Značková dámička versus ukoptěná šmudla (degenerace IV.)

Ne, že by pro vás vzhled byl úplně všechno, tak povrchní nejste. Ale právě jste si koupila novou kabelku a sladila jste ji s botami, páskem a šátkem. Proč ne? S pečlivě zvoleným make-upem vyrážíte do práce nebo na schůzku. Dneska máte obzvlášť dobrý den, stihla jste si zaplavat, natřít se samoopalovacím krémem, máte čerstvě nalakované nehty a připadáte si úžasná. Právě chcete otevřít svůj oblíbený časopis. A pak ji uvidíte. Ulepenou šmudlu. Táhne psa, kočár a několik dětí. Povytáhnete opovržlivě obočí a říkáte si. Proč si neumyje hlavu, proč se aspoň trochu nenamaluje. Ať se pak nediví, že jí ten její podvede s někým jako jsem já.

Sledujete, jak ma sladene teplaky s kocarkem a botami, tak to ma byt. Jestlipak takovou modu vyda i ONA DNES? :)http://www.guaranteed-issue-health-insurance.com/images/mother_w

Úplně vás chápu. Byla jsem na okraji té bažiny také. Vypadalo to tam pěkně. Žila jsem si život dámičky, cestovala, kupovala si věci na sebe a byla – jak to tak v určitém věku bývá - velice kritická k ostatním. Mateřská? Tak to nebude žádný problém. Jenom si sladím svoje boty na podpatku s barvou kočárku a budu celou „miminčí výbavu“ brát jako výzvu, tedy jako další doplňky.   

Nashledanou podpatky a sexy prádlo 

No, vy, milé damy a pánové, kteří jste rodičovstvím už prošli, mi jistě dáte za pravdu, že není větší nesmysl, než si na mateřskou dovolenou pořizovat podpatky... Můžete je s klidem vyhodit už v těhotenství.  

I když mi na tom, co mám na sobě, vždycky docela záleželo, už v devíti měsících růstu jedné nejmenované části těla, začalo pohodlí trochu ustupovat kráse. Například ty úžasně strečové bombarďáky až k pupíku, strašlivě bílé, ale pohodlné podprdy s širokými ramínky, které nosily už naše babičky a které byste si na rande, stoprocentně nevzaly(i). Zvláště muži asi ne :)  Bye, bye kostice a podpěry. Dobrý den ležérní plandavosti!  

Příšerné modré lacláče

Naštěstí pro těhotné je dnešní móda už velmi pěkná a rozmanitá. Je z čeho vybírat a příšerné modré lacláče našich matek nebo úděsné těhotenské šatičky typu oteklý bompar, si nemusíte pořizovat. Naopak, módních kreací, které umí vtipně zakomponovat břicho je naštěstí dost. Za velký vynález jsem považovala tzv. těhotenský pás, což je pruh elastické látky, který si natáhnete přes břicho a záda a jinak můžete přes něj stále nosit svoje netěhotenská trička, která jen časem končí o něco výš. Také byl čas na používání tuny milovaných krémů a kosmetiky, kvůli které jsem si v práci vysloužila přezdívku paní krémová.V této fázi jsem se ještě cítila velmi dobře a módně.  

Trička blicí a mrkvová 

Módní hrůza přišla až po narození Aničky. Nešlo ani tak o to, že bych neměla pěkné věci nebo se do nich nevešla, což byla samozřejmě také částečně pravda :), ale především nemělo smysl brát si na sebe něco pěkného a čistého, když ten pošetilý nový tvor neustále zvracel. Se smutným výrazem v očích jsem seděla u skříně a třídila trička na tzv. „blicí“ a ta pěkná, na později. Celý půlrok jsem pak strávila v těch prvních, většinou bílých, protože na nich mléko není tolik vidět. Pak přišla vlna prvních příkrmů a triček mrkvových a špenátových. A i když jsem se neustále převlékala, Aničce se někdy nepozorovaně povedlo pozvracet mi kromě zad i zadek a nohu zezadu, což jsem třeba hned nezjistila a pochodovala s tím vesele po Královských Vinohradech. Často jsem po lokty v čemsi vzpomínala na Mirandu ze seriálu Sex ve městě, jak si omylem rozmázla hovno po čele. Několikrát jsem od toho nebyla daleko.  

Protože to byl neustálý úprk bez oddychu, přednost měly nízké boty, které se lehce nazouvají, protože v ruce většinou třímáte dítě a nemůžete se ohýbat. Také všechno, co je volné, co se jen tak natáhne přes hlavu a jednoduše zase sundá. A na čem je toho nejméně vidět. Ponožky neměly šanci. Dát je ve spěchu dohromady a ještě natáhnout nešlo. Často musely zůstat doma. Jednou jsem dokonce dorazila do práce s každou botou jinou. Nelžu, bohužel. Rtěnku jsem si připravila ke dveřím a alespoň jsem se snažila pravidelně na ten pobledlý ksicht namalovat  ve spěchu nějakou pusu. Ta pak možná zářila na dálku jako semafor na bílé zdi, křičící stůj, ale bylo mi to jedno.  

Snad nikoho známého nepotkám

A ačkoliv jsem se úpěnlivě snažila vypadat upraveně a čistě, někdy mi prostě došla energie a s neumytými vlasy, nenamalovaná, jsem byla ráda, že jsem se po probdělé noci vůbec donutila obléknout kus jakéhokoliv hadru a vypotácela se ven. Snad mě nikdo nepotká, prosila jsem v duchu. Samozřejmě, že v takovém stavu vždycky narazíte na bývalého milence nebo dávnou sokyni. Už v tom „ahoj“ slyšíte, že si všimli.  

Ale co, tak zrovna nejsem za kočku, kašlu na to. Tohle se jen musí nějak přežít, řekla jsem si a polila se další tunou deodorantu, protože tahání dítěte, kočáru a neforemné kabely s plenami, lahvemi a kdo ví čím ještě, (óó, kdepak jsi má miniaturní Gucci) znamená, že je člověk neustále zpocený.  

Vylézt z bažiny a zařadit se

Nyní už se zase hrabu zpátky do sedla, kočárek a "outfit" mám občas i sladěný :), obhlížím voňavky, nakupuju kabelky a připadám si konečně trochu jako člověk – žena. Ale na upocené dámy  s dětmi kolem (vlas každý jinam, kruhy pod očima, volné tričko, nic neladí), se dívám o trochu shovívavěji. On i takový upatlaný den může být občas docela hezký.  

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 

DOSLOV:
Diskuse pod článkem mě trochu zmátla, nevím, zda jsem popsala, co jsem chtěla úplně jasně. TEPLÁKY VEN MEZI LIDI VE MĚSTE NIKDY NENOSÍM :) Pořád i v těch nejhorších dnech jsem se snažila vypadat prijatelně (proto ta rtěnka). Nechtěla jsem říct, že když jste na mateřské, nemáte se o sebe starat a že je to omluva pro všechno, jen jsem chtěla popsat to, že se móda, ať chcete, či ne, zakonitě změní. Já se nikdy jako ukoptěná šmudla necítila. Tak daleko to nedošlo, jen chapu, že je k tomu často blíž a dívám se na to s pochopením. Toť vše.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------  

Předchozí díly zde:

O degeneraci, kterou na mně páchá mateřství (I. část)

Plameny vášně a já (degenerace II. část) 

My, cukrující monstrum v plurálu (degenerace III. část)

 

Autor: Tereza Boehmová | čtvrtek 29.5.2008 14:31 | karma článku: 33,06 | přečteno: 5463x
  • Další články autora

Tereza Boehmová

Knížka pohádek Zuzanka a Goldýš slavnostně pokřtěna a vypravena do světa

Publikuji (jako soukromý blog) pár fotografií z uvedení knížky pohádek Zuzanka a Goldýš na trh. Na křtu panovala veselá atmosféra, přišlo hodně lidí a spoustu podpisů si užily i dvě ilustrátorky Anna a Emma Boehmovy.

8.11.2018 v 17:03 | Karma: 5,71 | Přečteno: 299x | Diskuse| Média

Tereza Boehmová

Pozvánka na křest knihy Zuzanka a Goldýš

Milí čtenáři a blogeři, podařilo se mi dopsat knížku pohádek Zuzanka a Goldýš, která se teď objevila v kamenných obchodech i online knihkupectvích. Srdečně Vás zvu na křest 18.10. 2018, v 17:00. Neoluxor, Václavské nám. 41, PH 1.

30.8.2018 v 20:24 | Karma: 7,08 | Přečteno: 297x | Diskuse| Kultura

Tereza Boehmová

Milí voliči Andreje Babiše, prosím odpusťte si už…

Znáte ten příběh... Byla krásná, mladá, sexy, zdála se čestná, přímá a upřímná, přísahala vám věrnost a vy jste s ní vstoupili dobrovolně a s velkou parádou do svazku manželského.

