Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Myslím, že si rozumíme, popisujeme situaci ze svých úhlů pohledů, své pohledy přidávají i další a jeví se mi, že ta debata někam vede... Děkuji za odkaz v článku i za příspěvky v diskusi.

1 0
možnosti
Foto

Masivní příliv komunistů do ODS jsem nikdy nezaznamenal. Stejně tak ne sociální inženýrství. Na to, že jste lékař, tak kecáteRvRvRv

2 2
možnosti

Bohužel! Osobně marně jsem se snažil omezit přísun komunistů do ODS. Na republikový sněm to doneseno nebylo. Delegát ODS to nepředal!

ODS jednoznačně staví na sociálním inženýrství a přirozené vztahy v občanské svobodě odmítá ve zdravotnictví.

To může vědět každý myslící člověk. Je to nemístná troufalost od Vás, jak mne hodnotíte, z neznalosti, samozřejmě!

:-)

0 0
možnosti
LC

Vidím to hodně podobně, ale ne úplně stejně. Odklon od pravicových idejí nastal, podle mě, až za Topolánka (paradoxně po největším volebním úspěchu) v důsledku jeho "širokého rozkročení". Pak už z pravicových idejí nezbylo nic. Klaus dělal umírněnou pravicovou politiku, ale ta idea tam vždy byla.

1 1
možnosti

Omyl! Ještě za Václava Klause jsem ODS opustil pro levičácký přístup.

0 0
možnosti
JP

J16a41n 61P31a70v54l50í21k

5. 12. 2017 22:07

Pan Šimek velice urputně bojuje za politický gruppensex, přičemž mu jaksi uniká, že demokracie je založena na střetu názorů a idejí, takže mu z těch marxistických antagonismů řečeno terminologií byvší základní vojenské služby jebe.

0 4
možnosti

Dnes konečně poznávám, že jsem se ve Vašem jménu spletl. Toto by můj známý neřekl. Je to myslící člověk!

:-)

0 0
možnosti
AR

Klaus i Zeman vzešli do politiky v převratové době z jednoho hnoje. A to byl socialistický prognostický ústav. Tehdejší jejich řeči se nám neznalým situace zdály býti revolučními. Vývoj však ukázal, že tomu tak nebylo. Proto vidíme dnes, že mají k sobě názorově hodně blízko. Jsem rád, že dnešní ODS je pod vedením prof. Fialy a Klaus junior nebude do jejího vedení moc kecat.!!

2 2
možnosti
LC

Když už tady předkládáte veřejnosti své hluboké myšlenly, měl byste si alespoň ujasnit, kdy byl v prognosťáku Klaus a kdy Zeman. Mohli se tam potkat tak maximálně na vrátnici, když Klaus z prognosťáku odcházel a Zeman tam po revoluci nastupoval. Jo a Fiala, není úplně nejhorší, ale pod jeho vedením ODS těžko kdy dosáhne ve volbách na 15%.

1 0
možnosti
PK

Klobouk dolu a hluboká úklona, bo bych takto popsal můj odchod od ODS.Vůbec nemám co dodat, karma R^R^R^

3 0
možnosti
Foto

No, já jsem schopná pochopit odchod od ODS. Konečně, je to i můj případ. Ale co naprosto nechápu, je přechod k Babišovi;-(

3 1
možnosti
RC

1) cetl jsem jeden Styrckuv clanek a byly to nesmysly

2) nejak nerozumim konci Vaseho blogu, kde mluvite o liberalni demokracii, ale pritom se v blogu dozadujete konzervativismu

3) Klaus mel ke skutecne pravici hodne daleko. Napriklad jeho neochota provest deregulaci najemneho byla naprosto leviccacke reseni

1 0
možnosti
Foto

1) Předpokládám, že máte na mysli článek, na který pak Šimek odkazuje. Tak sem hoďte do placu pár těch podle Vás "nesmyslů" z článku, ať se rozjede pořádná debata. Jinak je Váš bod 1) pouhý výkřik do tmy.

3) Pokud mě paměť neklame, tak "za Klause" ať už ministra financí nebo premiéra se stále i dotovaly ztrátové státní podniky...kupoval čas na reformy, nechtěl mít najednou 30% nezaměstnaných a desetitisíce na ulici. Taková byla doba. Teď jsme v jiném světě a od současných pravicových stran se čeká víc než brekot, že jim Babiš ukrad kyblíček.

2 0
možnosti
  • Počet článků 638
  • Celková karma 28,51
  • Průměrná čtenost 1079x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!