Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J17a27r78a 16R59a56n34k

6. 6. 2016 17:45

Chyla jsem se, zacal jste o James Clavellovi, mam vsechny jeho knihy i pozdejsi zapisky, ty prvni v nemcine a byla jsem smutna, kdy z zemrel ve Svycarsku, vzalo nas to vsechny. Ale nikde se nezabyval tolik ani Cinany (pokud nemyslite Hong Kong), ani muslimy. Ve svych pozdejsich knihach pise o cinskych a ruskych spionech;-) o drsnych praktikach cinskych obchodniku, ale jinak je uznava vsechny stejne i s muslimy. Vezeni Changi je v Singapuru a ten je tak trochu v Malaysii, ano tam sice muslimove jsou a prevazne, ale temi se nezabyval, veznili ho Japonci, kteri zachazeli se vsemi stejne. Takze jste si trochu zafantaziroval.

0 0
možnosti
AB

Ale to ne :-) V knize Tchaj-pan píše o číňanech to, co jsem napsal. Dokonce pokračuje v rozvoji této "dobyvačné teorie" tím, že sto let není pro číňany nic, takže to že nemají Hong-kong není problém, jen drobný ústupek. Ostatně dnes ho již mají.

O muslimech samozřejmě nepsal, ale to jsem netvrdil. Jen jsem řekl, že muslimové si od číňanů vzali inspiraci. Ale to opravdu byla mírná nadsázka a autorská licence :-)

6 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1163x
Někdy chci být slyšet.

Seznam rubrik