Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Pane Šimku, odpovědi se asi nedočkám, ale ve svých reakcích opakovaně a nejasně obviňujete Kalouska a Fialu ze lží, aniž byste uvedl a vyvrátil jejich jedinou větu. To že je to Váš subjektivní názor ještě neznamená, že skutečně lžou, prosím tedy o nějaký důkaz vašeho tvrzení, děkuji.

0 0
možnosti
JM

Promiňte, ale to se opravdu musím smát, Babiš vysvětluje problematiku ?? Lze dohledat desítky článků o jeho nekompetentnosti, ve svých vystoupeních nejenže účelově lže, přeřvává a napadá oponenty, na něž jaksi "náhodou" přijdou poté kontroly, nebo se vůbec zbaběle na diskusi nedostaví....

A že se zastávám receptů ??? Jak jste na to přišel ? Vždyť je to samé jako EET!! Zkuste si Vaše odpovědi dosadit také na EET!! Proč? Komu to co přinese? Jaké jsou výhody pro zákazníka? Pro živnostníky jen komplikace !!! A cíl? Zde je cíl stejný - Totální kontrola všeho co se šustne !!! To samé platí o věku - víte co je drobných živnostníků vyššího věku, kteří ani PC neznají ???!!! Víte jaké hrozí pokuty za pochybení při EET!?!? Vždyť je to úplně stejné !!!!

Státní šikana která Vás u receptů pobuřuje je u EET je prospěšná ???? Nemyslíte náhodou, že jsme na stejné lodi ??? Skutečnost, že něčí názory považujete apriori za klišé a kafemlejnek a jiné za "vysvětlování" aniž byste si ověřil skutečnosti je opravdu komická... Jen tak pro zajímavost, jsem cca Vašeho věku a pro mne znamená zavedení EET konec živnosti - po 23letech, děkuji všem užitečným "idiotům" za podporu pana Nebureše...

1 0
možnosti
Foto

EET nemá s potíráním šedé ekonomiky nic společného. Na rozdíl od vás mám trochu představu jak je to u nás s výběrem daní. EET bude z hlediska výběru daní jen velké plácnutí do vody za vaše i moje peníze. Proti EET brojí nejvíc ti, kdo o dané problematice něco vědí a naopak ji nejvíc obhajují ti, kteří nevědí vůbec nebo téměř nic, včetně ministra financí. Tomu nevědomost ale nelze vyčítat, neboť sleduje úplně jiné cíle než jaké proklamuje v médiích.

1 0
možnosti

Pokud ti, co brojí proti EET a Babišovi, si stále melou svoji bez ohledu na to, co jim Babiš říká, pak mne ta neochota k poctivé diskusi prostě uráží. Pravdu Babišovu těžko mohu posuzovat, ale očividné, opakované lži Fialy a Kalouska chválit nemohu.

0 0
možnosti
JM

Pane doktore, z Vašeho textu je mi velmi smutno, nejenže o EET a plánovité likvidaci těch nejdrobnějších živnostníků nevíte zhola nic a případné protiargumenty již předem odmítáte, ani s tou Vaší "pravicovostí" to také nebude tak horké. Zkuste si prosím najít statistiky o šedé ekonomice a podílu živnostníků na ni! Doufám, že v příštím článku si jako téma vyberete Vám bližší obor, např. Elektronické recepty a jejich zamítnutí po frontálním útoku "lékařské mafie". Zkuste porovnat argumenty a vysvětlete nám proč by některý vysokoškolsky vzdělaný člověk, jako lékař bezesporu je, nebyl schopen obsluhovat elektronické zařízení a "obyčejný člověk" , trafikant, krejčí, zmrzlinářka, pokrývač ANO???  Myslíte opravdu, že bude lépe????

1 0
možnosti
JK

Přesně tak, podobně jsem to panu doktorovi napsal také.:-)

1 0
možnosti
Foto

Šedá a černá ekonomika je pro lidi velmi důležitá, protože i proti státním zákazům dokáže uspokojit mnoho lidských potřeb bez toho, že by někomu vstupovala do jeho přirozených práv.

