Vítáme vás, usaďte se u nás

Tak nám to přiklepli. Zatím jen 525 uprchlíků. Co nám přinesou? Čím nás obohatí? Když jdu někam na návštěvu, beru sebou nějakou maličkost pro hostitele-domácí. Ať už kávu, bomboniéru, či nějaké sladkosti pro jejich ratolesti.

Vítáme vás, usaďte se u nás

Tak nám to přiklepli. Zatím jen 525 uprchlíků. Co nám přinesou? Čím nás obohatí?

Brusel rozhodl, kvóty spatřily světlo světa. Můžeme se bránit, můžeme vystoupit z EU, můžeme vypovědět Lisabonskou smlouvu. Ale než by se tak stalo, uprchlíci si už budou lebedit v naší krásné krajině. První rok jich bude jen 20.000 až 30.000.

Když jdu někam na návštěvu, beru sebou nějakou maličkost pro hostitele-domácí. Ať už kafe, bomboniéru, či nějaké sladkosti pro jejich ratolesti. Je to prostě slušnost.

Milí uprchlíci zřejmě znají naše zvyky, a taktéž nepřichází s prázdnou. Na první pohled to sice vypadá, že mají holé ruce, ale (ne)bojte se, mají pro nás připravené opravdové lahůdky.

Nejen že nám přivezli tu správnou a jedinou víru, a jsou celí nedočkaví nás spasit islámem, ale taky nám vezou i pár nemocí. HIV, parazity, ebolu, choleru a spoustu jiných lahůdek. Snad každý ví, kde je největší výskyt HIV.

Každý uprchlík by měl v záchytném táboře podstoupit lékařskou prohlídku. Víte jak důkladná je tato prohlídka? Víte, zda ji absolvovali všichni uprchlíci? Když se dívám, jak Itálie nápor běženců nezvládá, a oni utíkají přes ploty mezi lidi……… tak je mi jasné, že ne každý alespoň základní lékařskou prohlídkou prošel. Díky kvótám bude nápor uprchlíků ještě větší, a kontroly, prohlídky zcela nezvladatelné. Kvóty jsou vlastně pozvánky, aby sedli do bárek, nafukovacích člunů a plavili se k břehům Evropy, která rozevírá náruč na přivítanou.

Kdo, a jak zaručí nám, domácím, že se tu takové lahůdky nebudou šířit? Pořád nás média masírují, že musíme pomáhat, je to přeci lidské, a 500 není zas moc. Jen se nás snaží uchlácholit. Kdo ale pomůže nám, až se choroby začnou šířit ve velkém? Jak je v tomto případě zajištěna ochrana obyvatel? Nic, mlčení, ticho. Zřejmě žádná opatření ani nejsou. Pořád jen masáže o toleranci, o zanedbatelném počtu uprchlíků, ale informace o možném nebezpečí nákaz, či informace o postupu prohlídek a testů nikde. Je to divné. Nikoho nezajímá zdraví?

Co bude s nemocnými migranty, kteří k nám přijdou? Budeme je léčit. Kdo léčbu zaplatí, když tu nemají pojištění?

Vím, že není slušné odmítat dárky, ale tyto dárečky nechci. Jen doufám, že lékárny jsou dobře zásobeny rouškami a chirurgickými rukavicemi. Neboť si hodlám udělat zásobu pro sebe, a svou rodinu.

Autor: Bohumila Patáková | čtvrtek 14.5.2015 16:59 | karma článku: 26,06 | přečteno: 480x