Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
SN

:-)....S autorem bezvýhradný souhlas !  Až dokážete vážení diskutéři, to co Babiš, zaměstnáte 30 000 lidí a budete prosperovat, tak před vámi hluboce smeknu !  Co dokázal za ty roky v politice gumař Kalousek, kromě nevymáchaných úst a trvalých urážek někoho, komu nesahá ani po kotníky! Nic! Jen škrtat, a aby se udržel u koryta spojil by se i s komunisty! To vám vy pravověrní nevadí?  TOP s vývěsním štítem Kchárlem, to byl také super tah! Jinak už byl dávno v zapomnění. Kýbl másla na hlavě za ty roky, ale on je jediný z vlády nejpoctivější ! Proberte si jeho aféry z minulosti, pokud nemáte krátkou paměť !   R^R^R^

2 5
možnosti
Foto

Kde jste vzal, že zaměstnává 30 000 lidí. Takže vám jedno, že Babiš ke svému majetku nepřišel poctivě, ale pomocí podovodů a je stále   vyšetřována z podvodné převzetí Lovochemie. Je pravda, že ani Bradáčová, která původně spis dozorovala, sdělila nedávno v novinách, že spis ji byl odebrán dle místní příslušnosti a jak  vyšetřování pokračuje neví. Ono se to podniká, když každá z jeho potravinářských firem bere dotace od EU a to třeba za jeden hektar půdy bere dotaci  5 997 Kč což dělá 600 milionů  Na příklad Babišova firma  Alimex, která na daních státu odvede 8 milionů, ale dostane nedaněné dotace z EU ve výši 30 milionů. To se nám to podniká, že. Kalousek jako ministr finací dokázal za krize v celé Evropě snížit státní dluh a na vědu dál víc než ministr financí Babiš, který v době ekonomického růstu státní dluh zvýšil a peníze na vědu snížil.:-) Jako ministr financí má pod sebou produktovody, které jsou důležité pro jeho podnikání. Už svými lidmi obsadil Čepro a pokoušel se o ČEZ a to mu zatím nevyšlo. Takže lidé prostí jásejte. Slovákům jsme pro smích, že máme ministra financí Babiše a jediná země mimo banánových republik, které nevadí takový střet zájmů.

3 2
možnosti
JL

Vazeny pane Simku a vsichni diskutujici. Nevim proc se prete o kvalitach nasich predstavitelu, Babise, Kalouska a vsech ostatnich, kdyz nemate zadnou moznost je vymenit. System vedeni statu v CR nam dovoluje jen psat nebo take mluvit. Na ulevu vasi rozlobenosti to opravdu staci. Ale zmenu neudelate. Ti dva, o kterych pisete, tam budou sedet a mavat s vami, dokud oni sami budou chtit. System jim dava vse, co pro sebe potrebuji. Podivejte se na predsedu vlady pana Sobotku. Ja si ho pamatuji jako ministra financi v Zemanove vlade. Kalousek je take stary veteran. Pani Nemcova, pan Grebenicek a atd nam delaji celou politiku a hodne dlouho.

Toto je moje vysvetleni k narkum pana Simka. Reseni je zmena systemu vedeni statu. Ja chci volit SVEHO zastupce. Ne STRANU. Chci take aby kazdy obcan mel stejnou moznost. Dekuji za pozornost.

0 1
možnosti

Můj táta mi často latinsky (ještě měl normální gymnasium!) citoval větu, jejíž obsah byl asi tento: Kapka hloubí kámen ne svojí vahou ale stálým opakováním... Ale nakonec vyhloubí. Když stokrát opakovaná lež se stane pravdou, jak potom stokrát opakovaná pravda?

Chtěl bys místo poměrného volebního systému většinový? Já také. Ale ani to Ti naši politici nezmění. Ztížili by si postavení.

1 0
možnosti
ČP

Jsem obyčejný volič (2x VŠ, úspěšný podnikatel) a proto podporuji Babiše. A držím mu palce, ať se mu podaří vymýtit tu špínu z politiky.

3 4
možnosti
RH

Takový projev naivity bych od vás nečekal... Mimochodem Kalousek není populista, má pevné politické ideje, znaky klasického populisty naplňuje vrchovatě právě Babiš.

