Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
DK

./.A pokud chcete argumentovat těžkými nemocemi a nemocnými, tak bych si jednou docela ráda přečetla: kolikrát se nám zvýšila od roku 1989 rakovina, vrozené vady, austismus apod...protože to totiž není jen o nárůstu nemocí, ale o jejich souvislostech čili strava a co dýcháme...Pěkný den

V

0 0
možnosti

Za ten krátký čas 25 let došlo k nepředstavitelnému skoku i v medicíně k lepšímu.

Klesla podstatně smrtnost na nádorová onemocnění, klesla úmrtnost na srdeční infarkty a na ikty. Asi především díky práci praktických lékařů, ale i díky rozvoji kardiochirurgie.

A to navzdory tomu, co nám předkládají k jídlu, nebo co dýcháme. Proto je lépe žít na vesnici, kde občas člověk i najde zdravou stravu nebo si ji vypěstuje. A pracovat musíme, stále pracovat. Jen práce a láska nás drží při životě.

1 0
možnosti
DK

Pne Šimek, my jsme košatí oba dva;-D..Váš článek jsem si přečetla a je mi jasné, že nejbližší příbuzní chtějí zachovat život i toho člověka, kdy se ví, že se musí s životem rozloučit. Víte, letos mi zemřel táta, diag. Azheimer a demence. Jistě o tom něco víte...ale táta odmítal jakoukoliv péči (čili sestru, donášku jídla apod.). Pro mne byl hrdina a na druhé straně jsem strádala já (bydlím 130 km od jeho bydliště) a tak se ke konci staral bratr. Na druhou stranu pustil kdejakého dealera (tak si to jistě dovedete představit). Jestli ze zdravotnictví někoho mohu ocenit, tak to byl jeho obvodní lékař MUDr. Kubáček, který jeho stav znal a sám bez pobídek se u něho občas zastavil...ovšem to je lékař staré školy. Co se týde poplatků za služby pro seniory: jsou pro ně drahé...dopisuji si s paní, která má 93 let, mozek jako rybička, ale dvě francouzské hole, takže z bytu již nevyjde. Ale také mi píše: neustále platím..a samozřejmě, potřebuje pomoc v domácnosti, dovézt nějaký nákup, dovézt obědy a jistě sám víte, že hodina těchto služeb se pohybuje kolem 200-300 CZK. Při dnešních cenách a důchodech to prostě nejde. A má děti (to je častý argumet), její dcera má 70 a syn 68...čili důchodci se svými problémy, kteří žijí v Praze...a tak pomohou sem tam vnoučata...U nás je denní stacionář pro důchodce a určitě tam vozí seniory, kteří nemohou zůstat sami doma...mám dojem, že jsem četla, že cena je 300,- CZK denně...čili snad svačinka, oběd, svačinka a práce s nimi...což je 1500,- týdně *4 = 6. tisíc. Nějak jsme se leto dopracovali k průměrnému důchodu 11.000,-, ani nevím čím...Chápu, že i veškeré sociální služby musejí z něčeho žít...ale průměr nepustí...A už jen na okraj...náš známý lékař internista mi říkal..u mne skončí každý...akorát ten, kdo má peníze tak si může zaplatit vše a kdo pracoval přes 40 let, tak si moc nenavybírá....

1 0
možnosti

Jsem přesvědčován, že úplatky ve zdravotnictví jsou přeceňovány. Asi je to pravda. Sám jsem se s úplatky nepotkal.

Ano, být důchodcem je náročné na přežití, ale nikoliv nemožné. Zdravotnické poplatky nebylo nutné platit, pokud si někdo od svého obecního úřadu nechal potvrdit svoji nemajetnost. Ale nikoho takového prakticky neznám. Všichni platili ochotně a dokonce vnucovali více, že je to málo.

Život není peříčko. Ale nesmíme spoléhat na stát, ani na děti. Musíme jen usilovat dobře přežít do smrti svojí.

0 0
možnosti
DK

Jsem důchodkyně a moc k těm lékařům kromě prevence nechodím...ale poplatky nemají význam pokud: obvodní lékař nevystavuje žádný doklad o přímu poplatků, pak je to obyčejný tunel. Tito lékaři nemohou el. vystavoval recepty, protože nemají techniku a neumějí s ní pracovat HIC!..nechápu proč bych měla lékaři hradit PC, tedy jeho pracovní nástroj a kurzy si zařizujeme všichni sami....To, že někteří lidé lítají od jednoho lékaře ke druhému...to má také souvislost s el. cestami, protože, kdyby byla návaznost obvodního lékaře na specialisty, tak by se to nestávalo. Takže, zdravotnictví sice nemá peníze, také také v něm je spousta nepořádku...a sorry, nejvíc mě v tom chudém zdravotnictví tytočil kufr se zlatými cihlami...Až budou upraveny základní a slušné jednání ze strany zdravotnictví, tak se k těm poplatkům můžeme vrátit...A nechci být škodolibá...ale neplatí za ty mladé pravidcové tyto poplatky zatím rodiče?

1 0
možnosti

Trochu rocochaté. Odpověď by vydala na celý článek. Snad se mi to někdy povede...

Možná bude dobré si to zatím složit s dalším článkem:

http://bohumirsimek.blog.idnes.cz/c/428561/Co-s-tim-nasim-zdravotnictvim.html

0 0
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 28,88
  • Průměrná čtenost 1080x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!