Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

J94a45n 33Š58i25k

27. 10. 2021 12:31

Ano, pohár jsme plnili nesmysly o trvalém růstu a Covid nám to ukázal. Po poptávkovém útlumu přišel prudký poptávkový růst a s ním logické zdražení všeho. Paradoxem je, že všeho je dostatek nebo i přebytek, klekly však distribuční cesty, které dosud fungovaly jako dobře promazaný stroj. Čekají nás prázdné regály, tak jak je teď mají v USA nebo Anglii. Byť se domnívám, že co rychle přijde i rychle odejde, budiž pro nás poučením, že větší soběstačnost států i jedinců je správnou cestou. Hezký den

1 0
možnosti
Foto

Jedinou správnou cestou je volný trh, bez státních zásahů.

0 0
možnosti

Filosofka Anna Hogenová odkazuje neustále ke starým filosofům a mudrcům /tehdy to bylo propojené) a ti prý říkali, že u každé nemoci se máme zeptat, co nám sděluje. Takže když se dívám na lidstvo a ptám se, co nám Covid19 sděluje, odpovím si jednoduše. Kolektivní vědomí lidstva je hlavně v těch bohatých zemích vyděšené, bojí se o sebe, o své bohatství, bojí se nemocí a smrti. V chudých zemích, pokud nemají naše informace vědecké, se bát nemusí, protože se nic zvláštního neděje, prostě umře pár starých lidí. Navíc těch chudých je vždycky hodně, ti určitě nevymřou. Ale ani bohatí nevymírají, žádná země nevymírá.

0 0
možnosti

Vážená paní Truhlářová!

Samozřejmě, že v každém z nás jsou síly konstruktivní a destruktivní. A především na nás samotných závisí, které síly aktivujeme. Je to poněkud složitější, ale můžeme to takto zjednodušit.

Podle neuropatologických poznatků je člověk naprogramován k sebedestrukci. Naivní věřící budou nadávat Bohu, že takto stvořil člověka. Moudří věřící budou si klást tvůrčí otázku, proč člověk nemohl být naprogramován jinak. Ježíš z Nazareta přinesl člověku spásu v podobě opravy softwaru cestou pravdy a lásky, kterou jsme zatím nepřijali. Zůstane člověk nasměrován k sebedestrukci bez možnosti spásy?

Člověk je povolán k pokračování na díle Stvořitelově. Sem patří i kritický, exaktní vědecký rozvoj. Sem patří i pokroky v oblasti medicíny v oblasti zápasu s infekčními chorobami. Sem patří i obrovský pokrok ve vakcinaci. To všechno jsou dary Boží! A těmi normální člověk nepohrdá.

Střet člověka s koronavirem můžeme řešit nehumánní eliminací slabších jedinců, nebo slabší jedince ochránit očkováním.

Která z těch cest je pro Vás cestou do pekel? Vytvářet království Boží lásky na zemi v současnosti zatím nepřipadá v úvahu!

:-)

0 0
možnosti
Foto

.Vedle pudu sebezáchovy máme v sobě i pud sebezáhuby.

0 0
možnosti

Mne napadá jediná věc:

Odhodit veškeré sice na první dojem nádherné vize, ale ve skutečnosti nerealizovatelné utopie, jako že jednou zavládne ve světě ušlechtilost a že národy se k sobě budou chovat nesobecky.

Například vize Václava Havla byly totální limonádou a nesplnitelnou pohádkou. Škody, které nám přinesly, ještě hodně dlouho budeme napravovat.

K lidskému životu, ať už na úrovni jedinců, nebo na úrovni rodin či celých národů a civilizačních okruhů, prostě ptatří i přiměřená míra sobectví (a to slovo "přiměřená" zdůrazňuji, tedy nikoli "bezbřehá), protože taková je lidská přirozenost a to už má člověk ve své DNA.

Západní Evropa v dobách, které odpovídají epoše naší Husákovy normalizace, fungovala právě proto, že tam fungoval kompromis mezi mírou mezinárodní spolupráce na straně jedné a zájmy jednotlivých států na straně druhé.

Ale kde ty loňské sněhy jsou?

2 2
možnosti

Nevím, proč současný stav háže někdo na Havla? Byl to přece prezident ne premiér, takže spíše se zaměřte na to, co tady prováděly od roku 1990 vlády - Čalfy, Klause, Zemana ATD.

1 0
možnosti
Foto

Klimatizátoři nás straší, že nám bude zima kvůli cenám energií, a tady nám nabízíte cestu do pekla, kde, jak vím, je teplo!

Zkuste vytyčit cestu přímější.

0 0
možnosti

Hlavně bohužel v lidstvu narůstá agresivita, vč. západ. civilizace, což má více příčin, je to nebezpečnější než infekč. nemoc. Dnes je agresivita lidí, vč. Čechů, zvýšena nenormál. životem, přílišným potlačováním práv lidí - pokud se tlačení na pilu přežene, zpravidla to skončí úrazem. Osobně se domnívám, že agresivita (a nemoci) dost souvisí (kromě výchovy, nedostatku dobrých vzorů pro život) se škodlivinami v život. prostředí: vzduch, voda, půda, potraviny, nábytek, domy - vše obsahuje nějaké škodliviny. K tomu přidejme prošpikování populace chemií z léků (přehání se to s jejich častým uživáním) či i z vakcín. Po těch covid - vakcínách má mj. SÚKL i kolonku: hlášeny vedl. účinky psychického či psychiatrického rázu.

0 0
možnosti

I81v23o 12B84o66u55š38e

27. 10. 2021 10:15

Nenapadá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 286
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1078x
V každé době je o koho se opřít, vždycky tu byl někdo, kdo ostatním svítil (Komenský, Masaryk, Havel).Teď jen zbývá zamyslet se nad tím, zda taky něco pořádného zůstane po nás.

Seznam rubrik