Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J97a30n 88R98á66ž

1. 11. 2014 18:36

Havel komunista, ani reformní, rozhodně nebyl, i když jimi byl obklopen, ale socialista byl zcela jistě. (Viz jeho tvrzení při památném projevu na Letné, že kapitalismus rozhodne budovat nechce a z nezaměstnanosti nikdo strach mít nemusí)

0 0
možnosti

Havel hrál absurdní divadlo po celý život. A Klaus si ho nemůže zahrát na Havlově pohřbu? Ale neblázněte!;-)

1 2
možnosti
Foto

Klause ani Havla zde komentovat nebudu, to by bylo na dlouhé povídání.

Překvapuje mne, že zde jako vzor citujete J.A. Komenského, který byl protestantský fundametalista a válečný štváč. Štval Švédy proti Rakousku a českým zemím. Pomáhal Švédům, např. kreslením map českých zemí, ve válce. Teprve koncem této války, kdy Komenský pochopil, že se české země nevymaní z nadvlády katolického Rakouska, byl Komenský pro mír. Třicetiletá válka byla jedno z nejhorších, ne-li nejhorší, období v dějinách českých zemích. Vyhynula v nich velká část obyvatelstva v českých zemích.

Takže Váš citát Komenského: "1. dobrým člověkem, povznesen jsa nad všechno nerozumné" mi nedává smysl. Komenský dle mne  NEBYL dobrý ani rozumný člověk, i když o tom jistě mluvil. Mimochodem i ve vědě byl zaostalý. Ve svém hlavním "vědeckém" díle vycházel z doslovného výkladu Bible. A to již např. v Itálii kvetla renesance.

Měla byste si prostudovat dějiny z různých zdrojů a zamyslet se nad nimi.

1 2
možnosti
Foto

Pokud Havla shazje Klaus, znamená to, že Havel byl opravdu lepší než Klaus.

3 3
možnosti

;-D A víte, soudruhu majore, co znamená slovo absurdní?

0 1
možnosti

Hodně často se při kritice vrací otázka a kdo jsi Ty... Odpověď pro mne je, že jeden z nejhorších lidí v Česku, asociál, ubohý namyšlenec, který zneužil euforie ve prospěch veksláků a podobných individuí, které neznají nic jiného než peníze, komerci a bulvár.

2 2
možnosti

To vás fanynky nepochválí...:-)

0 2
možnosti

Holt, asi bude třeba po Klausovi pojmenovat nějaké nádraží, aby už dal Havlovi pokoj.

9 5
možnosti

Bohuzel dodnes nechapu jake Hodnoty Havel prosazoval. Treba svym prikladem a osobnim zivotem.

10 3
možnosti
Foto

Když nechápete Havlem prosazované hodnoty, je to Vaše věc. Ony totiž nejsou až tak složité.

Co se týká osobního příkladu, tak říkajíc vzor mládeži nebyl žádný z našich prezidentů . Havla jste zmínil , Klaus byl ( a je) ješita a narcis a MZ - alkohol , bůček a cigára vpravdě nejsou inspirací.

Nemluvě o chování....;-D

7 4
možnosti
Foto

Václav Klaus je inteligentní člověk a nelze se proto na něj pro jeho názor zlobit, nýbrž je potřeba mu jej pomocí argumentů, pokud nějaké jsou, vyvracet.

Já bych jen připomněl, že dle médií komunismus a fašismus jedno jsou, v tom případě by Václav Havel byl nejen reformní komunista, ale také reformní fašista.

6 11
možnosti

A to byl už z pozice jeho výchovy v mládí, bohužel !!

3 3
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik