Diskuse

Blog.iDnes.cz

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PB

..... ááále, pane doktore, ona je to ve skutečnosti jedna velká show - někdy lehce milá, zábavná, poučná, jindy ostrá jako břitva, hrubá až nestoudná. Přesně takový je život a svět kolem nás, - ať se na to díváme "zprava či zleva". Váš apel možná dokáže rozumně usměrnit diskusi pod Vaším blogem, však neočekávám, že by se něco podstatného změnilo pod blogy jiných autorů.

1 0
možnosti
Foto

J82a82n34a 75M13a46j64o77v60á

26. 6. 2014 20:33

Nejspíš ani to :-)

1 0
možnosti
MP

Ano, máte pravdu.Některé články skutečně budí dojem, že jsou psány na objednávku. Zní to sice neskutečně, ale já bych to zcela nevylučoval. Některé texty jsou vyšroubovány do takové  absurdní pitomosti s překroucením faktů, že ten dojem mám taky.Jistěže si  jakákoliv strana, či země  dobře uvědomuje, že blogy mohou ovlivnit dost lidí..

2 0
možnosti
Foto

J66a60n97a 48M13a71j32o38v68á

26. 6. 2014 12:58

Bohumíre, tenhle rybníček je maličký a na jeho březích jsou prostě různí lidé, jako jsme různí všichni. Nemá smysl tomu přikládat větší význam, než právě posezení/mejdanu/aktivu (co je komu libo) na břehu. Prostě si to užijme a až nás to přestane bavit, tak přestane.;-)

2 0
možnosti
MS

Souhlasím s vámi. Někdy mám taky pocit, že blog.idnes.cz je hlásnou troubou rusofilů a komančofilů všeho druhu. R^

4 2
možnosti
Foto

nebude to tak zlý...někdo psaní myslí vážně, někdo je tu pro zábavu, jiní si zase rádi zanadávají, jak je národním sportem, ale všichni dohromady si tu jen tak neškodně plácáme.:-);-)

5 2
možnosti

Neškodné plácání? Budiž! Ale nepravda může být naivní omyl nebo morálně zavrženíhodná cílená lež.

Sám jsem každému vděčný za upřimnou diskusi.

0 0
možnosti
JH

Milí a vážení diskutující, myslím, že jste právě mnozí z vás ukázali svou 

"toleranci" ke kritice. A o i to, pokud jsem blog pochopila, šlo. Každému se nemusí líbit forma   prezentování názorů. Jde o schopnost komunikace.

1 0
možnosti
BM

Blogy tu jsou proto aby si zde pisatelé mohli prezentovat své názory. A zaplaťpánbu za to. A jako všude i zde se najde řada těch, kteří si zde léčí své komplexy napadáním všeho možného. Také mne často rozpálí některé názory a postoje, a i ty o kterých píšete. Někdy mi z toho bývá až smutno. Ale co naděláme....že.

1 0
možnosti

Co naděláme? Polemizujeme! Jinak jsme spoluviníky...

0 0
možnosti
PK

Já bych článek tak neodsuzoval, jako snad dosud všichni diskutéři. Ono je sice hezké, že si sem každý může napsat co chce, ale na druhou stranu, pokud vím ze svého okolí, že nějaký názor je minoritní a tady se ho najednou zastává 60 % blogerů nebo diskutujících, tak je něco divně. Buďto se stýkám s blbě vybranou (nereprezentativní) skupinou lidí, nebo je blog/diskuse cinknutá. Jiné vysvětlení mě nenapadá. A je úplně jedno, jestli jde o rusofilství, lásku k Microsoftu nebo nenávist k aktivistům, kteří žádají, aby se na Šumavě dodržoval zákon.

Prostě smiřte se s tím, že politické strany, firmy, vlády a kdo ví jaké všechny zájmové skupiny už dávno pochopili, že internetová diskuse má sílu dnes možná už větší než reklama, a že její význam ještě chvíli poroste - než to opravdu přeženou a nakonec každý pochopí, že internetová diskuse už dávno není fórum lidí, které to baví a jenom si tak chtějí pokecat, udělat si malý relax v práci a tak. Pokud sem někdo pere příspěvky 8 až 12 hodin denně, tak je buďto důchodce, nebo je za to placený. A buďte si jistí, že většina důchodců tráví den radši nějak jinak, než čtením na monitoru, ne který ani pořádně nevidí.

Prostě tohle už se dávno používá a výhoda tohoto "PR" je právě v tom, že je velice nesnadné to odlišit od těch "normálních" názorů, které lidé píší jen tak "pro radost".

6 0
možnosti
RF

R19o81m68a37n 55F70i63š60e27r

26. 6. 2014 10:05

...máš snad něco proti widlím v azbuce, tučňáku?!

0 2
možnosti
JC

Ušlechtilé sjednocující myšlenky? No ty měli přeci pangermanisté, nacisté, komunisté - každý, kdo chce ovládat druhé, má ušlechtilé sjednocující myšlenky.

Já se ale raději držím hesla pana Voskovce: VŠECHNO MUSÍ BEJT NAPADNUTÝ!

A protože jsem individualita, žádné sjednocování nechci. I Bůh respektuje mou svobodnou vůli - vždyť mi ji sám dal - takže mám za nepřítele každého, kdo mi mou svobodnou vůli chce jakkoli omezovat. Třeba přikazováním, co si mám myslet a komu mám fandit...

5 2
možnosti

Poněkud jde o nepochopení napsaného.

Svoboda slova je cenná, pokud je slovo pravdivé. Svoboda slova je riskantní, pokud jde o lži, které lze těžko odlišit od pravdy. Ale to je daň za svobodu slova, která je potřebná pro vývoj společnosti.

Bez násilí vést k pravdě je něco jiného než znásilněné uznávání "pravdy", jak nám to ukázali komunisti, fašisti, různí nacionalisti... To račme rozlišovat!

2 0
možnosti
  • Počet článků 638
  • Celková karma 28,51
  • Průměrná čtenost 1079x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!