Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M81i72l48a14n 77K30e59s39l

30. 5. 2015 16:51

Ptát se jich,co chtějí a co umí?Včera jsem se dostal k záběrům z Itálie.Šli ulicí rodinných domků,s ocelovými tyčemi v rukách a řídili se rčením :co můžeš to urvi,co neurveš zku.....Je mi úplně jasné,jak si představují život u nás.Jak dál ?EU a NATO ,žádné řešení.Zoufalství.Nakonec si budeme přát,aby nás okupoval Putin dřív než příjdou imigrantští osvoboditelé.Kdepak-ten na nás bohudík/bohužel kašle.Je to na nás.

1 2
možnosti
Foto

Samozřejmě souhlasím s tím, že když už imigranty, tak plně začleněné. Obávám se však, že možnosti jsou omezené, tudíž tento požadavek nebude masově plněn.

Vypíchnu však holé nesmysly - cituji z článku: 

"NE (imigrantům) = rychlý a zmatený konec Evropy!" 

"...otázka je, zda zde chceme imigranty? My je vlastně MUSÍME DOBROVOLNĚ chtít! "

Zajímalo by mě, jak si ten "rychlý a zmatený konec Evropy" představujete a co Vás vede k takovýmto úvahám. 

Žádné imigranty samozřejmě chtít nemusíme. "Muset dobrovolně chtít" je nonsens, takže doufám, že jste to myslel ironicky.

V dřevních dobách by se starousedlíci jejich přílivu spíše bránili.

1 0
možnosti

Tendence k nicnedělání a čekání na Godota znamená, že již do deseti let budete vědět, co jsem chtěl říci a dnes netřeba vysvětlovat. Budete číst Korán, nosit burku a budete pod právem šárija.

Čtyřicet let nás učili komunisti, že svoboda je poznaná nutnost. Nikdy jsem to neuznával. Vždy mám možnost svobodného rozhodnutí! Ano! Nyní se svobodně rozhodujeme, zda chceme vyznávat Krista nebo Mohameda, zda chceme číst Bibli nebo Korán, zda chceme žít podle evropského práva nebo podle práva šárija. Nyní se svobodně rozhodujeme, již zítra bude rozhodnuto za nás!

2 0
možnosti
LJ

V carském Rusku platilo, že imigrant musí přijmout pravoslaví. Češi, kteří chtěli získat půdu na Volyni, se proto stali pravoslavnými. Přitom od katolických či evangelických Čechů celkem žádné nebezpečí carskému Rusku nehrozilo.

2 0
možnosti
AS

A53d71a97m 49S59t21a87v89a

30. 5. 2015 9:57

"....Ano nebo ne?..": Když to někdo potřebuje, proč ne!? Ale ještě potřebnější je stanovit pravidla a dbát na jejich přísné dodržování. Jak píše  S.P. Huntington v tomto duchu:  největší rozbuškou dnešního světa nejsou sociální rozdíly, nýbrž kulturní.

3 0
možnosti
AS

A91d45a48m 84S25t54a53v55a

30. 5. 2015 9:59

dal jsem vám karmu

1 0
možnosti
SN

:-)  Dávám Vám plně za pravdu ! Nejnovější zpráva, kterou jsem před chvílí objevil na fb. Skupinka Arabů se vrhla ne stánek v Olomouci, kde se podpisovala petice, proti přílivu imigrantů !  To je teprve začátek! R^R^R^

2 0
možnosti
MD
  • Počet článků 646
  • Celková karma 17,42
  • Průměrná čtenost 1073x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!