Diskuse

Alláh akbar!

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J50o64s68e59f 71P62o64t84r

15. 9. 2015 20:11

Pane doktore máte naprostou pravdu.

Mě ale také zaujaly příspěvky pana Šobra, který si vykládá svět podle neomaxismu .."iracionální víra v ideologii - něco co je mi směšné a nechutné.."

Samozřejmě, že pan Šobr vyznává ideologii, ideologii o tom, že všechny ideologie kromě jeho jsou, směšné a nechutné, ale navíc  nechápe přirozenost člověka.

Přesně podle neomarxismu vyhlašuje, že člověk je nepopsaný, nevinný list papíru, kterého ničí ideologie, zvláště křesťanské. Pravda je ta, že člověk je od přírody agresívní, vede války od kmenových  zřízení až k rozvinutým průmyslovým společnostem, a čím je společnost primitivnější, tím je krutější. Právě ideologie tuto krutost omezují, a je historickým faktem, že nejskvělejší ideologie bylo křesťanství.

Společnost vzešlá z křesťanství dala světu demokracii, vědu, umění na nejvyšší úrovni a průmyslovou  výrobu. Proti tomu bych chtěl panu Šobrovi připomenout mohutné ateistické hnutí, které na počátku 20. století zachvátilo značnou část světa. Při instalaci tohoto ateistického hnutí zahynulo na 100 milionů lidí. Jenže největší  paradox je, že asi po 80 letech ztratilo sílu a lidé uvnitř toho systému, ten ateistický systém odmítli a to tak, že pro něj  nepoložil život ani jeden člověk.

2 0
možnosti

Malá poznámka. Rozlišuji teologii, náboženství a ideologii. Teologie je věda o Bohu, náboženství je zjednodušený výklad teologických myšlenek a ideologie je soubor tezí dávající směr myšlení člověka, který nemusí být exaktně správný, protože nejdůležitější je funkce ideologie.

0 0
možnosti

J65a31r87a 98R60a73n86k

15. 9. 2015 5:27

Pisete velice rozumne, na rozdil od Vaseho jmenovce ...R^

0 0
možnosti

Na muslimy musíme z dlouhodobého strategického hlediska pohlížet především jako na jeden celek. Jako na cizí civilizaci, která nám chce vnutit svá pravidla.

Ano z taktického hlediska o nich můžeme přemýšlet rozdílně a dělit si je na nějaké skupiny, které souhlasili s útokem Charlie a kteří ho odsoudili atd... Můžeme i takticky podpořit šíity proti sunnitům atd... Ale to vše je jen taktika.

Nesmíme udělat znovu to, co se nám stalo za 2ww, kdy jsme s internacionálním socialismem (Ruskem) bojovali proti nacionálnímu socialismu (Německu) a zapomněli na to, že oba jsou to socialismy. Rusku jsme za osvobození opravdu "strategicky" věřili a na to jsme vzápětí hrubě doplatili.

Kdybychom si po válce, hned začali dělat srandu třeba z Ruského kradení hodinek a dalších věcí (o kterých se moc nemluví dodnes), tak by pozice komunistů v 1948 byla určitě o něco těžší a třeba by to dopadlo jinak.

Žádná část islámské civilizace nám nestojí za to, abychom si z nich přestali dělat srandu. Pokud ustoupíme a vzdáme se části své svobody projevu, pokud budeme "umírněné křídlo" chápat jako svého strategického partnera, tak nás čeká celá řada postupných dílčích ústupků a nakonec opět přijdeme o vše.

3 0
možnosti

J91a98r77a 38R62a23n43k

15. 9. 2015 5:34

Proc si z nich delat nebo nedelat srandu, znam muslimy agnostiky, karikaturisty, na "comedy" tv kanalu delajici si legraci ze vseho....i ze sebe, pochopitelne i vrahy z Ottawy pred Parlamentem, nebo pokousejici se vyhodit letadlo s explosivy ve spodnim pradle, ale ja sama proti nim nic nezmuzu, spoleham se na kanadskou vladu a te verim, nejsou to jen prazdna slova, ona (vlada) meni zakony, tak jako ta australska, kterou zde kazdou chvili nekdo cituje, ale nevi, ze i ta stale bude Syrany prijimat, presne podle kvot.

1 0
možnosti

Dobrý článek.  Dává podnět k zamyšlení. R^

2 0
možnosti

Ovšem to chápete špatně... dána satira se vysmívá především te víře a přesvědčení jako takovému. Danné ideologii ideologii kterou prostě považujeme za směšnou a nechutnou.

Ostatně... jmenujete jediný objektivní rozdíl mezi tím jestli někdo věří v nadpřirozené strašidlo ("boha/allaha") o kterém mu nějaky "spasitel/prorok" sepsal nějakou ideologii do knihy... "bible/koran"... A tím ze někdo věří v nadřazenost "nordické rasy/diakritiku dějin" podle "verozvestu" Adolfa Hitlera/ Karla Marxe který to hodili na papír do Me in Kapfu či Kapitalu...

Já v tom žádný rozdíl nevidím. Když opovrhuju vírou v jedno z toho, tak musím opovrhovat všemi ostatními protože pro mne v nich neni rozdíl.

Iracionální víra v ideologii... něco co mi je směšné a nechutné jen z principu a nehodlám dle toho žít ani se kvůli tomu vzdát jakýchkoliv svobod. Zejména ne svobody mě absolutní opovržení vyjádřit.

1 2
možnosti

Jinak... nepsal jsem to minulé ale napíšu to teď...

Je suis charlie. Pěkně karikuje tu nechutnou mediální hru na uloženého chudáka kterého zabil jeho otec převadec... po tom jak turci mrtvolou prearanzovali aby budila lepší dojem. Trapná manipulace davy.

Nenapsal jsem to minulé kdyz se k Charlie hlásili pokrytcI ho předtím kritizující za provokování muslimů... s těmi lidmi jako Hollande nechci mít nic společného.

https://m.youtube.com/watch?v=lvg7lRsCVJ8

1964... komunisty záměnte za muslimy... A jsme v stejně situaci. Tolerance a ústupky nic nezmeni... to je jenom pomalá kapitulace. Assessment jako kdyz doufali ze Hitler se umoudri a uvěři v mir kdyz mu dají sudety.

jediné tvrdý postoj a ochota bránit naší svobodu do krve všemi prostředky bez ohledu na názor muslimů jak máme žít je řešení.

2 0
možnosti

A13d17a54m 27S44t17a74v90a

14. 9. 2015 23:02

Autore, politickou licoměrnost z muslimské strany o které tu píšete si soudní lidé uvědomovali již dávno, a to i ze strany evropských anarchistů, kteří každý soudný názor peskovali a okřikovali. K těm, kteří uvážlivé diskutéry anarchisticky  okřikovali, jste patřil i vy!  A ti evropští anarchisté svým chvastounstvím a nemravným a nezodpovědným velikášstvím naprosto poničili obranné struktury Evropy a   vytvořili anarchistický chaos, za který by všichni představitelé dnešní EU měli být povoláni před mezinárodní soud. Tím chvastounstvím zapříčinili smrt dnes již  tisíců běženců!! na dně moří, a i jinde.   A o dalších následcích raději ani nemluvě.... A způsobili mezinárodní chaos - společenský i ve vědomí lidí, ten lze dnes již přirovnat k bolševické devastaci společenského myšlení -,  a ten se bude jen těžko odstraňovat

1 1
možnosti
  • Počet článků 638
  • Celková karma 28,51
  • Průměrná čtenost 1079x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!