Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DR

Zcela určitě nám ve Vašem příštím blogu pane Šimek vysvětlíte, jak geniálně se s koronavirem namísto té naší zlé vlády vypořádali ty pro Vás božské západní demokratické státy. Díky předem.

0 2
možnosti
PK

K čemu bude ukončení NS( vyjma poškození ekonomiky), aby se zmutovaný vir mohl lépe angažovat a vybít větší část populace? Vakcina není a asi ani v nej době nebude, takže se máme jít dobrovolně nakazit,projít tím a ......

2 2
možnosti

Pane Korecký!

Já vycházím ze svých medicínských znalostí a zkušeností, moje riziko přežití je jeden ze sedmi a přesto se koronaviru nebojím, pokud se budu chovat odpovídajícím způsobem a se zvýšenou hygienou.

Vy zjevně máte možnost vycházet jen z doporučení vlády, která Vás nadměrně falešně vyděsila, jako byste měl zemřít! Není tomu tak! Umírají jen lidé nemocní, kteří by zemřeli i bez koronaviru, a zcela vzácně ti, kteří zvýšené riziko nákazy dostatečně nerespektují. Tak zemřely jen dvě zdravotní sestry.

Epidemiologická situace u nás je tak dobrá, že všechna opatření v oblasti ekonomiké jsou zbytečná. Hradní Pán nám svým bužírováním ve větším společenství přímo prokázal, že stravování se v restauracích je možné. Ostatně závodní jídelny mnohde fungovaly dál. Bránit lidem ve shromažďování se v rouškách (omezování na vysokých školách a na bohoslužbách) je vzhledem k chování se koronaviru zbytečné. Bohužel, účast v divadle, v kině a na koncertě má jednu zvláštnost, že pokud vedle mne sedí někdo nemocný, já nemohu změnit místo. Proto tyto kulturní pořady by měli být otevřeny až po ověření, že při uvolnění všech ostatních opatření zůstává šíření koronaviru na nízké úrovni.

Pane Korecký, pěkně Vás vyděsili! Nebojte se tak! Pokud budete zachovávat zpřísněná hygienická opatření, bezpečně přežijete!

:-)

2 0
možnosti

Smazaný příspěvek

Příspěvek byl odstraněn autorem blogu. Opakované vložení může být smazáno redakcí.

PS

P12e54t63r 36S60k11á76c95e87l

23. 4. 2020 22:15

Dal jsem karmu, za Váš pravicový přístup. Stále ale nerozumím Vašemu postoji k tzv. "letnímu času", který schvalujete. Stát se tak od roku 1979 trvale plete lidem pod nohama, takže dospěl jste k názoru, že LČ nepotřebujeme...?

0 1
možnosti

Váš příspěvek nepatří do této diskuse! Vzhledem k věku Vás tu ponechávám.

Opakovaně jsem Vám vysvětlil, jak je i pro člověka a jeho vývoj stres nezbytný. Dokonce lze říci, že bez stresu by nikdy nevznikl člověk. Ale tak jako vše závisí na dávce, tak mírný stres (posun do letního času) je pro člověka příznivý, tak větší stres je pro člověka zhoubný. Pro mne a každého aktivního člověka je letní čas přínosem, protože uděláme víc práce než bez tohoto přesunu času.

Doufám, že konečně pochopíte, o čem mluvím, a že mi konečně uvěříte, že se nemáte čeho bát, protože Váš strach by Vás mohl zlikvidovat.

:-)

0 0
možnosti
LH

Ale ta Prosecnice a na plesi by se nám dneska docela hodily...

0 0
možnosti
Foto

Lékař a rektor Univerzity Karlovy Tomáš Tomáš Zima v rozhovoru v Českém rozhlasu 2 uvedl, že máme cca. 6 000 lidí, kteří onemocněli koronavirem, ale pouze 400 nakažených potřebovalo nemoční péči, to je méně jak 10 procent. 85 % lidí na covid-19 pozitivních ale nemá žádné potíže nebo má potíže minimální. Smrká, lehce pokošlává, má 37 stupňů teplotou. To jdou evropská data. Ze Švédska, z České republiky.“Covid-19 je kapénková nákaza a vyžaduje delší kontakt lidí. Není tam přenos dotykem na kliku a podobně. Profesoři Ladislav Machala a Jiří Beneš z Kliniky infekčních nemocí 3. LF UK Nemocnice Na Bulovce píší: „Nemoc COVID-19 nemá typické klinické projevy, podle nichž by bylo možné ji aspoň přibližně odlišit od běžných virových infekcí, které jsou v tomto ročním období časté. V oficiálních materiálech evropských i světových autorit (ECDC, WHO) se stále píše, že nemoc se projevuje náhle vzniklou horečkou, suchým kašlem, dušností, slabostí a bolestmi ve svalech. My zdravotníci ale vidíme, že většina nemocných s prokázanou koronavirovou infekcí má jen lehce zvýšenou teplotu a k tomu známky zánětu nosohltanu čili rýmu, mírné bolesti v krku a někdy i kašel. Nejsme tedy schopni podle projevů nemoci vytipovat osoby, které prodělávají koronavirovou infekci, a odlišit je od lidí s běžným nachlazením.

1 0
možnosti

Ano, každá infekce má různý průběh podle dávky infekčního agens, které proniklo do organismu. Každá infekce má průběh od sotva poznatelného průběhu až po smrt. Smrtnost koronaviru je velmi nízká. Proto není třeba se této infekce tolik obávat, jak nás vláda vyděsila. A tak je nejvyšší čas pohyb občanstva uvolnit.

2 1
možnosti
  • Počet článků 638
  • Celková karma 28,51
  • Průměrná čtenost 1079x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!