Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bohumíre, všechno jednou končí, rovněž se těším, až svou praxi někomu za nějakých 10 let předám. Naše povolání je směsí vítězství a proher, nicméně dodává něco, co je jiným odepřeno /snad vyjma zpovědníků/. Jako každý doktor léčíte i duši, když víte, že je nemocná a nemocný chce být léčen. Ta radost z úspěchu je za všechny prachy.

Pěknou penzi Vám přeji a hodně let. V

3 0
možnosti

Dík, tomáši, dík!

1 0
možnosti
Foto

;-(Někde je systémová chyba. Kvalita je čím dál méně a méně důležitá.;-O

Není vám líto opustit svou profesi?

2 0
možnosti

Je mi to líto, Klárko. Ale dnešní doba není pro ty, co chtějí být spravedliví k druhému. Dnešní doba už není pro mne. Poctivá práce už nikoho nezajímá, ani pojišťovny, ani pacienty. A mne to už příliš ničí...

3 0
možnosti
PV

Kdysi jsme spolu debatovali na jedno téma, bylo to o alternativách k současné medicíně. Koukám, že jste jeden z mála lekařů, kteří jdou k pacientovi s pokorou a empatií, takových není mnoho. Na jiných stránkách tohoto serveru se partička velmi arogantních až agresivních doktorů bije v prsa a nenechá jedinou suchou niť na léčitelích, kteří, a vy to jistě víte, pomáhají s tím nejlepším svědomím.... proč asi? Důvod je prostý a vy jste ho zmínil: ti lidé přišli hledat pomoc.

Článek je pěkný a smutný zároveň, děkuji za něj. Vše krásné v dalším životě.:-)

1 0
možnosti
TT

Vy zveřejňute, že jste zaplatil několik tisíc, abyste pochopil, co je homeopatie? 8-o:-P

0 1
možnosti

Ano. Bylo to v době, kdy mi po Listopadu soudruzi hrozili tím, že mne vyhodí z práce. A já si kladl otázku, čím že se budu živit...

1 0
možnosti
RP

Fixlování se už dávno děje i bez jakéhokoliv přepisování papírů, hlavně na účet důchodců.

Takový důchodce je ideální objekt, je zvyklý pasivně čekat na to, co mu lékař předepíše a nereptat. Takže obvoďáci nechávají důchodce dožívat na acylpyrinech a podobných levných starých generických lécích.  Důchodci obvoďákům potom vylepšují průměr, aby mohli mladým, co si sami aktivně hledají poznatky o svých nemocech na internetu a sami aktivně požadují nejnovější a nejúčinnější léčku, která bývá nejdražší, tu nejúčinnějšé léčbu předepisovat.

A aby byl úředník ve zdravotní pojišťovně, který hlídá průměrné náklady na pacienta, spokojen.;-(

Neboli kdo chce být dnes skutečně účinně léčen a vyléčen, musí si informace o své chorobě a jejím léčení sám najít na internetu a to správné léčení nekompromisně po svém lékaři vyžadovat. Jinak bude léčen pouze těmi "aspiriny" .

0 2
možnosti

Trochu naivní!

A na ty iluze z internetu všichni dojíždíte.

4 0
možnosti
Foto

Pane kolego 8-o, předposlední odstavec je o českém zdravotnictví...a dál se nemá rozepisovat, to sjte udělal, máte mou karmu[>-]EU

1 0
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 28,88
  • Průměrná čtenost 1080x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!