Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R^ Protože bez důvěry nás neuzdraví ani Pánbůh - díky.R^

0 0
možnosti
JS

Víte, jsem pesimista. Problém vidím v tom, že zdravotnictví se stalo normálním obchodem. Pokud je z pohledu zisku výhodnější léčit než vyléčit, nemůže si normální člověk myslit, že doktor pacienta vyléčí a tím se zbaví příjmu.

0 1
možnosti
MP

Žádná nemocnice nedrží pacienta zbytečně v nemocnici, ale propustí jej až po vyléčení. Žádný lékař by neriskoval soudy kvůli nedoléčenému pacientovi. Zdravotní následky mohou být tragické.

0 0
možnosti
AO

A24l59e39n40a 51O37u33z24k42á

18. 8. 2013 15:22

Vnímám, že tyhle věci nikdy nejsou jednostranné... holt asi platí, že trendy jsou trendy... nekoukáme na to, co umíme, ale na to, co a jak dělají ostatní.. pak to dopadá... 

k tomu uzdravování: vždy je to na obou stranách - pacient by taky měl mít chuť a potřebu se vyléčit a uzdravit a leckdy tomu tak není.... i pro pacienta je tedy leckdy - žel Bohu - návštěva lékaře báječným doplňkem času a naplněním potřeb........ To není sci-fi, ale smutná realita přímo z mého okolí..... a velmi blízkého....

1 0
možnosti
JZ

Nastesti jenom v Cechach a ne v celem Cesku.

0 0
možnosti
Foto

Je to trend, kam kráčí celý svět. Dopadne to tak, že při návštěvě lékaře budete nejprve hodinu čekat kvůli regulaci zdravotní péče, pak hodinu jednat s nemocničními právníky a nakonec Vás po podpisu smluv (a jejich dodatků malým písmem pod čarou) lékař prohlédne za 2 minuty, vykopne ven a bude vymalováno.

0 0
možnosti
MP

Nechodí- li někdo k lékaři zbytečně /jsou tzv. zdraví nemocní/ tím víc času má lékař na pacienta, to byl původní nápad regulačního poplatku, kromě finanční nestabilizace v té době. Zaplacení poplatku v automatu mi trvalo několik vteřin.

0 0
možnosti
AT

Lákař nestojí o uzdravení pacienta, tím by ztratil klienta....

0 1
možnosti

Nemám rád bezobsažné ideologické kecy!

:-)

0 0
možnosti
ZB

Každý platíme nekřesťanské zdravotní pojištění (alespoň já ano) a zdravotní péče je záležitost jednotlivých lékařů, tedy individuí. V podstatě jsem měl většinou kliku na lékaře, byli všichni vzdělaní, vstřícní. Až na jednu osobu (žena), která mi připomněla film s panem Burianem, kdy na ischias dostal nové zuby. Nějak tak podobně mne (ne)léčila za osůbka. Nakonec jsem šel ke konkurenci a tam se mi dostalo správného ošetření. Tedy i bez peněz jsou naši lékaři profesionálové. Je chyba, že jme dopustili zničit zdravotnictví různými Hegery a Julínky a jim podobnými odkloniteli. Nakonec ale musím našim lékařům celkově poděkovat, alespoň já jsem s nimi spokojený. Děkuji.

0 0
možnosti
MP

Od lékařů slyším, že Julínek měl dokončit reformu socialistického zdravotnictví, kde chybí motivace lékaře i pacienta a pojištovny. Dokud někdo nenajde odvahu udělat radikální reformu, do té doby bude v zdravotnictví problém s financemi i obsluhou pacienta.

0 0
možnosti
KC

Chápu lékaře. A teď si představte pacienta, který pokaždé, když přijde do lékárny, mají předepsané i volné léky jinou cenu. Kdo tento mišmaš vyvolává? A proč?

0 0
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 27,92
  • Průměrná čtenost 1077x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!