Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JM

Pane Šimku, již několikrát jsem se snažil ty Vaše nesmysly strávit, ale to prostě nejde, argumenty typu "protože Kalousek" a "protože Fiala", mne opravdu nepřesvědčí, nejhorší však je, že za výkazy DPH a EET nejvíce bojují Ti, kteří o tom vědí úplné kulové a co je ještě horší, ani se jich to netýká. Toto byl poslední Váš článek, který jsem si přečetl a slibuji, že si Vás zařadím mezi "Cvalíny". Ještě na závěr bych si dovolil Vám i tomu tydýtovi poslanci připomenout slova rádoby "premiéra" Sobotky: “ČSSD učiní v Poslanecké sněmovně vše proto, aby tzv. reformy důrazně a jednoznačně odmítla. I když jsou poslanci ČSSD v menšině, využijí do důsledku všech svých ústavních a demokratických práv, včetně možnosti parlamentní obstrukce k tomu, aby přijetí reforem do konce roku zabránili. Obstrukci pokládá ČSSD za legitimní parlamentní nástroj zejména v situaci, kdy vládní koalice u žádné z tzv. reforem nepřistoupila na sebemenší kompromis.“ ....................a ještě jednu od Vašeho Guru: „Věnovali zemi kmotrům!“ sdělil Andrej Babiš na adresu ODS.

Je to určitě fundované vyjádření. Pan ministr, který patří k nejbohatším lidem v zemi, nabyl majetek převážně za dob vlád ODS a taky byl 20 let jejím voličem.

Jsem rád, že v čele našeho státu jsou "odborníci" jeho formátu.

0 0
možnosti
Foto

EET nějak vyřeší daňové úniky milionářů a miliardářů? Od kdy milionáři a miliardáři obchodují na úrovni paragonů? Navíc žádné zlepšení výběru daní nepotřebujeme, protože pan Babiš před volbami sliboval, že se všude plýtvá a on tomu zabrání, že na ministerstvech nebo kde leží asi 200 miliard. To přijde kdy? Zatím našel pár zbytečných tiskáren a tím to skončilo.

1 1
možnosti
Foto

...neskončilo a bavíme se nikoli o fakturacích ale o platbách v hotovosti. Pokud se bude diskutovat tak, že problém se rozplizne do dalších a dalších témat, nikam to nepovede. 2 roky je proti 20 letům skutečně velmi krátká doba na prosazení systémových změn...nevím kde působíte, ale obrazně - je to mnohem náročnější, než například nějaká standardní restrukturalizace střední firmy (co to obnáší a jak dlouho to trvá ví ti co to zažili)...

1 0
možnosti
VH

Jak 'pan Babiš' (musela by to být samozřejmě celá koalice v parlamentu) "snížil všeobecnou daňovou zátěž". To by mě moc zajímalo! (Pokud máte na mysli snížení příjmů rozpočtu z DPH z léčiv ve výši 3,5 mld., vězte, že 80 % této částky ušetřily zdravotní pojišťovny, nikoliv ubohý občan.)

Co říkáte zvýšení platby za zelenou elektřinu občany. Nový způsob platby podle jisteče totiž není nic jiného, než převedení významné části této platby z průmyslu na občana. Soudruhy Sobotkou, Babišem a především Mládkem.

1 0
možnosti

Ohledně léčiv máte pravdu. Díky snížení plateb pojišťoven nemuseli lékaři platit svoje pokuty eufemisticky nazývané regulační mechanismy. Nicméně snížení DPH se netýkalo jen léků.

Za platby za zelenou elektřinu vděčíme především předchozím pravicovým vládám, které tím supertunelem zatížili státní rozpočet! Babiš tu zátěž jen částečně přehodil na spotřebitele.

0 0
možnosti
VH

Pronášíte tady lži, které pronáší vláda (přesněji premiér a ministři) i celá koalice.

To, že je blokován jeden zákon (jedno, zda důvodně či nikoliv) není blokací vlády, jak tvrdí ti prolhaní politici. Není ani blokací parlamentu (jak nám naposledy v TV tvrdil Babišův poskok, tč. ve funkci předsedy klubu ANO). Vláda pracuje, parlament pracuje (zákon se projednává na mimořádných schůzích). A lháři lžou. Nevěřte jim, byť jste je třeba volil.

1 1
možnosti

Nevolil jsem ani Sobotku ani Babiše. Ale to není podstatné.

Zdá se, že každý z nás mluví jinou řečí. Mezi námi je to jedno. Ale jak se potom mají domluvit poslanci ve sněmovně! Parlament pracuje, ale tvorba zákonů jaksi vázne, že?

