Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ubohé dělení lidí na komunisty a nekomunisty; komunista - nečistý štít, nekomunista - čistý štít ;-D - nu, pár lidí ještě tomu věří...

1 2
možnosti
SB

Já bych to opravil a za následující formulací si stojím:

Komunisté - vesměs lidé s nečistým štítem. Bez jediné výjimky. 

Nekomunisté - někteří jsou čistí, jiní nikoli.

1 2
možnosti

P.S. Edvard Beneš nikdy před Henleinem "neklečel", od jeho strany nedostal v prosinci 1935 při volbě presidenta ani jeden hlas a Henlein po válce nebyl souzen, spáchal totiž sebevraždu, když si 10, května 1945 podřezal žíly sklem ze svých brýlí. V tom blogu je jedna lež větší než druhá.

0 0
možnosti

A proto byste nevolila ani Václava Havla, protože v prosinci 1989 jej zvolili jednomysleně všichni komunističtí poslanci Federálního shromáždění? Ach jo.

1 0
možnosti
SB

Já bych Havla rozhodně nevolil, protože to byl špatný prezident a navíc já nejsem eurohujer.

0 1
možnosti

A cílem které politické strany či politického hnutí, či filozofického, nebo náboženského směru, či dokonce jednotlivce,  podnikatele, firmy není touha po absolutní moci? A jakýkoliv tento subjekt přirozeně touží po monopolu své politické, ideologické, kulturní a ekonomické moci.

Pouze pravidla férové soutěže těchto subjektů mohou zaručit, že tento cíl nemůže být nikdy dosažen absolutně. Nelze však někoho předem z této soutěže vyloučit. Prostě i ve sportu se hráči vylučují na předem stanovenou dobu, v nejhorším na doživotí. A trest musí být vždy přiměřený a včasný. Prostě za dvacet, třicet let atd. je vše promlčeno. Konkrétně KSČ a další strany bývalé Narodní frotny byly dokonce zákonem jmenovitě připuštěny do dalšího kola soutěže. Ostatní strany se teprve musely zaregistrovat, např. OF. Pokud se daná politická strana v zásadě chová podle pravidel, tak nelze preemtivně trestat jenom proto,že se nějak jmenuje a nějakým způsobem vyhodnocuje minulost. Tyto momenty nřpedstavují akty použití násilí, ani nejde o prvky nějaké revoluční akce.

0 0
možnosti
Foto

Nechápu co to blábolíte. Komunistická strana nikoho do volby prezidenta nekandiduje, jde vesměs o echt pravicové kandidáty.

1 4
možnosti
LJ

Mám podobné názory a řeším jeden problém: Po prvém kole zřejmě zbydou dva kandidáti, oba někdejší členové komunistické strany. Co ve druhém kole? Jak si vybrat toho "lepšího" komunistu? Nebo nejít ve druhém kole volit?

2 1
možnosti
VC

V74i82t 58C53h12a16l22u67p12a

13. 12. 2012 6:00

Tak dle této logiky jste měla zmínit, že nepodpoříte ani Okamuru, když prohlásil, že komunismus je nejdemokratičtější systém na světě...

4 0
možnosti

A co když problém není v komunismu, ale v demokracii chápané bezprostředně jako přímou vládu lidu, nebo chcete-li lůzy.

1 2
možnosti
VR

V34á89c25l28a42v 28R88o33d

13. 12. 2012 5:44

Už jsem myslel, že Vám dám karmu. Nedám! Llžete, když tvrdíte, že Václav Klaus "klečel před komunisty" a cudně přitom zapomínáte na Havla, který se jimi obklopil!!RvRvRv

3 2
možnosti

Na lež bych to neoznačil, spíše za nedomyšlení souvislostí až do konce.

0 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik