Co vyplývá z odborné studie sovětských feťáků v Praze?

Pražský magistrát si objednal studii feťáků z bývalého sovětského bloku. Výsledky studie jsou rádoby šokující -mezi rusky mluvícími fetkami je žloutenka C rozšířená dvakrát tak hojně, než jak u fetek domácích. Co z toho magistrát vyvodil? Najali se dva ruští rodilí mluvčí, aby svým vygumovaným krajanům vysvětlili, že stříkačky se nepůjčují. My to zaplatíme a ještě za tu bohulibou činnost poděkujeme.

V centru Prahy se to fetkami jen hemží. Nezdráhají se třídit si nádobíčko přímo na kostkách chodníku uprostřed Václaváku. Zděšení turisté je obloukem obcházejí. Místo, aby se dělaly studie, jak fetky pořádně zapřáhnout do práce a tím je ze závislosti vyléčit, tak se vymýšlejí kraviny, jak jim pečovat o zdraví, aby žili o malounko déle a mohli si toho napíchat a pár gramů více.

Je to celé postavené na hlavu. Na jedné straně se naše vládnoucí garnitura nestydí vybírat poplatky od nemluvňat, kterým zrovna čerstvě přidělili rodné číslo, nebo od důchodců, kteří celý život pracovali pro svou vlast. A na druhé se nezdráhají investovat peníze do zfetovaných cizinců bez perspektivy, u nichž je jen otázkou času, než jejich tělo shnije někde ve škarpě (v lepším případě) nebo skončí v některém z našich zdravotnických zařízení – a tam budou dlouhodobě hnít úplně zadara, neboť kde by ti si platili zdravotní pojištění.

Žil jsem pár let na Novém Zélandu. Prošel jsem si procesem získávání pracovního víza a, mimo jiné, jsem se musel také podrobit několika placeným zdravotním testům, které by rozhodně konzumaci tvrdých drog odkryly. A už bych seděl v letadle na své náklady zpátky domů. A u nás? Tady si je hýčkáme, servírujeme jim čisté jehly a ještě s nimi vyplňujeme dotazníky, jestli je jako péče v pořádku. Místo, abychom je naložili do dobytčáku, vyvezli za hranice EU, a více se o ně nestarali.

Dnes odpoledne jsem míjel výstup metra u Václava. Houfem feťáků se nedalo skoro projít. Řvali tam po sobě jeden přes druhého, jeden nepříčetně mlátil do telefonního automatu. A policajt nikde. Nejfrekventovanější turistické místo naší republiky a my si z něj uděláme servisní stanici na výměnu stříkaček.

Kdy už se ve vládě a na magistrátě s tím feťáckým ksindlem přestanou párat v rukavičkách a začnou podnikat kroky v zájmu spořádaných občanů této republiky? Až se přes shluky fetek nebude dát projít k soše Václava? Přitom by stačilo nařídit pravidelné placené zdravotní prohlídky u cizinců s dlouhodobým pobytem v ČR, a ty fetující nebo bez zdravotního potvrzení pak lifrovat tam, odkud přitáhli. Dosvidaňa bratja!


blogger #1195 © jan boettinger

Autor: Jan Boettinger | čtvrtek 26.6.2008 20:00 | karma článku: 44,42 | přečteno: 7114x