Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J48o40s55e93f 98P68o72t27r

28. 8. 2015 16:13

Pro Michala Kuklíka

Michal Kuklík : "Všechna náboženství jsou největším zdrojem zla ve světě (Richard Dawkins)"

Na počátku XX. století vyvstalo v Evropě mohutné, pokrokové, šťastnou budoucnost slibující, vědecké ateistické hnutí marxismus-leninismus. To ateistické  hnutí se převalilo přes Evropu, Asii, Afriku, Latinskou Ameriku, ale postupně vyšumělo, vyhaslo, vyzmizíkovalo se, dneska po něm zbyla jen  Kuba a KLDR.

To vědecko-ateistické hnutí si k své instalaci za 80 let  vyžádalo na 100 milionů nevinných mrtvých.

Jen v Sovětském Rusku si to ateistické hnutí vyžádalo  na 55 milionů, kdo nevěří Solženicyn : Souostroví Gulag.

Richard Dawkins byl na jaře na festivalu AFO v Olomouci, a po pravdě řečeno, ani pes po něm neštěkl, už je prostě out.

V časopise Vesmír, 2015/7-8 píše o něm O. Vrtiška :

Na otázku o epigenetice se Dawkins otřásl odporem: "Ach  epigenetika  už zase vystrkuje tu ošklivou hlavu. Snažil se být vtipný, nicméně mluvil o ní se špatně skrývaným despektem.

Pro neznalé:  epigenetika  nejnovější biologické poznání, které vyvrací Darwina i Dawkinsův sobecký gen.

0 0
možnosti
Foto

Já jsem dal ten citát, abych podráždil autora. Já sám ten názor nezastávám a teorii sobeckého genu odmítám. Ale ve sporu Dawkinse s Lennoxem beru Dawkinse. Nemůžete popřít, že katolictví zahubilo také mnoho lidí. A vadou komunismu nebylo to, že se odklonil od náboženství.

O epigenetice nic nevím, ale tuším, že vskutku vyvrátit Darwina, to bude herkulovská práce!

0 0
možnosti
Foto

Celkem souhlas jen přeci nemusí být vždy vítěz. klidně to může být remíza.

Křesťané, muslimové, ateisti......všichni v jedné Evropě v klidu a míru.

0 0
možnosti
MR

M38i92l57a38n 15R35a58d67e86k

27. 8. 2015 21:00

a ze lva se stane vegan

1 0
možnosti
MR

M86i45l64a53n 79R57a77d65e91k

27. 8. 2015 18:58

inu nastehovali se krestane, a pak prisla staleti tmarstvi, nastehuje se islam a prijdou staleti tmarstvi a upadku. No a pak po mnoha generacich prijdou Cinane a zase to pokvete. 

Proc se rozcilovat?

0 1
možnosti
Foto

Bludař nejhoršího druhu. Všechna náboženství jsou největším zdrojem zla ve světě (Richard Dawkins), ale islám je teď nejvirulentnější. Evropa se nebrání vetřelcům z platformy křesťanství, ani z platformy lidských práv. Brání se ze sprostého pudu sebezáchovy.

Bludař uvádí bludné kauzální řetězce. Germáni nezničili Řím proto, že římští bohové oslábli. Fašismus a komunismus nepřemohlo křesťanství — to je holý zlomyslný blud, náboženská propaganda nejhoršího druhu.

Potřebuje Evropa milióny vetřelců jak sůl? To je soukromý názor blogra, který tu propaguje.

Příroda není Boží — to zas je můj názor.

Reklama: čtěte radši můj blog.

0 3
možnosti
JC

Třikrát se Evropa muslimům ubránila. U Poitiers, u Lepanta, u Vídně. A ve všech těchto případech se ubránila silou zbraní a odhodláním bojovat.

3 0
možnosti

Jenže tato invaze je zvláštní...

0 0
možnosti
Foto

Docela zajímavý pohled na věc :)

1 0
možnosti
TG

Rv Sorry, ale naprostý nesouhlas. Evropa se chová, jakoby ztratila pud sebezáchovy.

5 1
možnosti
KC

Jenže to jsou důsledky podlomení jednoho z pilířů, na nichž Západ vznikl - zavržení křesťanství. Chceš-li rozvrátit společnost, znič její ideje. Dnes nevíme, kdo jsme, odkud jsme přišli, v co věříme, jaký je náš cíl... Protivník má za těchto podmínek ideální příležitost, jak ovládnout kulturu, která neví, co má chránit.

4 0
možnosti
MD

Hodne hodne hodne zjednoduseny pohled. Ve zralem veku, u vzdelaneho cloveka, prece jen prekvapujici.

2 2
možnosti
Foto

"Do Evropy se valí miliony imigrantů. Ostatně vymírající Evropa to potřebuje jako sůl..." - tyto dvě vaše věty mně stačí k tomu, abych si vás zařadil na nejspodnější žebříček lidských bytostí. Napsal bych vám to peprněji, ale nestojíte mi za jeden diskusní život...Rv

1 3
možnosti
TG

Škoda, že svůj jiný názor nedokážete formulovat inteligentněji a slušněji!Rv

6 2
možnosti
JS

Tady máte srovnání. Ve 20. století počet muslimů stoupl z 200 milionů v roce 1900 na 551 milionů v roce 1970. Na počátku 21. století populace muslimů dosáhla přibližně 1,6 miliardy. Demografická studie agentury Pew Research Center předpovídá, že v roce 2050 vzroste počet muslimů na 2,8 miliardy a budou tvořit přibližně 1/3 světové populace. Není co řešit.:-/

2 0
možnosti
  • Počet článků 638
  • Celková karma 28,51
  • Průměrná čtenost 1079x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!