Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Maně vzpomínám, že pro případ války nás učili třídit jinak než v míru při hromadných neštěstích. V míru mají přednost osoby v kritickém stavu. Za války měli mít za totáče přednost těžce ranění, u nichž existovala naděje, že budou opět bojeschopní. Vycházelo se ze zkušeností a technických možností za 2.světové války. Doufám, že do této situace se s covidem nedostaneme....

0 0
možnosti
VB

Podléháme mezinár. úmluvám o lidských právech a evropské judikatuře, z čehož vyplývá povinnost státu předcházet "válečné medicíně"; české zdravotnictví má dostatek peněz, jen je velmi špatně organizované, např. už dávno se měly některé nejmenší nemocničky vyloučit z výkonů, které neumí dělat dobře. Tzn. záchranka musí vědět, kam vézt pacienta tak, aby dostal vyrovnanou kvalitní péči, zároveň musí být transparentní a kontrolovaný systém hlášení volných či obsazených lůžek. Je třeba proškolit personál, aby se ten hodně vytížený mohl doplňovat nebo střídat. V SRN, Švédsku, Švýcarsku aj. to funguje, u nás děláme leccos špatně - vina je na MZ, hejtmanech i ČLK.

0 1
možnosti

Text odpovědi mi zmizel! Nevím proč. Asi byl moc pravdivý! Nemohu ho rekonstruovat, byl moc dlouhý a já už nemám čas, musím pracovat!

"Dávno se měly některé nejmenší nemocničky vyloučit z výkonů", považuji za ideologický pohled, jehož řešení je mnohem hlubší! Ale i pokračování Vašeho textu svědčí o neznalosti problému.

Kam uložíte pacienta, když nemáte lůžko? Před čtyřiceti léty jsme ho uložili na chodbě na zem. To dnes nelze! Donutili jsme lékaře pracovat bez odborné zkušenosti a pacienty ošetřují lékaři bez odbornosti! Chybí sestry. Utřít zadek se může naučit uklízečka, ale podat infuzi uklízečka nemůže!

Jak je možné, že v ostatních státech boj s koronavirem je úspěšný a u nás neúspěšný? Když to svádíte na MZ, pak prosím o zdůvodnění. Musíme vědět konkrétně čím. Svádíte to na hejtmany, ale nepíšete proč? Svádíte to na ČLK, ale nesdělíte, čím se na tom podílí. To není dobré!

Omlouvám se, musím pracovat!

:-)

0 0
možnosti
MB

Je smutné sledovat rozpad naší země, v přímém přenosu. Být si vědom toho, že jsme ostudou ! Být toho součástí ! Nevidět pomyslný tunel se světélkem naděje - naopak spatřovat podivné tunely, stále nové ... !

Když je nejhůře, má se objevit nějaký mlynář. Ten, který který posvítí. Ukáže cestu a kněžnu přes močál převede - "Lucerna" ! Žel, žádného světlonoše nemáme ! Skutečný státník neexistuje - Podobně instituce. Hnutí ANO je totálně personálně vyprahlé, kluci z plakátů zmizeli. (Naposledy ekonom, I. Pilný) ...

Pan Bureš je náhradou věštírny v Delfách ! Podýchá par sirných a vyřkne nějakou věštbu ! Měl jsem vidění ! Prymulu nebrat - Smejkala brát ! Se mnou, vám bude lépe. Čau lidi ! Hlavní epidemiolog IKEM, Petr Smejkal, pochopitelně o ničem neví. To je strategie a řízení, jako blázen - Bude lépe ! ... :-)

1 1
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 28,88
  • Průměrná čtenost 1080x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!