Premium

Získejte všechny články mimořádně
jen za 49 Kč/3 měsíce

Zástupci a tupci

Vládní krize plně obnažila to, co lidé už dávno tuší. A sice, že v České republice ve skutečnosti nevládne demokraticky zvolená vláda a parlament, která chce efektivně a moudře spravovat náš stát. Že se ve vrcholné politice takřka nevyskytují kvalifikovaní lidé, kteří drží slovo, kterých si můžeme vážit. A kterým můžeme důvěřovat.

Takřka v přímém přenosu jsme nahlédli do temného zákulisí odposlechů, vydírání, strachu, podlosti, lhostejnosti, nekompetentnosti a politických obchodů. A také jsme se utvrdili v tom, že ve skutečnosti tu rozhodují jen a jen ti, kteří jsou dlouhodobě napojeni na penězovody ze státního rozpočtu. Ti, kteří  vědí,  jak od státu vysát peníze nejen na své podnikání, ale hlavně na volební  kampaně, které jim umožní instalovat do vrcholných pater politiky slabé bezduché loutky. Ty si pak se správou státu nevědí rady, jsou snadno ovladatelné a legitimizují svou nečinností, lhostejností, leností nebo i hloupostí činnost loutkářů. A ti nám zvesela s požehnáním „demokraticky“ zvolených zásTUPCŮ rozkrádají stát pod rukama. Vypočítávat předražené státní zakázky, „chyby“ ve veřejných soutěžích, zaměstnávání partajních kamarádů atd. je nošením dříví do lesa. Lobbyisté, kteří se přelévají podle právě vanoucího větru mezi politickými stranami, dosáhli svého. Mají naší zemi plně v rukou.

Pokusům lobbyistů zapojit mě „do velké hry“ jsem čelila několikrát. Při volbě prezidenta republiky (cena 30 milionů Kč a nemocnice s lukrativními pozemky, kdybych kandidaturu nepřijala a umožnila tak hladké zvolení Jana Švejnara), při volbách do Poslanecké sněmovny („nechoďte do toho, dáme Vám 50 milionů Kč“), při kauze vyděračských komand ČEZ (nezveřejňujte skandální videa a my Vás za to konečně pustíme do médií). Vždy bez nahrávacího zařízení, protože odmítám fízlování jako styl politiky i života. Takže vím, že nabízení desetimilionových úplatků, mediálního nebo existenčního zničení či naopak mediálního výsluní patří k běžným praktikám v politickém světě. A že majetek státu, ať už v jakékoliv podobě, je používán pro zákulisní čachry, které dláždí cestu k moci zákulisním loutkářům. Paradoxně jsem ráda, že jsme kauzu „Drobil“ zažili. Konečně snad už všem, kdo ještě věřil, že u nás skutečně vládnou demokraticky zvolení politici, spadly šupiny z očí.

Prezident Klaus vládu „podržel“. Nic jiného mu totiž nezbývalo. Zkusme si představit, koho by po pádu slabocha Nečase pověřil sestavením vlády. Nekompetentního šéfa poslanců ODS Tluchoře? Věrolomného místopředsedu senátu za ODS Sobotku? Nebo úřadujícího místopředsedu ČSSD Sobotku, který v parlamentu hlasitě kritizuje ODS a v řadě krajů s ní v klidu vládne? Spícího Karla Schwarzenberga, který přijímá šéfa landsmanšaftu? Spidermana  Johna, který si plete správu země s investigativní žurnalistikou? Kterou z loutek lobbyistů by měl prezident pověřit sestavením kabinetu? Rozhlédneme-li se po poušti politické scény, najdeme vůbec někoho, kdo není „na prodej“? Kdo se nenechá „vodit“? Koho lobbyisté takzvaně „neumějí“?

Jsou tu takové strany i osobnosti a Suverenita k nim patří. Jsou ale „mimo velkou hru“, protože odmítly hrát podle zaběhaných pravidel. Věřím, že dočasně. Stát nelze rozkrádat a občany nelze podvádět donekonečna.

Autor: Jana Bobošíková | středa 22.12.2010 8:32 | karma článku: 37,59 | přečteno: 4119x
  • Další články autora

Jana Bobošíková

Klaus má skalpel, Nečas botox

Klaus vynadal vládě, Klaus dal vládě na frak, Nečas si to nenechal líbit. To jsou titulky článků, které popisují včerejší přednášku bývalé hlavy státu na dni VŠE. Sprostota pod nimi je nepublikovatelná a hloupost řady přispívajících neuvěřitelná.

