Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JO

Když to lidi chtějí, ať to tedy mají. A pro ty, co si radši dopřejí kvalitu je možností spousta. Při dnešní nabídce si vybere každý.

0 0
možnosti
VV

Mne by zajimalo, jestli Tulip nejak nuti ty v Cechach fungujici retezce tyto nahrazky kupovat.

Ja spis mam podezreni, ze tyto retezce si tyto nepozivatiny objednavaji za smesnou cenu, aby pak na to nejidle nehorazne vydelavaly.

Co se tyce ceny, chapu ze treba konkretne LIDL ma v Cechach vse drazsi nez v Nemecku. Tam se totiz od roku 1983 drzi DPH na potraviny na 7%.

Takze u ceny ma hodne velky vliv nase slavna Vlada s jejimi experimenty.

1 0
možnosti

Je možné, že prodejní řetězce nutí firmu Tulip dovážet nekvalitní zboží. Ale český člověk to nemusí jíst! Zvláště když to ani pes nežere! Když to prodejní řetězce neprodají, nebude ty výrobky vyrábět ani firma Tulip.

Jistě, je to ostuda firmy Tulip, pokud vyrábí nekvalitní výrobky. Prodejní řetězce jsou schovány za bukem a číhají jen na zisk.

Jistě jde o neúctu ke konzervativním hodnotám a jde o neúctu k člověku obecně.

0 0
možnosti
Foto

Bohužel ta "kvalita" jídla se projevuje velmi na figurách lidí. Živiny aby pohledal a hlad a chuť je tím větší a tak je třeba toho víc a pak je třeba koukat na cenu a to je začarovaný kruh. Lidé by si měli uvědomit, že kvalita jídla je to nejdůležitější hlavně pro jejich zdraví!!

7 0
možnosti

Jistě, vyšší kvalita jídla a méně náhražek znamená méně alergií a jiných nemocí!

0 0
možnosti
MP

A přitom je velmi jednoduchý recept, jak donutit řetězce zvýšit kvalitu - prostě ty srágory nekupovat. Pokud jí koupím jednou, tak mě napálil prodejce, pokud jí koupím opakovaně, tak jsem pitomec já

17 0
možnosti
JS

jenže 90% se řídí cenou.. :-/

0 0
možnosti
Foto

Absolutní souhlas, přesto si myslím, že lze něco dělat a tím co dělat je zveřejňovat tyto firmy. Tak jako se zveřejňují nekvalitní potraviny měli by se i zveřejňovat ti co nás šidí, protože o nic jiného nejde. Kontroluji kvalitu potravin v řetězcích, ale na to si už dnes beru děti, protože složení s brýlemi přečtu těžko a bez brýlí vůbec.

5 0
možnosti
DP

Nechápu, proč bych si kupovala nějaké svinstvo v konzervě, když si u řezníka můžu koupit kus flákoty, kterou si sama vyberu.

5 0
možnosti
PK

Za socíku byly vepřové konzervy či "lančmíty" velmi chutné, tím netvrdím, že zdravé. Je mi 70, takže pamatuji. Ale připouštím, že i tenkrát byly nové výrobky super (Vysočina z Hodic, ostravské klobásy apod. ale po čase šla i po letech kvalita dolů - normy, nenormy ... Jinak konzerva do výživy patří, ale musí být kvalitní.

3 1
možnosti
PK

Lidé u nás naivně věřili, že za kapitalismu je skoro všechno perfektní, kvalitní. A Seveřanům jako Dánsko, Švédsko věřili ještě víc. Ale zisk, prachy atd. jsou víc než nějaká podnikatelská čest.

3 2
možnosti

Kvalitu  ve svobodné společnosti dělá svobodný trh. U nás je příliš mnoho regulace, chybí úcta ke konzervativním hodnotám a zůstaly nám závist, nenávist a kompenzatorní úsilí po bohatství.

1 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma.:-)R^ To říkám také, nikdo mně nedonutí kupovat šunty. Já vím, kde se dá koupit kvalita.

8 1
možnosti
Foto

Ale člověk se nalítá, že? Nazdar Honzo

0 0
možnosti
  • Počet článků 645
  • Celková karma 19,07
  • Průměrná čtenost 1075x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!