8 3
možnosti
LS

Populista je naprosto každý politik v opozici. Z Kalouska populismus lítá na všechny strany, hlavně když se rozvášní u řečnického stolku, s nějakou tou promile v krvi. Jinak by jen těžko kritizoval něco, co sám několik let prosazoval...

3 3
možnosti
Foto

Obyčejní voliči budou volit ANO za koblihu, aniž si dají práci zjistit, kdo je Babiš, že je to ve skutečně Oligarcha, který ke svému majetku přišel podvody,úplatky, (do současné doby snad nebylo ukončeno několikaleté vyšetřování za podvodném získání Lovochemie),   kamarádstvím ze Zemanem, Grossem,  jeho firmy žijí zejména z dotací EU. Jenom pros´táček si může myslet, že mu jde o blaho lidí a ne o jeho byznys.Rv

7 2
možnosti
Foto

Svatá prostoto!

4 3
možnosti

Ano, moje názory nejsou jednoduše idealistické.

4 1
možnosti
DB

Bohužel máte pravdu. Kalousek převzal žezlo největšího manipulátora národa po Klausovi, když už jeho služby institut CATO nepotřeboval, protože již ztratil svou funkci oblbovače národa.

A Kalousek se této funkce zmocnil s obrovským elánem. Vezměte jako příklad jeho dlouho trvající rétorické výlevy na téma...Babiš dostane 5 miliard na dotacích......tato informace je pochopitelně vylhaná. Když už Kalousek nezvládá, přizná , že z těch 5 miliard Babiš nedostane ni, ale že by nikdo nekupoval ty výrobky, které se prodávají se slevou na dani. Ale tu slevu na dani zavedl on.

A to nejhorší na této akci je,, že národ si jen pamatuje, že Babiš má dostat nebo již dostal 5 miliard z našich daní. 

Tomu se říká propaganda ale Goebbles. A to zvládl Kalousek fakt na jedničku

10 8
možnosti
Foto

Vážený pane Bartoši, představte si, že existuje Babišova firma jménem Alimex, která na daních státu odvede 8 milionů, ale dostane nedaněné dotace z EU ve výši 30 milionů, jeho biopalivá stanice dostává dotace z EU ve výši dalších 30 milionů,  dále dostává dotace na hektar půdy, kterou vlastní což je 600 milionů a tak by se dalo  pokračovat, co firma to dotace.  Na druhou stranu bude honit živnostníky, kteří žádné dotace nepobírají, aby odváděli daně.

3 1
možnosti
JS

Hlavně nečekejte na žádného spasitele. Politiku utvářejí média. V případě Kalouska vždy negativně. Přitom to je jeden z mála politiků který umí říci lidem i nepopulární věci. Babiš toho využil a lid mu uvěřil. On maká, oni ne. On umí vybírat daně, oni ne. Kalousek chlastá atd,  atd. Nečekám žádné zlepšení ale podle médii určitě bude. Příkladem je situace důchodců. Za Kalouska podle médii situace neudržitelná kdy už opravdu neměli z čeho žít. Za Babiše už se o důchodcích nepíše. A přitom se nic moc nezměnilo. Kalousek přidal 43 koruny, Babiš 200kč. Rozdíl zhruba 2 krabičky cigaret. A hned je to dobré.

7 4
možnosti
VH

Babiš, Babiš, ...  Není to ten, který ví o 200 miliardách úplatků a zná cestu, jak na ně?

  Babiš - to je ten, který má v době 3% ekonomického růstu 100miliardový schodek - což je Kalouskův průměr za šest let ministrování?

   Babiš - to je ten, který považuje 70miliardový schodek za významné snížení zadlužení? A který si nemůže být jist, že ho proti Sobotkovi & spol. dosáhne?

9 4
možnosti
ZU

Moc chytrý asi nebudete......

5 8
možnosti

Patent na rozum si nedělám. Usiluji jen o svobodné, nezávislé a neideologické myšlení.

6 0
možnosti
  • Počet článků 646
  • Celková karma 17,42
  • Průměrná čtenost 1073x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!