19.5.2013 v 14:00 | Karma: 26,65 | Přečteno: 882x | Diskuse| Ostatní

Jana Bobošíková

Eurohujer Miloš Zeman

Miloš Zeman o sobě tvrdí, že je eurofederalista. Dnes promarní šanci stát se eurofederalistickým prezidentem, který dbá o budoucnost a ekonomickou bezpečnost vlastní země uvnitř eurofederace. Stane se obyčejným nezodpovědným eurohujerem. Fakt, že k tomu ještě na Pražském hradě za přítomnosti předsedy Evropské komise Barrosa vyvěsí vlajku EU, je symbolickou zbabělou tečkou.

3.4.2013 v 8:25 | Karma: 38,16 | Přečteno: 2000x | Diskuse| Ostatní

Jana Bobošíková

Proč prezidentská volba nevyšla

Pokud posuzuji svou prezidentskou kandidaturu z hlediska nepostupu do druhého kola, tak opravdu nevyšla. Na druhou stranu jsem taková očekávání v postavení předsedkyně neparlamentní politické strany s nevelkým rozpočtem neměla. Tím neříkám, že jsem šla do volby jako předem poražená. Někde v koutku duše maličká jiskřička naděje občas problikla, zejména když jsem se po ohlášení kandidatury a po shromáždění potřebného počtu podpisů objevila v některých průzkumech na poměrně předních místech.

14.1.2013 v 13:48 | Karma: 28,61 | Přečteno: 3004x | Diskuse| Ostatní

Jana Bobošíková

Proč žádám o podporu konzervativní Akci D.O.S.T.

Jsem přesvědčena, že prezident České republiky má být prezidentem když ne všech, tak alespoň co největšího počtu občanů. Proto jsem se rozhodla oslovit formou otevřeného dopisu různé relevantní části politického spektra a hledat s nimi styčné hodnotové i názorové body. Těším se na Vaše názory.

19.12.2012 v 21:05 | Karma: 16,05 | Přečteno: 1254x | Diskuse| Ostatní

Jana Bobošíková

Proč mám být prezidentkou?

Deník MF Dnes mě požádal o odpověď na otázku Proč mám být prezidentkou ČR. Zamýšlela jsem se na tím dotazem a došla k následujícím odpovědím.

10.12.2012 v 13:45 | Karma: 32,39 | Přečteno: 2943x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Zemřel bývalý místopředseda ODS Miroslav Macek. Bylo mu 79 let

1. května 2024  12:58

Ve věku 79 let zemřel bývalý místopředseda ODS a federální vlády Miroslav Macek, bylo mu 79 let. O...

To nemyslíte vážně! Soudce ostře zpražil bývalého vrchního žalobce

1. května 2024  10:17

Emotivní závěr měl úterní jednací den v kauze údajného „podvodu století“, v němž měly přijít tisíce...

Moskva se chlubí kořistí z Ukrajiny: Abramsy, Leopardy i českým BVP

1. května 2024  15:38

V Moskvě ve středu začala výstava západní vojenské techniky, kterou používá ukrajinská armáda a...

Trump se vidí jako disident, soud je pro něj marketingová sklizeň, tvrdí expert

2. května 2024

Premium Pokud dojde na televizní debatu Donalda Trumpa a Joea Bidena, jako jednoznačný vítěz z ní vzejde...

Vlak bez strojvůdce ujel několik kilometrů, pak vykolejil. Řítil se stovkou

2. května 2024  14:51,  aktualizováno  19:55

Na železniční trati mezi obcemi Čisovice a Měchenice v okrese Praha-západ vykolejil vlak. V...

Sluší se, aby zaměstnanec věděl, proč je propouštěn, řekl Juchelka

2. května 2024  5:42,  aktualizováno  19:55

Přímý přenos Poslanci se přeli o změnu zákoníku práce. Opozici se ho nepodařilo vrátit vládě k přepracování....

Americký podmořský dron inspirovaný rejnokem už není jen vize, prošel testy

2. května 2024  19:28

Americká společnost Northrop Grumman dokončila testy podvodního plavidla bez posádky (UUV) s...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 107
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4920x
Ing. Jana Bobošíková, manažerka, bývalá poslankyně Evropského parlamentu

Seznam rubrik