11.10.2017 v 14:12 | Karma: 44,09 | Přečteno: 8154x | Diskuse| Politika

Tereza Boehmová

Nové články na boehmova.blog.sme.sk

Toto je soukromý článek, kam si budu postupně přidávat odkazy na texty, které zveřejním na blogu sme.sk. Je určen těm čtenářům, kteří rádi četli moje texty - aby je nemuseli hledat. Stačí prokliknout.

23.5.2017 v 11:29 | Karma: 12,65 | Přečteno: 558x | Diskuse| Společnost

Tereza Boehmová

Můj blog najdete nyní "v exilu" na sme.sk

Jak už víte, odešla jsem z pozice administrátorky blogu iDNES.cz na protest proti zneužívání médií vlastněných šéfem ANO Andrejem Babišem pro vlastní politické potřeby.

14.5.2017 v 17:38 | Karma: 15,79 | Přečteno: 725x | Diskuse| Osobní
  • Nejčtenější

Stovky amerických obrněnců se v řádu dnů nepozorovaně přemístily do Česka

2. května 2024  17:21

Několik set vozidel americké armády včetně obrněnců Bradley nebo transportérů M113 se objevilo ve...

Nahá umělkyně za zvuků techna házela před dětmi hlínou. Už to řeší policie

3. května 2024  10:10,  aktualizováno  13:43

Policie prošetřuje vystoupení, ke kterému došlo na Akademii výtvarných umění (AVU). Umělkyně a...

Auto vyjelo z vozovky a srazilo tři lidi. Žena zemřela, dvě vnučky jsou zraněné

2. května 2024  16:40,  aktualizováno  3.5 12:38

Osobní auto srazilo dnes odpoledne v Čáslavicích na Třebíčsku ženu a dvě děti. Žena srážku...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Vyváděla strašné věci. Zahradil označil Jourovou za nejhorší z eurokomisařů

4. května 2024

Premium Když Česko vstoupilo 1. května do Evropské unie, byl tam matador ODS Jan Zahradil kooptován...

Drží naše lidi pod zemí. Musíme jednat, říká vyšetřovatelka válečných zločinů

4. května 2024  17:22

Kvůli své práci je Tetiana Žukovová dlouhodobě v hledáčku Rusů. Ukrajinská právnička se totiž snaží...

Meda a Jan Mládkovi. Milovníky umění i zvířat připomíná zámecká výstava

4. května 2024

Premium Dáma z Kampy, mecenáška, kurátorka, nakladatelka, sběratelka, ale také vegetariánka a milovnice...

Požár vyhnal z domu v Mostě dvě desítky lidí, někteří museli po žebříku

4. května 2024  16:35

Nejméně 20 lidí muselo odpoledne opustit čtyřpodlažní dům na třídě Budovatelů v Mostě kvůli požáru...

Po Kallasové přišla řada na Zelenského, Rusko na něj vydalo zatykač

4. května 2024  16:30

Ruské úřady zahájily trestní řízení proti ukrajinskému prezidentovi Volodymyru Zelenskému a...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 393
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4521x
Nová knížka pohádek Zuzanka a Goldýš mi vychází právě nyní, už je v knihkupectvích nebo možno koupit i přímo na www.boehmova.cz

Aktuálně spolupracuji s časopisem Reflex. Ráda píšu fejetony, pohádky a básničky. Vyšly mi zatím dvě knížky Matka z cukru a oceli a pohádky Zajíček Zlobílek.  Vystudovala jsem žurnalistiku, žila chvilku v USA, v Praze jsem pak pracovala například v rubrice názory MF DNES jako editorka.
Píšu články a fejetony do různých časopisů a zabývám se firemním PR.

Na svět se dívám optikou liberální feministky. Mám velmi ráda milé a chytré muže, kteří si nemyslí, že žena je jen služka a ozdoba, ale životní partnerka a u ženy ocení inteligenci a vtip.

Od roku 2007 do května 2017 jsem pracovala pro iDNES.cz - jako administrátorka tohoto blogu, pozici adminky jsem opustila na protest proti zásahům majitele Andreje Babiše do obsahu novin. Cítím, že nemohu být po těchto událostech součástí značky iDNES a MF DNES..
Odcházím sem: https://boehmova.blog.sme.sk/