Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

;-D;-D;-D Pane Šímku, přečtěte si příspěvek odborníka pana Dostála na http://ekonomika.idnes.cz/rozhovor-pravnik-ondrej-dostal-zdravotnictvi-fl1-/ekonomika.aspx?c=A160505_2244006_ekonomika_kris. To nejlepší zdravotnictví sice funguje, ale jen pro vyvolené

0 0
možnosti

Pokud jsi schopen a ochoten pochopit zrůdné fungování našehozdravotnictví, o kterém již marně píšeme dvacet let, přečti si pomalu tentorozhovor se známým vynikajícím právníkem. Dovíš se o základních problémech našehozdravotnictví:

http://ekonomika.idnes.cz/rozhovor-pravnik-ondrej-dostal-zdravotnictvi-fl1-/ekonomika.aspx?c=A160505_2244006_ekonomika_kris

:-)

0 0
možnosti

OMLOUVÁM SE VŠEM SVÝM ČTENÁŘŮM,

že jsem nevěděl, že absurdní stav, kdy jinde ve světě je lékař po promoci za svoji práci placen a u nás si za svoji práci v nemocnici musí platit kolem deseti tisíc měsíčně, TRVÁ!

Mrzí mne, že mne čtenáři na tento stav již neupozornili.

:-)

0 0
možnosti
Foto

Text článku je v přímém rozporu s nadpisem.

0 1
možnosti

Je to absurdní, ale tento stav trvá! Máme nejlepší zdravotnictví prakticky zadarmo!

0 0
možnosti
AK

Stejne jako Cesky stat, tak i toto statni zdravotnictvi je nastavene nakrivo a tudiz musi byt navzdy podprumerne. Popravde to neni nic sloziteho. Je to jenom sluzba, ne pravo a tak se na to musi hledet. Volny trh, sluzba, hrdost, laska k bliznimu se v techto socialisticky ladenych systemech vytraci a vysledek mate pred ocima. Zazil jsem totiz oboji.

1 1
možnosti
VV

Panu Simkovi se vase hodnoceni jaksi nehodilo do kramu, tak od nej mate stejne jako ja minus. Myslim, ze takoveto hodnoceni odpovida presne urovni zdravotnictvi v CR.

1 1
možnosti
JC

Ve Velké Británii před pár dny stávkovali mladí lékaři. Že by povaha lékařů byla všude stejná?

Ostatně místo přesčasových hodin lze zavést dvě směny a hned se sníží. Jenže to by byla práce, že? A do té se našim doktorům moc nechce. A pan Pafko k tomu dělá štafáž.

Ostatně soudím, že lékaři jsou nejlépe organizovanou skupinou pracujících u nás. Potřebuje je každý od presidenta po bezdomovce. Mají největší zastoupení v parlamentu. Kdyby opravdu chtěli, tak by ten pořádek ve zdravotnictví byl. Z toho soudím, že příliš mnoho lékařů má z dnešního nepořádku prospěch. Jestlipak někdo provedl srovnání příjmů soukromých a státních lékařů? Znáte nějakého opravdu chudého lékaře? Já ne.

0 3
možnosti

Nactiutrhačů máme hodně kolem sebe. Přesto musíme pracovat, jako bychom pracovali se slušnými lidmi.

Zdravotnictví britské je nejspíše stále naším vzorem, ke kterému spějeme. Alespoň systém financování je stejný a já na tyto důsledky již léta upozorňuji. Marně. Samosebou. Zdravotní pojištění platit musíš, ale péče je mnohem horší než u nás, protože na vyšetření čekáš měsíce. Nejsou peníze, nemohou lékaři pracovat více. Nikdo by je neplatil. To je bolest socialistického střihu financování. A tak kdo chce být vyšetřen nebo operován včas, přejede do Francie, kde je ošetřen podle svých představ. Proč? Protože systém financování zdravotnictví ve Francii vychází z přirozených vztahů a občanské svobody, vychází z pokladenského systému financování a z osobní odpovědností pacienta za proplacení zdravotní péče. A to je o něčem jiném!

Vada však tohoto britského systému (ale i našeho) je v tom, že musíš zdravotnictví platit dvakrát: Musíš platit zdravotní pojištění, i když z něho nesmíš čerpat nic, zvolíš-li si lékaře opravdu privátního.

Naši lékaři jsou nejhůře organizovanou skupinou, protože mnozí z lékařů slouží politikům proti zájmu kolegů, a protože nemohou udělat něco svobodně pro blaho pacientů nebo svoje, protože se bojí. Lepší vrabec v hrsti než holub na střeše!

A co si kdo představuje pod pojmem "soukromý lékař"? To je podfuk! Většina "soukromých lékařů" jsou nesvobodnými otroky VZP a politiků, bez možnosti svobodně léčit. Britský systém náš vzor! Bohužel!

0 1
možnosti
VV

Pane doktore, asi za ty hranice jen posilhavate. Polovinu zemi EU ma mnohem lepsi zdravotnictvi nez je to Ceske. A na predcasny v nemocnicich, ci ordinacni hodiny doktoru treba jen kousek za Sumavou se racte zeptat. Takovy prakticky lekar je pro pacienty v ordinaci od pondelka do patku 10 hodin denne. Pravda, sestry se mu tam stridaji. A sestnactky v nemocnicich spolu s pohotovosti jsou take Normalni. Jen ty odmeny za to jsou uplne nekde jinde nez v CR.

0 1
možnosti
Foto

Pane Vokoune, měl jsem možnost hovořit s Češkou, která pracuje v Anglii. Pro jisté potíže se objednala na revmatologii. Čekací doba na toto vyšetření v rámci veřejného pojištění je rok a půl /opravdu 18 měsíců/. Lze dedukovat, že podobný přístup bude ve všech oborech.

Podobná situace je i v Itálii, kde mám rovněž své pacienty, kteří tam dlouhodobě žijí.

MUDr. Šimek má pravdu.

3 0
možnosti
Foto

Nikdo ani Odborový svaz lékařů neřekl, kolik vlastně lékařů chybí. Neřekl to ani na žádost poslanců. Ze své zkušenosti a ze zkušenosti moji rodiny a přátel mohu zodpověděn prohlásit, že naše zdravotnictví ji na jiné úrovni než za bolševika. Je ale podivné, že jinak se k pacientovi chovají v okresní nemocnici a v krajské nemocnici, kde si jeden připadá jak Alenka v říši divů.

0 1
možnosti

Právě včera byly uváděny počty chybějících lékařů dle ministerstva a dle ČLK na České televizi.

1 1
možnosti

Váš článek taktéž karmuji. Téměř všechno Vám věřím. Nesouhlasím s tím, že pacient netuší, že je v nemocnici namísto léčení "vytěžován". Určitě něco takového tuší a dokud může, vyhýbá se nemocnici, lékům a vůbec celému zdravotnictví jako čert kříže. Politika je, jako v jiných odvětvích, velmi špatná, chybí pevná ruka a to mi nikdo nevymluví. Spousta chytráků bordel podporuje a využívá, o tom to je.

3 1
možnosti

Bohužel, moje zkušenost je jiná. Většina z vás si libuje, jak jsou důkladně vyšetřováni. Většině vůbec nevadí jezdit po lékařích z důvodů špatné legislativy. Neví o tom a považují to za mimořádnou péči. Upozornit je na to se málokdo odváží. Oni chtějí vyšetřování, tak se musí vyšetřovat, mají na to právo!

1 1
možnosti
  • Počet článků 637
  • Celková karma 27,91
  • Průměrná čtenost 1081x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!