nejrůznější učení, od ezoteriky, k horoskopům, od hádání z karet k mimozemšťanům, a také to uvolňuje místo třeba pro Islám.

Že tedy je něco s naší společností v nepořádku, jsou ty poslední údaje o pohřebních obřadech, třeba v Praze je 90% pohřbů bez obřadu. Je to jasný důkaz mizení lidské přirozenosti  a sklouzávání někam k zvířatům.

0 1
možnosti

Islám nemusí být ideovým protivníkem křesťanství, ale islámská ideologie je protivníkem nejen křesťanství, ale i našeho vědeckého světového názoru opírajícího se o exaktní chápání světa.

Náš exaktní vědecký světový názor nemusí být v rozporu s křesťanstvím, protože křesťanská teologie užívá stejných exaktních metod jako jakákoliv jiná vědecká disciplína. Mnozí lidé však přijímají materialistické pojetí světa, které pohrdá protekcí Boží Lásky a bere lidem řešení otázek odkud přicházejí a kam směřují se všemi důsledky úcty k lidskému životu.

Pokud vezemeš člověku protekci Boží Lásky, pak lidská touha po transcendenci vrhá člověka do náruče nejrůznějších pavěd.

Islámské náboženství, stejně jako křesťanské či židovské je monoteistické, a tak mají k sobě nejblíž. Ale jakmile jakékoliv náboženství proměníš v ideologii, stává se nebezpečným protispolečenským nástrojem.

0 0
možnosti
BT

křesťané i muslimové mají jednoho a téhož Boha, on už si to přebere až před něj předstoupí

0 0
možnosti
JC

To není pravda. Oni uctívají meteorit a měsíc.

0 0
možnosti
AG

A93l92e80x 39G88r50e49g67o85r

10. 11. 2014 9:46

,,Dnes ožívá náboženský boj mezi křesťanstvím a islámem.´´

Takovou hloupost nemůžete přeci myslet vůbec vážně.

1 2
možnosti
JC

Jako neznaboh nejste informován.

0 0
možnosti
Foto

Faktem je, že Ježíšovo učení značně utrpělo jakmile se začalo šířit mečem. Ale oddálilo-li to postup Islámu do Evropy na přelomu prvního tisíciletí, jenž se díky některým křížovým výpravám značně zpomalil, pak budiž. Ale opravil bych názor, že dnešní Islám bojuje s Křesťanstvím. Křesťanství již pozbylo tu nutnost vést války na poli víry, to pouze Islám zastává formu šíření ,,mečem" potažmo terorismu svůj ,,sado-masochistický boj". Navíc bych ani netvrdil, že Islám válčí s křesťanstvím, nýbrž že má touhu aplikovat svou víru všude tam kam dopadne jeho ,,meč" a je mu jedno, zda se jedná o křesťana, žida, jinověrce či bezvěrce. Křesťanství v tomto směru zdá se dospělo, a to dokonce i před Judaismem, a dá-li ,,Bůh, Alláh či Jahve" dospěje i Islám.

0 0
možnosti
AG

A72l96e82x 89G58r21e28g96o12r

10. 11. 2014 9:47

Na přelomu tisíciletí byla Evropa zaostalou  a barbarskou enklávou ve srovnání s muslimskou civilizací.

0 5
možnosti
Foto

Ježíšovo poslání nejvíce utrpělo, když se začalo proměňovat ve vládní ideologii????? CCCC RvRvRvRv

0 1
možnosti
JC

Když mocné panstvo zjistilo, že křesťanství nelze potlačit, převlékli se vlci do beránčích kůží a panstvo se začalo stavět být také křesťany, aby otupili protipanský náboj Ježíšova poselství.

0 2
možnosti
  • Počet článků 638
  • Celková karma 28,51
  • Průměrná čtenost 1079x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!