Svátek práce na 1. května...zrušit, změnit!

Karel Hynek Mácha popisuje první máj jako lásky čas ve své nezapomenutelné básni Máj ( protože většina z nás se ji musela povinně učit, ale také proto, že na rozdíl od Babičky od B. N. má svou nepopiratelnou kvalitu a kouzlo:-) "Byl pozdní večer – první máj – večerní máj – byl lásky čas."

Tak a právě proto si myslím, že je více než urážlivé prvního května slavit nějaké již dávno zapomenuté odboráře ( je to vzpomínka na nějaké odboráře z 19. století ) . Odboráři bývali užiteční, ale nyní se stali ti nejdůležitější jen odštepkem Sociální dem. Pan Falbr už nespí jen v našem parlamentu, ale i v tom evropskem... pan Dušek si vydělal na vodní elektrárnu a své podřízené v odborech bez jejich vědomí špicloval webcamerou... A to nekomentuju, že odoboráři např v Itallii pravděpodobně pošlou ke dnu svou vlastní firmu - AlItalii

První máj by měl zůstat svátkem, ale ne svátkem komunistů a odborářů. Nechci na prvního máje potkávat nepřátele života ( komunisty ) s jejich nenávistnýma projevama a pohledama na Letné nebo nyní ještě hůře bývají u Křižikovy fontány, kde se loni střídali se SocDem. Křižíkova fontána je jedno z nejromantičtějších míst v Praze a na svátek lásky se tam rojej komunisti.

Proč se komunisti scházej na náš den - na den lásky a jara a chtěj abychom v den, kdy máme volno s radostí slavili ,to že existuje práce?

A téměř nikomu nevadí že se takto rojej na den lásky v obrovském počtu a náckové některé z vás nutí vyjít do ulic, když je jich padesát obklopeno 1000 policistů? Je v nich rozdíl ?

Je to snadné. Všichni se shodneme, že láska je to nejhezčí, co nás může v životě potkat,ale svůj svátek nemá. Ani nevím jestli by mít měla,ale rozhodně lepší než slavit to, že musíme chodit do práce. A u nás si žádný jiný den nezaslouží více být Svátkem lásky než 1. máj. navíc představte si komunisty a socdemaky, jak by se jim špatně bojovalo proti svátku lásky. Oni mají své svátky boje a sporů, co takhle jeden jediny svátek co by dával smysl všem lidem ?

Děkuji za pozornost Skydream 08

Odkazy: Máchův Máj

             Komunista Rokytka a jeho máj

Vyberte si, který máj byste chtěli. Dejte to světu najevo:-)

 

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Filip Bohata | středa 30.4.2008 13:16 | karma článku: 23,83 | přečteno: 3011x