Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

Lepší schopný gauner, než neschopný politolog. Si myslí většina voličů. A že je zmatek? No aby nebyl, když to zažíváme poprvé.

4 3
možnosti

Krizová řešení jsou sepsána již dávno, ale zjevně se podle nich nejede! :-)

2 1
možnosti
JL

Prekvapil jste me pane Simku kdyz pisete, ze by sireni viru mohlo pozastavit nadchazejici teple pocasi. Napr. v severni Americe je virus nejrozsirenejsi v oblastech velkych mest a Kanade stejne tak, ve velkych mestech podel US-kanadskych hranic kde je pocasi mirne. Zadny pripad koronavirus infekce na severu. Tedy zadny neni ohlasen na Aljasce, Yukonu, NWT anebo na severu kanadskych provincii kde jsou ted dvacetistupnove mrazy. Me to tedy pripada, ze ten virus studene pocasi rad nema, samozrejme v pohledu laika.

0 0
možnosti
AG

A56l58e24x 64G80r63e58g55o17r

15. 3. 2020 17:35

To je prosté. On si nepřipouští,že to nemusí a zřejmě i není virus klasickeho chripkoveho kmene.

0 1
možnosti
Foto

Kdo to vyšetřování všech přijíždějících cizinců zaplatí, pane doktore? A testovat se často musí vícekrát, Kdo zaplatí jejich karanténu a léčbu, pokud u nás uvíznou?

Že tu aktuálně nakazí řadu lidí, kteří by se jinak nakazili až v době, kdy bude k dispozici antivirotikum, nebo se nenakazili vůbec, protože mezi tím bude k dispozici očkování, Vám zřejmě nevadí. Virus bude nepochybně mutovat, takže se může stát, že přestane být tak nebezpečný (možný je pochopitelně i opak, byť reálně tomu tak nebývá - viz chřipka). Kapacity nemocnic a počty volných plicních ventilátorů jsou omezené, bude-li těžkých případů příliš mnoho najednou, prostě umřou.

Jednodušší a efektivnější je zavřít hranice. Mělo k tomu dojít už dávno.

7 2
možnosti

Nesouhlas! Naopak! Zachycení nemocní by svoji infekci dále neroznášeli. A kdo zaplatí jejich léčbu? Jejich pojišťovna přece!

Problémem je spíše lidská nesolidárnost! Utajujeme pravdu, lžeme, kašleme a kýcháme na druhé. Tím ohrožujeme zdraví společnosti!

Viry mutují právě ve východní Asii pro zvláštní lokální podmínky! Virus oslabí tím, že onemocnění proděláme prakticky všichni a vytvoříme si proti němu protilátky! Oslabení jeho virulence může být dáno také teplejším počasím. Pak se pandemie opět objeví na podzim. :-)

0 0
možnosti
Foto

Vietnam se radoval, že má nákazu z krku. Pak přiletělo letadlo z Londýna.... Kouknul jsem na flightradar24. Svět je oblétáván letadly jak sexbomba nápadníky. Může se stát, že i Česko se bude za deset dní radovat, že nemocní nepřibývají. Jak dlouho?

0 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
1 1
možnosti
Foto

Otevřené hranice nepovažuji za rozumné, protože filtrace turistů měřením teploty nerozezná přenašeče a budoucího šiřitele viru, u nějž se zatím neprojevily žádné vnější znaky, což vzhledem k inkubaci 2 až 10 dní může být velmi riskantní.

Stejně tak si dovoluji nesouhlasit s vaším tvrzením, že: "...........prakticky všichni onemocníme." Proti němu bych postavil odhady odborníků, které oscilují kolem 70%.

Také si nemyslím, že je korektní tvrdit, bude trvat doba "promoření jeden až dva měsíce...", protože opět odborníci jako minimum uvažují tři měsíce.

Ač jsem přesvědčený odpůrce Babiše, tedy nikoliv pocitový, ale na základě konkrétních poznatků a informací, nemohu postup vlády označit jako fatální selhávání. Vadí mi, že způsob prezentace je podřízen politickým zájmům, tedy volební přípravě, což zároveň znamená, že jdeme ZA virem, místo toho, jej předcházet. Je to dáno tím, že opatře ní obecně nepopulární se vydávají později, než je žádoucí, protože v té době je to pro občany lépe stravitelné a neztrácejí se tím volební hlasy.

4 0
možnosti

Nejsem si jist s Vaším náhledem na otevřené hranice, ale neberu Vám ho.

