Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ta opatření jsou celospolečenská. Proč si myslíte, že jsou namířena primárně proti křesťanům? Shromažďování muslimů bylo taky omezeno. A jsou omezeny i jiné organizace které nemají s náboženstvím nic společného.

A zrovna do těch kostelů často chodí starší lidi, kteří na ten koronavir můžou zemřít.

0 0
možnosti

Souhlas! Jde o hyperbolu. Ale ta nařízení jsou absolutně nesmyslná! Senioři sledují mši svatou již dávno na televizi. Fakt je, zda je smysluplné takovéto omezování shromažďovací svobody! Není! Pokud se dodržují 3R a Rozum! :-)

0 0
možnosti

"Naše společnost potřebuje především mravně vychované občany, kteří budou vědět, proč není výhodné lhát, proč není výhodné krást, a naopak proč je výhodné mluvit pravdu a ctít svobodu svoji i svého souseda."

Pod to se taky podepisuju, to snad má být samozřejmostí. Ale abych nelhal, nekradl a nepodváděl, na to nepotřebuju bohy, náboženství ani církev. To zvládám bez problémů sám. :-)

2 1
možnosti

Buď nosíte růžové brýle nebo si lžete do kapsy! Tady se lže nezostyšně! Hradní Miloš byl několikrát usvědčen ze lži a pravdě se dále vysmívá. A nejen se lže, ale i krade a samozřejmě podvádí To tu bylo za komunistů a přenesli jsme si to do polistopadové éry! Také patříte mezi ty, kteří hledají třísku v oku své bližního, ale trám ve svém oku nevidí, že :-)

0 2
možnosti

Tomu nerozumím. Do katedrály v Ostravě může přjít na bohslužbu 50 lidí.

0 0
možnosti

Ty absurdity, které tu byly a které popisuji, byly postupně změkováeny a znovu utahovány. Takže do katedrály nyní může jen 15 lidí. Pokud se tam nachází 50 lidí, pak to bylo podle vyhlášky kolem Vánoc, ale nyní už to opět neplatí!

Navíc někteří kněží tato irracionální rozhodnutí vlády již nerespektují. Stačí dodržovat hygienická opatření 3R+Rozum, aby se epidemie nešířila! Tak máte asi v Ostravě moudrého kněze!

:-)

0 0
možnosti
Foto

:-)Babiš má opravdu pomocníka, ale není to koronavirus a nepomáhá mu v tažení proti náboženským společenstvím. Možná proti jinému společenství......

https://www.forum24.cz/idylka-v-babisistanu-politicky-vezen-duka-dekuje-estebakovi-babisovi-estebak-babis-dekuje-vezni-dukovi/

0 0
možnosti

Děkuji za inforamci, co je to zač to FORUM 24!

Dominika Duku také nemusím, ale zde je posuzován ze strany proticírkevní. Já nevylučuji jeho dobrý úmysl i v této výměně slov s Babišem! :-)

0 0
možnosti

A já až do dnes žil v domnění, že pravý křesťan je ten, kdo s dodržuje desetaro, modlí se a hlavně chová se dle Boží vůle.

A hle, z vašeho článku jsem získal pocit, že ten, kdo přestane chodit do kostela, přestane být křesťanem. No to je to s vaší vírou celkem dost divné.....

Ano, můžete mi oponovat zpovědí a podobně, ale....Víte, buďto to váš Bůh pochopí díky situaci (pokud bych vzal doslovně Bibli, že nic se nestane bez vůle Boží, pak vlastně i epidemie a vše kolem ní je vůle Boží), a pokud to nepochopí....pak to není Bůh.

4 3
možnosti

Očividně se cítíte být chytřejší ne Bůh! Nemá smysl Vám tento pocit brát! :-)

0 0
možnosti

Žádných 10 lidí, ale 15 % z kapacity míst k sezení.

1 1
možnosti

To už zase neplatí! :-)

0 1
možnosti
Foto

"Naše společnost potřebuje především mravně vychované občany, kteří budou vědět, proč není výhodné lhát, proč není výhodné krást, a naopak proč je výhodné mluvit pravdu a ctít svobodu svoji i svého souseda."

To je báječné poslání, vážně, tím by se měli řídit všichni.

Nemohli byste nějak efektivně zapůsobit na našeho premiéra? popř. i na další ve vládě. Bylo by to velmi záslužné a opravdu přínos pro min. 10 mio lidí. :-)

1 0
možnosti

STačí novozákonní podobenství o boháči a Lazarovi, když boháč orodoval za svého bratra. Uslyšel odpověď: "Mají mojžíše a proroky, ať je poslouchají!" Jistě i pan premiér zná Desatero a ví že se nemá krást a lhát. Tak ať to nedělá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 28,88
  • Průměrná čtenost 1080x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!