0 0
možnosti
SN

:-)...Souhlas ! Píšete správně a vidíte, kolik diskutérů Vám neblahořečí. Jak jsou vzdělaní, tak by měli vědět, že v je jejich obdivované Americe se rovná neplacení daní hrdelnímu zločinu! Ale, co čekat od tlučhuby Kalouska. Nejlepšího ekonoma zeměkoule a blízkého okolí ! Ždímal plebs, pod jeho vedením nekontrolovaná celní správa, otrava metylalkoholem 50 lidí, miliardové úniky na dovozu neprocleného lihu, padáky, pandury, ..ten by měl chodit "kanálama" ! A spousta Vašich odpůrců se v něm zhlíží! Blahoslavená nevědomosti, nebo krátká paměti ! R^R^R^

1 2
možnosti
VH

Pane Nováku, neplacení daní je samozřejmě trestný čin. Kolik jste jich již zplodil, souhlase s platbou "bez účtenky"?

Budou výnosy z případné evidence tak pofidérní, jako je pofidérních těch nejméně 100 mld. na úplatcích, které jeden tlučhuba (momentálně místopředseda vlády) sliboval zachránit? Proč už nezachránil alespoň polovinu uvedené částky (a tím pádem nevynuloval rozpočet)?

Kde mohou především platby z DPH unikat? U služeb. Když se nezaúčtují. A to se může stát elektronicky jako neelektronicky. Možná také trochu u maloobchodu - ale jen v malé části (obchodník si potřebuje zaúčtovat DPH na vstupu a na výstupu musí být vyšší, aby nepřišla kontrola FÚ. Takže ten únik je minimální.

Mimochodem: O kolik přijde stát snížením DPH v pohostinství o 6 %?

1 0
možnosti
Foto

Je naprosto legitimní, že opozice vyjádří v parlamentní diskusi svůj nesouhlas, že identifikuje ze svého pohledu určité problémy, že vznese pozměňovací návrhy a že v konečném bude pravděpodobně hlasovat proti. Nicméně pokud se opozice odvolává na parlamentní demokracii, tak jediný relevantní postup je dát o tom kterém zákonu, tedy i o EET hlasovat. Všichni, kteří byli zvoleni za poslance, byli zvoleni nějakým mandátem a pokud jde o Hnutí ANO2011, pak máme zcela legitimní právo prosazovat své politické ambice, jsme oprávněni tento voliči poskytnutý mandát plnit a plnit politickou vůli voličů. A jediným způsobem, jak PSP ČR může zjistit, jestli je tento zákon přijatelný, je dát o něm hlasovat. Potřetí nebo počtvrté se PSP ČR schází k úplně stejné věci, poslanci poslouchají stále stejné věci, plýtvá se jejich časem a je to i jistým vyjádřením arogance opozice vůči občanské veřejnost i vůči instituci demokratického parlamentu jako takového. Poslanci by měli svůj čas trávit ve výborech nad řešením skutečně závažných problémů jako je např migrační krize, obrana a bezpečnost atp. O EET již padlo tolik slov, že je skutečně načase aby PSP ČR zákon posoudila svým hlasovním, nechť Sněmovna projeví svou vůli a respektuje tak vůli občanů, kteří zvolili své zástupce, ať už jsou v opozice nebo koalici.

poslanec PSP ČR

2 1
možnosti

Myslím, že se zbytečně bojíte opozice. Opozice nemůže mít právo zastavit práci vlády, zastavit ji ve vládnutí. Normální Ústavní soud musí být při funkční sněmovně!

1 0
možnosti
ZJ

Vy jste byl v ODS? Dnes je již 9.1. a Silvestra již bylo.

0 2
možnosti

Já nelžu ani na prvního apríla!

1 0
možnosti
Foto

Ovzvlášť komické je, že vy se se svým levicovým myšlením považujete za pravičáka. ;-D

5 2
možnosti

Pro Vás to jsou zjevně jen prázdné nálepky!

Pro mne nikoliv! Postrádám pravicovou politiku!

1 0
možnosti
LN

..proč rovnou nepíšete...svatořečený babiš..??....ale vlastně jo...levičáci nemohou církev ani cítit....

3 2
možnosti
ZH

Babiš žádný Augiášův chlív nevymetá, jen pokračuje v likvidaci střední třídy - jen jinou cestou. Vy si snad myslíte, že nesmyslná šikana v podobě EET (mmch. dlouhodobý program socanů) zvýší celkový příjem státu? Bude pak velmi zajímavé porovnat, o kolik narostou výdaje na sociálce a o kolik se zvětší šedý trh (a že se zvětší, za to dám klidně ruku do ohně).

12 1
možnosti

Dočkej času, jako husa klasu!

Tak spravedlivý výběr daní je pro vás šikana? To jsou jen odeesácké a topácké pindy. Je pozoruhodné, že svoje daňové zákony považujete za nebezpečné pro živnostníky. Dodržování daňových zákonů berete za likvidační? Tak proč děláte takové hloupé zákony?

0 3
možnosti
  • Počet článků 645
  • Celková karma 19,07
  • Průměrná čtenost 1075x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!