Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

Nevím jestli by Ó há esky byly účinné v současných podmínkách - otevřený svět, právní stát, soudy na krku.

Existovaly za socíku při prakticky uzavřených hranicích, s něčím jako celosvětová pandemie se těžko mohly setkat. Tím neříkám, což se někdy traduje, že rádi kontrolovaly třeba řeznictví aby za odměnu kápla svíčková či uheráček.

0 2
možnosti
VB

Špatný zaměstnavatel neumí zacházet dobře se svými lidmi, odradí tak i ty lepší, nakonec dají výpověď. Špatná vláda (a chybující opozice) dosáhne toho, že ti zdatnější odejdou (to se nyní děje maďarskému premiérovi, lidi odcházejí do ciziny) nebo se vrátí k osvědčenému chování za totality - státu nebudou věřit, budou ho šidit.

1 2
možnosti
VB

Pandemický plán je třeba psát podle mezinárodních vědec. poznatků (rozhodně bych se bála českého pojetí) s přihlédnutím k základ. právům a svobodám. Jinak lidi radši umřou, než aby se nechali buzerovat různými lobbisty, kteří si akorát vydělávají prachy na omezování práv občanů. Českého státu jsem si přestala vážit.

1 1
možnosti
Foto

Paní Bošková, vy vůbec, ale vůbec nevíte co je pandemický plán a jenom hloupě žvaníte.První Pandemický plán ČR byl přijat usnesením Zemanovy vlády Vznikl tehdy na doporučení Světové zdravotnické organizace, která už v roce 1999 vytvořila globální plán v souvislosti s hrozbou pandemie chřipky. Ten plán byl třikrát revidován podle zkušeností s pandemií chřipky a byl upraven tak, aby se dal použít na všechny pandemie třeba i na SARS, tedy taktéž virovém onemocnění dýchacích cest způsobeném koronavirem podobným jako dnes covid-19.

2 0
možnosti
VB

V něčem se, pane Šimku, mýlíte: západ. země mají mimořádně kvalitní dohled nad vším, co souvisí s infekč. nemocemi apod. U nás za totality chodili studovat hygienu i ti, co si na medicínu netroufali. Zák. o ochraně veřej. zdraví je psát dost opačně než západ. normy (tam zák. skutečně slouží občanům, u nás je pojatý jako svévolná buzerace hygienikem). Za dlouhé období se ve stockholmské sámošce vyskytl jeden balíček prošlého masa, to byste měl vidět tu ohromnou kauzu v médiích! Tam hygiena rozhodně neuhýbá před podnikateli, kteří se zrovna kamarádí s politikem. Ale je fakt, že od 90. let jsme se nezabývali kvalitou dohledu nad potravinami, zdravím na pracovišti apod. podle západ. modelů, chaoticky tu něco řešíme, tu neřešíme nic, a hlavně hygiena postupuje podle paragrafů psaných totalit. způsobem. Naši epidemiologové, lékaři, hygienici si snad vůbec nevšimli v 21. stol. např. SARSu 1 či MERSU, stále žijí v naivitě, že se nákaza zastaví na hranicích ČR. V Německu celou nynější pandemii sledovali mnoho jiných věcí, vč. Eboly, ti naši by ani nezjistili žlutou zimnici aj. Jela jsem před covid-19 českým autobusem přes několik evrop. zemí, na rozdíl od Čechů Německo tyto autobusy kontrolovalo a vytáhlo z českého autobusu pár hodně nemocných jedinců (ze třetích zemí).

0 1
možnosti
Foto

V 90 letech byl přijat zákon hygienické kvalitě potravin a v roce 2000 byl sladěn s Evropskou normou. Takže dnes potraviny odpovídají Evropské normě. V roce 2002 byl pandemický plán upraven, tak aby reagoval na nemoc SARS, což je podobné jako MERS a Covid.

0 0
možnosti
Foto

V lednu 2020 vznesl poslanec MUDr. Svoboda a další poslanci zda vláda je připravena na hrozící pandemii, která je v Číně a hrozí, že přijde i do Evropy. Babiš odpověděl, že poslanci šíří paniku. V únoru opět upozorňují vládu, že covid 19 je v Itálii. Babiš prohlásí, že je to panika a vláda je připravena. V únoru upozorňuje ředitel zdravotnických hmotných rezerv , že sklad je prázdný, pokud se něco stane není zde zdravotní materiál. Vláda odpoví, že se nakoupí vše centrálně a zakáže nakupovat věci do skladu a zakáže nakupovat i nemocnicím jednotlivě u jednotlivých firem. Vláda nic nenakoupí. Je březen a nic se neděje. K nám přijíždí turisté i z Číny. V letadle mají roušky a u nás si je sundávají, protože tady nic nehrozí jak ukazují naše televize. Vláda stále tvrdí, že nám nic nehrozí a nezastaví turistický ruch a to i jako od nás ven. Vláda pošle v březnu několik tun zdravotnického materiálu zadarmo do Číny. Koncem, března vláda zjišťuje, že je tu Covid. Nemá žádný zdravotní materiál, nutí lidi šít roušky. Nakupuje za miliardy z Číny zdravotní materiál. Polovina z toho je nepotřebných. Tak by se dalo pokračovat.

