Diskuse

H&M skandál

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

J93a95n 70H25y18n17e33k

10. 1. 2018 14:35

Někteří na tričku nosí ještě větší bláboly než byl tento, byť na malém černouškovi. Prostě svět se zbláznil a je v područí bláznů.

2 0
možnosti
Foto

Mně ten nápis blbý nepřipadá.

1 0
možnosti
JB

Problém je v tom, že lidem černé pleti se obecně nadává do opic a to už pár staletí.

Ignorovat tenhle kontext chce už slušnou dávku omezenosti vůči souvislostem.

Ano, bílé dítě by bylo v pořádku, protože bělochům se do opic nenadává.

0 7
možnosti
MP

Ale o co jde? Někdo někoho nutí tu mikinu kupovat a chodit v ní? Předpokládám, že ten malý černý chlapec přišel na focení s rodiči a ti tu mikinu na něm viděli. A jestli ne, tak určitě viděli fotky ještě před zveřejněním. Zřejmě na tom nápisu nic závadného neshledali, tak jako většina normálních lidí.

7 0
možnosti
PK

Nechci teď hodnotit nápis na mikině... Nejspíš se ve většině shodneme, že je hloupý... i když, když si maně vzpomenu jaké ptákoviny jsme si stříkali na trička na konci 70. let... No škoda slov...

Co by mě ale zajímalo, to je, zda existují nějaké informace o tom, kolik z těch pobouřených bylo tmavé pleti... Co tím chci říci? Snad každý si vzpomene na některou z "rasistických" kauz, které urážely cikány... teď mě napadá aféra kolem Ladova "Kocoura Mikeše"... a které nechávaly cikány (snad s výjimkou serveru Romea.cz) klidnými... Ony jsou totiž chvíle, kdy mám dojem, že si mi, majorita, takové kauzy s jakýmsi sadomasochistickým potěšením vyrábíme sami a pak se do toho snažíme vtáhnout menšinu, která toho pak zcela a jednoduše zneužije ve svůj prospěch...

3 0
možnosti
Foto

Karma. Kromě toho, že je to pseudokauza rozpoutaná nějakými korektníky a lidskoprávníky, je jedině v tomto článku zmíněno, že ten nápis je prostě blbý. Nedovedu si představit rodiče, který by své dítě poslal do školy v tomhle tričku (bez ohledu na barvu pleti dítěte). Ještě tak v Česku by si to při naší sebeironické povaze koupil někdo dospělý - asi tak, jako pupkatí chlapi nosí trička "Pivo dělá hezká těla".

5 0
možnosti
PV

P95a30v67e88l 85V52é34b81r

10. 1. 2018 11:39

Pěkný výraz, ten "korektník". Asi ho budu používat (a pochvala to nebude).

0 0
možnosti
Foto

Ano, ten slogan je hloupý a firma šlápla vedle. Možná dokonce úmyslně, protože takovýto přešlap firmu vždy zviditelní.

0 0
možnosti
  • Počet článků 39
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1163x
Někdy chci být slyšet.

Seznam rubrik