Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PJ

Statistika dává seniorům za pravdu. 

Statistická data potvrzují stesky důchodců. Podle analýzy výdajů českých domácností vzrostly do konce října roku 2012 výdaje domácností důchodců o 4,8 procenta. Je to nejvyšší číslo ze všech skupin obyvatelstva, přitom výše průměrného důchodu činila 10 764 korun, tedy pouze o 2,2 procenta více než v roce 2011. 

Nejvyšší jsou náklady na léky a zdravotní péči, kterou potřebují hlavně senioři. 

Nejvyšší byly náklady na léky a zdravotní péči, u nichž byl nárůst 11,9 procenta, následovaly náklady na bydlení, které se zvýšily o 8,2 procenta, a o 7,1 procenta vzrostly ceny potravin. Valorizace penzí z ledna minulého roku však zvýšila průměrný důchod pouze o 137 korun a u nejnižšího důchodu činil nárůst pouhých 67 korun. 

Sedmdesáti procentům penzistů se důchod sníží. 

„Pokles reálně kupní síly důchodců byl vloni 2,35 procenta, což bylo nejvíce ze všech sociálních skupin. Vzhledem k růstu DPH se zvyšuje

3 0
možnosti
ZB

Velmi pěkný článek. Bohužel vše je tak, jak autor popisuje. My všichni ale musíme chtít změnu a ne se nechat stále a dokola okrádat.

4 0
možnosti
OF

Bohumíre zdar. Jednou jsem pacientce předepsal slovinský Enap 10 mg a lékárník ji vydal Enalapril 10 mg / tehdy naše Lachema/.Lék ji nesedl a přišla si to se mnou vyřídit.

Já jsem ji řekl, že ji píši pořád stejné léky, které ji sedí. Naštěstí jsem ji mohl ukázat

zápis v počítači i s názvem předepsaného léku. Dopadlo to tak, že lékárník sedl do auta

a mnou předepsaný lék ji dovezl. Nedovedu si představit ten chaos, který nastane při

navrhované změně preskripce. Ceny léku se mění každé 3 měsíce, jednou pacient dostane Normodipin 5 mg za 3 měsíce Cardilopin 5 mg,za další 3 měsíce Zorem 5 mg.

Stane se, že pokuď pacient skončí třeba v nemocnici, zbudou mu doma bohaté zásoby a pak bude brát  třeba 2 stejné léky / běžná praxe i dnes/. Starší pacient si nebude schopen pamatovat  nazvy léků, pokud ho přepadne na druhém konci republiky nějaká nevolnost a nebude mít zrovna lékařskou zprávu u sebe, nikdo nebude vědět co bere. A kdo bude nést zodpovědnost za vedlejší účinky léčby.? Je známo, že nejlevnější léky se vyrábějí v Evropě na Kypru a ve světě v Indii, kde velká část generických firem přesunula část výroby. Máme se nač těšit. Než si lékař osáhá nový lék/ i generikum/, trvá asi rok. I dnešní záměny léky v lékárnách lékarníkem vystavují pacienty zbytečnému riziku. Ale co z toho, máme to za pár, ne ?;-D

4 0
možnosti

Milý Ondro!

Žasnu nad tím, jak ti naši manažeři, tvůrci reformy, pohrdají lékaři a myslí si, že všemu rozumějí lépe. Žasnu nad tím, jak se dokáží urazit, když je upozorníme, že jim to tak fungovat nebude.

A tady snímají vlastně z lékařů odpovědnost za chyby v léčbě, za otravu pacientů předávkováním léky, vedou lékaře k anetičnosti vůči pacientům, protože jim brání v práci, protože jim berou svobodu v práci, která je podmínkou odpovědnosti a tvůrčího elánu.

:-)

3 0
možnosti
TM

Bohužel, ač člověk pravicového smýšlení, musím konstatovat, že pravicové, resp. rádobypravicové strany této země  ženou tu tuto zemi do záhuby. Autore,  napsal jste svůj blog stylem  "co slovo, to zvon"  R^

4 0
možnosti
Foto

Bude to ještě větší stupidita - zavedou-li to.

O vhodných lécích bude rozhodovat počítač. 8-o

2 0
možnosti

Hlavně aby o vhodných lécích nerozhodovala korupce!!!

:-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 27,79
  • Průměrná čtenost 1077x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!