1 1
možnosti
Foto

Itálie zažila největší rozkvět v době, kdy byly zrušeny daně s výjimkou tabáku, alkoholu, benzínu a některých luxusních předmětů. Tudíž většina ekonomiky byla šedivá.

Pokud někdo "uleje" peníze tím, že nezaplatí daň, tak je stejně utratí a tím ekonomice vlastně pomůže.

Vzhledem ke zkušenosti s IZIPem, Registrem vozidel, OpenCardem apod. lze tušit, že bude další ostuda, tunel a binec. A pozitivní výsledek té akce nedokáže vykouzlit ani Copperfield.

3 0
možnosti

Překvapuje mne, jak prakticky všichni jsou přesvědčeni o vítězství zla v naší společnosti, žádný člověk nemůže mít dobré úmysly. Proto ani Andrej Babiš nemůže mít dobré úmysly. Nikomu nevěříme. Existuje z toho cesta ven? Snažím se nikoho neodsuzovat předem. Ať každý má možnost ukázat, co umí. A pak mohu kritizovat.

Také si nemyslím, že neplatit daně je správné, že kdo nekrade, okrádá svoji rodinu. A staví-li se na tuto pozici nějaká strana, stává se pro mne nevolitelná.

0 0
možnosti
ZJ

Pane Šimku,

možná jsem stejně starý jako vy, možná starší. Podnikám, respektive jsem spoluvlastníkem s.r.o.. Takže tomu trochu rozumím.

Čemu nerozumím je to, jak se můžete považovat za pravicového a být dokonce někdejším voličem ODS. Podle Vaších posledních blogů je Vaše politická orientace spíše Lidový dům.

Při svém věku by jste si mohl pamatovat. Vždy, když se rozjela nějaká kampaň, do které se zatahovali "obyčejní lidé" , bylo to většinou zástěrkou pro věci důležitější.

Lid se baví EET a nestará se o rozšiřování Argofertu. Tak tečou miliardy.

1 0
možnosti

S poslední větou se rozhodně neztotožňuji tak jednoduše bez reálných podkladů.

Na tom nic nezměním, že se necítím být "elitou" ale "obyčejným člověkem".

ČSSD jsem nikdy nevolil, ODS jsem zakládal, ale nejsem si jist, že jsem ji alespoň jednou volil. Její levičácká orientace byla zjevná téměř od počátku. Možná přesněji, služka miliardářů, ale proti přirozeným vztahům a občanské svobodě obyčejného člověka! To není pravice.

1 0
možnosti
PK

P76a37v86e55l 73K47u14r25a87l

10. 7. 2015 10:08

Nechápu proč by měli být povinně náklady několik tisíc -

jediné co musí ministerstvo financí udělat je připravit vlastní systém v kterém bude v definovaném formátu data přijímat. 

Pak si každý může doma sám naprogramovat v PC program který bude odesílat data. NEní vůbec nutné aby existovala nějaká firma která bude registrační pokladny prodávat.

Prostě stačí počítač, s windows, linuxem, či klidně Mac (aby nebylo dáváno pomocí státní monopolizace vydělat soukromé společnosti peníze) - tzn systém ministerstva musí používat otevřený formát kompatibilní se všemi systémy.

Aby to umožnilo každému nastavit si vlastní systém bez potřeby nakupovat u nějakou soukromých subjektů "registrační pokladnu". Člověk musí mít právo a možnost si takovou věc postavit a naprogramovat sám doma bez toho aby byl závislý na nějakém ministerstvu a nebo "certifikovaném dodavateli"

Certifikace - jako je to vidět například u taxametrů - není nic jiného než nechutná snaha papalášěů státní správy přihrávat kšefty svým kamarádům. 

Stát by měl mít absolutní zákaz nutit lidi nakupovat software a hardware třetích stran. A k obému by měla povinně existovat nějaká alternativa která je zcela zdarma.