4 0
možnosti
LH

jaká pandemie.... Váš dčastý dotaz z lonského léta - tak na co si tu hrajeme?

0 0
možnosti
Foto

Jako "u blbých na dvorku" mi připadá nařízení od zřejmě "blbšulky" studovaných unijních kuchařů, kteří nařizují dnes uvařený guláš neschovávat na zítra, ale hned vyhodit!! Přitom je známo, že český guláš pěkně naležený 4 dny je nejlepší. EU!!

0 1
možnosti
Foto

Ještě by bylo dobré napsat, kdo ty hygienické stanice zdecimoval.

Pan Neff dnes v úvodníku napsal: Jde tedy znovu do tuhého a to souvisí i s politikou. Budeme se ptát politických stran, jak by si počínaly, pokud by převzaly vládní zodpovědnost? Zatím opozice mydlila schody a při restrikcích řvala ve prospěch uvolnění a když se uvolňovalo, řvala o nezodpovědnosti.

7 4
možnosti
Foto

Kdo ty hygienické stanice zdecimoval - nikdo existují stále. Opozice vládu upozorňovala . Budeme se ptát politických stran, jak by si počínaly, pokud by převzaly vládní zodpovědnost. Politické strany už od ledna 202O začaly by podnikat kroky nařídily by nemocnicím se na epidemii přípravit, naplnily by sklady hmotných rezerv zdravotním materiálem .Uzavřely by hranice a řídily by se pandemickým plánem do Činy by neposílaly zadarmo zdravotní materiál.

2 0
možnosti
Foto

Od začátku února 2020 by se sotva našel jedinec, který by o nové "chřipce" nevěděl. Koncem února 2020 už bylo zřejmé, jak je nebezpečná. Přesto spousta lidí vyrazila do italských hor, kde řádil coronavirus nejvíc. Na jaře 2020 už začali umírat lidé a lidé se srocovali na demonstracích proti ANO. V létě vyráželi do zamořeného zahraničí a přitáhli sem nové mutace, které způsobily podzimní a jarní nárůsty. Ne vláda, ale každý je svého štěstí a zdraví strůjcem.

4 3
možnosti
Foto

Vláda ne turisté za pandemii mohli. Byl to Babiš, kdo pandemii od února podceňoval, opoziční poslance nazýval, že jsou panikáři, že dělají paniku. Obyvatel on chlácholil, že nic nehrozí, že mohou cestovat, jak libo. Byla to vláda a Babiš, kdo nezavřel hranice a k nám přilétali turisté ze zemí, kde řádil covid i z Číny. Přesto, že na to upozorňovala opozice i všechny televize, že je to zahrávání s ohněm. Lidé umírají každý den bez ohledu, zda je covid anebo ne.

1 0
možnosti
Foto

Ono by možná stačilo jen dokázat alespoň trochu příčetněji hodnotit aktuální stav. V GB "řádí" mutace delta, jenže když se podíváte blíže, tak ač je tato mutace nakažlivější, nezpůsobuje téměř těžké stavy a už vůbec nezvyšuje úmrtnost. Proto, na rozdíl od nás, nehodlají bláznit, rouškovat, přeočkovávat a testovat do zblbnutí, ale nechat lidi žít a zvykat si.

Potvrzuje se tak to, co říkala o viru před více jak rokem Mudr. Syková. Vyšší nakažlivost při slabších příznacích znamená slábnutí viru, v této chvíli je nejspíš opravdu na místě, nechat epidemii přirozeně doznít.

Veškerá "opatření" jsou jen úlitbou pro obchodní lobby, hodlající z toho vytřískat ještě pár miliard, než dojde i těm na smrt vyplašeným, že je někdo tahá za fusekli.

5 1
možnosti
Foto

Při pandemií chřipky, povodní vše šlapalo jak švýcarské hodinky. Všechna krizová oddělení od závodů přes obce, kraje a krizové oddělení vlády a zpětně spolupracovali. Vláda do těchto věcí nezasahovala jenom měla přehled, jak se pandemie šíří, kde je nejvíce nakažených, kolik je nemocných, zemřelých . Lidi ani nevěděli, že je pandemie chřipky. Nevěděli, že v nemocnicích je krizová situace, není kam ukládat nemocné, vše se vyřešilo sehnáním spartakiádních lůžek ležící ve skladu od doby Spartakiády. Lidi věděli, že se něco děje jenom podle zavřených škol, kin a divadel.

0 1
možnosti
Foto

Doufám, že to myslíte ironicky. Jinak byste na mne působil jako nesvéprávný, který potřebuje být od vlády voděn za ručičku. Že se z Číny šíří do světa nebezpečný coronavirus jsme věděli od ledna 2020. O měsíc dřív, než se v Česku objevil.

3 0
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 28,88
  • Průměrná čtenost 1080x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!