Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

R53o28m15a94n 51K38o72z55e26l

19. 10. 2015 9:22

Pravice se zprofanovala nesplnitelnými a nereálnými sliby, sami se po volbách přiznávali, že tomu, co slibovali, stejně nevěřili a to je pak těžké.

0 1
možnosti

Mne ODS zklamala opuštěním konzervativní a posléze i pravicové politiky, ale i falešnými sliby, které odmítli realizovat. Navíc klientelismus, Ičkova snaha po totalitním ovládnutí policie a justice... Bylo toho víc než nesplněné sliby!

0 0
možnosti
AS

A32d57a53m 80S70t27a58v12a

19. 10. 2015 8:46

"očekával...konzervativní pravicovou politiku..." :Autore, jak můžete očekávat konzervativní politiku od stoupenců /Havel, Schwarzenberg/ prosazovatelů a uskutečňovatelů  bestiálního terorismu, který má na svědomí desítky lidských obětí a pokusy o bolševickou revoluci? Potom jste politicky naprosto neznalý  .....

0 3
možnosti
AS

A20d15a12m 95S77t41a67v93a

19. 10. 2015 8:40

Autore, proč nyní uvažujete o porážce Babiše, když jste mu vy svými politicky nejapnými a nereálnými úvahami a kritikou pragmatické a reálné politiky napomohl k vítězství?

0 1
možnosti
Foto

Pokud píšete že by se měli zbavit pana Kalouska musíte říct i to B kdo do vedení strany.

TOP09 má spoustu kvalitních lidí, ale nejsem si jist, že by někdo jiný dnes byl schopen plnohodnotně nahradit pana Schwarzenberga než právě pan Kalousek.

Možná v budoucnosti pan Niedermaier, který je schopen přebrat i témata, kterým se věnuje pan Schwarzenberg a je i ekonom, ale zatím rozhodně ne.

0 0
možnosti
AS

A48d50a89m 90S92t16a95v18a

19. 10. 2015 8:48

"...kdo do vedení strany....": není třeba. tento klon evropské neomarxistické anarchie a stoupenců terorismu a revoluce nezbývá než rozpustit. No, ono se to rozpustí samo - vždyť to je jenom a jenom partička jakýchsi permanentních politických přeběhlíků...

1 3
možnosti
MD

Postavit pravicovou stranu na symbolech jako je starnouci knize a symbol milovnika lihovych napoju je dopredu odsouzeno k zahube. Pseudosymboly na prchavy okamzik, ktere bez masivni podpory tiskove kavarny budou mit jepici zivot. Na nich chcete budovat pravici, s nimi oprasovat pravicove hodnoty pro stredni tridu na ktere by mela skutecna pravice stat? To snad ne.

1 3
možnosti
Foto

Pravdou je, že pravicové strany jsou v současnosti populární asi podobně, jako byla KSČ v posledním roce své vlády. 

Možná - je to pouze má teorie - je příčina tohoto stavu v tom, že nikdo není schopen správně definovat, co je to ta pravicovost; a když už některá taková strana, která se chce profilovat jako pravicová, vznikne a začne provozovat svou činnost, v okamžiku prvního negativního dopadu pravicové politiky se příznivci pravice od takové strany odkloní a začnou demonstrativně vykřikovat, že tato strana ve skutečnosti vůbec pravicová není. Potkalo to v minulosti ODS, momentálně to potkává TOP 09 a potká to každou pravicovou stranu v ČR.

1 3
možnosti

Strana, která preferuje sociální inženýrství na úkor svobodného, přirozeného přístupu občana, nemůže být stranou pravicovou.

Proto také ODS a TOP 09 nevnímám jako strany pravicové. Na můj vkus příliš mnoho sociálního inženýrství a málo svobody a přirozenosti.

A samozřejmě nám chybí politická kultivace, abychom o politice znali alespoň základy a vystoupili z té komunistické deformace našeho myšlení.

0 1
možnosti
  • Počet článků 645
  • Celková karma 19,07
  • Průměrná čtenost 1075x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!