Prakticky všichni onemocníme, kteří se musíme pohybovat ve společnosti a nemůžeme čas strávit v izolaci. Angela Merkelová a Vy tvdíte, že 30 procent společnosti zůstane v izolaci. Je to možné! Uvidíme!

Vzhledem k tomu, že se u nás podařilo pozastavit nástup infekce, může jít možná i o tři měsíce. Nejásám! Proč? Stabilizace v Číně, Italii a Španělsku proběhne rychleji než u nás. Já zatím nevím, co je lepší. Rychlejší průběh je ohrožen vyšší úmrtností. Tři měsíce se mi zdá být příliš dlouho, protože v té době nám už pomůže i nástup letního počasí!

S posledním odstavcem vcelku souhlasím!

:-)

0 0
možnosti
OF

Chlapci / i jedno děvče/,

netahejte do toho politiku. Není to zrovna košér.

Cožpak se nemáme jinak rádi ?.

Já třeba mám rád i Zdeňka Matušku, který mi dal mínus.:-)

1 0
možnosti
Foto

a vy do toho netahejte polskej nacionalismus:-P

0 5
možnosti
JJ

NE že by se v této situaci nedělaly chyby, ale děkuji nejvyššímu, že nás momentálně řídí Babiš a jeho "slouha Prymula" ne osvícenci jako vy, Pirk, nebo vám podobní. Protože těch obětí, které byste měli na svědomí, by bylo daleko více. I když by to byli odnesli asi většinou "staříci", kteří by Babišovi a spol. třeba pomohli s řešením "důchodové krize"...:-/

Ta vaše nenávist k Babišovi a ke všemu, co s ním souvisí, vás snad připravuje o zdravý rozum.

10 3
možnosti
Foto

v obráceném gardu lze říci to samé o vás

4 8
možnosti
OF

Pane Kindl, v Německu se ještě hrála bundesliga, když naše liga už stála. Německá vláda je kritizovaná šéfy regionálních vlád.

Německá vláda zřejmě rozhodla, že nechá epidemii volnější průběh, o seniory se postará.Německo má více prostředků na zvládnutí prudkého vzestupu epidemie / ventilátory, EMCO...../ na začátku nemoci, my ne.Naše opatření t.č. jsou daleko

více restriktivní než opatření německá. Že budeme promoření skoro všichni,

/ne všichni onemocníme /, to už jsem četl na polském webu před týdnem. Že nejvíce infekční je bezpříznakový člověk / většinou prvních 5 dnů od nákazy, to jsem tam četl také/. Čas ukáže, který postup je lepší / SWI,SWE, GB.... testují jen seniory,starají se o seniory/ nebo náš,/ Karantény, více testování..../.Za půl roku si to řekneme.

Do té doby se můžeme akorát modlit a respektovat doporučená opatření.

Myslím , že jsem to napsal rozumně. Zkuste ještě rádio Jerevan a Glos Ludu.

/ časopis pro polskou národností menšinu na Těšínsku, tam jsou ještě chytřejší/

.;-D

3 1
možnosti
OF

na začátku šíření nemoci.

0 0
možnosti
  • Počet článků 639
  • Celková karma 27,65
  • Průměrná čtenost 1077x
Celý život jsem studoval medicínu a pracoval jako klíč ke zdravotní péči, jako venkovský praktický lékař. Po Listopadu jsem se zabýval organizací zdravotní péče a diskutoval v různých odborných časopisech. Po Listopadu jsem se účastnil politiky zakládáním Občanského fóra a Občanské demokratické strany v jedné pohraniční obci. Pak jsem postrádal u ODS nejprve konservativismus, ale posléze i pravicovost. Tak jsem vystoupil. Celý život od dětství jsem se snažil řešit vztah mezi determinismem a svobodnou vůlí. Zajímavé jsou konsekvence v teologii a justici. Celý život jsem řešil problémy věřících Bohu a atheistů. Klíčovým je, že Bůh není součástí tohoto světa. Sleduji polistopadový vývoj politiky a obávám se o naši liberální demokracii, naše občanské svobody a o právní stát, protože na můj vkus zde příliš mnoho občanů podléhá alternativnímu myšlení, jehož zdrojem je již desetiletí trvající ruská hybridní válka v Evropě, v Americe i v Africe. Pokud si chceme uchovat demokratické hodnoty, musíme se navrátit k Václavu Havlovi, že pravda a láska musí zvítězit nad lží a nenávistí. Bez těchto hodnot nefunguje demokracie, občanské svobody ani právní stát!