2 0
možnosti
JK

Myslíte, že kadeřnice, malíř nebo zelinář nemá nic jiného na práci než zavádět si něco čemu nerozumí? Někteří řemeslníci neumí ani využívat e-mail, jsem z branže, takže to dobře znám. Účtenky hážou do krabice a jednou za měsíc jim to nějaká účetní /třeba paní na mateřské, která si ráda přivydělá) zpracuje. Nebo účtenky na vstupu ani neevidují, ale vyhazují - protože účtují paušálem. No a ti větší stejně dnes data zpracovávají a jsou FÚ dostupná. Ono jde hlavně o ten on-line a konkurenční výhodu, nikoliv o výběr daní. Nechme se překvapit.:-)

2 0
možnosti
JK

Pane Šimku, podnikatel si může snížit daňový základ nákladovou položkou od počátku věků podnikání v ČR... To Babišovo - "vždyť si to můžete odečíst" je jedno velké divadlo pro neznalou veřejnost. Pokud by si mohli o danou částku snížit celkovou daň, budiž. Ale snížit daňový základ? Vždyť to děláme zcela automaticky...:-) Navíc, jak to asi bude řešit ten nejmenší živnostník, který účtuje náklady daňovým paušálem? Právě o tyhle lidi jde. Ze zneužití výstupů mám velké obavy. V zemi, kde unikají do bulváru policejní odposlechy aj.... Myslím, že vůbec nejde o zvyšování daní. Již dnes každá druhá hospoda vydá elektronický účet a na těch zelinářích opravdu několik miliard nevyberete. Jde pouze a jen o tu konkurenční výhodu. Kdo získá souhrnná data (co, kdy, kde a za kolik), získá těžko uvěřitelnou konkurenční výhodu. Vzhledem k tomu, že Agrofert dle ekonomického tisku usiluje o koupi řetězce TESCO v ČR bych se tedy hodně obával.

2 1
možnosti
PK

P18a93v28e61l 36K48u46r37a75l

10. 7. 2015 10:13

Tak nějak - se podívejte třeba na "sčítání lidu" - to co stát dostal byly zcela důvěrné údaje které se nikdy za žádných okolností neměli dostat na veřejnost....

ale ejhle po měsíci jsme měli na veřejnost únik všech jmen s adresami... A potrestán za to nebyl jako obvyle nikdo.

Já osobně myslím že pokud stát není schopen zajistit utajení těch údajů tak by je za žádných okolností neměl evidovat.

co mi přišlo ještě nechutnější že "anonymizované údaje" chce stát rozdávat "veřejným" a dokonce "prodávat" soukromým subjektům. 

to je podle mne nepřijatelné - pokud už stát takový průzkum dělá tak by měl být jenom a pouze pro interní potřeby státní správy a nic z něj by se nikdy za žádných okolností nemělo dostat na veřejnost v jakékoliv podobě. Únik těch údajů by měl být klasifikován jako tresný čin a úředník za něj opovědný by měl skončit v base na doživotí.

1 0
možnosti
ZS

Problém je ten, že těm, co se dnes sotva uživí snížení daňového základu nijak nepomůže (kde nic není, ani smrt nebere).

Další, u kterých se to negativně projeví, jsou ti, co podnikají jen na přilepšení (kadeřnice, co po práci udělá několika známým hlavu, zahrádkář, co prodává přebytky na tržišti atd.). Při obratu několik málo tisíc měsíčně znamená dvacetitisícová investice konec.

Nebudu teď řešit technickou stránku, kdy po negativních zkušenostech s registrem vozidel, reálně hrozí, že se kvůli kolapsu systému zastaví veškerá ekonomická činnost v zemi. Nedovedu si ani představit, že třeba u stánku s občerstvením na fotbalovém stadionu se bude u každého piva a klobásy čekat na zaregistrování účtenky na FÚ. Asi se budou muset změnit pravidla a prodloužit poločasová přestávka, aby se všichni stihli občerstvit.

Zákon o EET je zkrátka paskvil. Sice s dobrou základní myšlenkou, ale šílenou realizací.

1 0
možnosti
JK

Právě ta myšlenka je špatná... Na co máme FÚ? Nyní by měli tedy půlku úředníků propustit, když budou mít všechno on-line v registru...

2 0
možnosti
  • Počet článků 645
  • Celková karma 19,07
  • Průměrná čtenost 1075x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!