Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

"Kokote" Kalousku, postavte se Schwarzenbergovi!

Pane ministře Kalousku, k faktu, že jste kokot, jste se sám hrdě přihlásil (viz oficiální stránky top 09 zde), a také jste to mnohokrát prokázal. Ale nyní nastal čas, abyste dokázal, že jste i chlap. Ten totiž drží slovo. Zaujměte stejně zásadový postoj, jako jste jej zaujal kvůli Ladislavu Bátorovi, a odmítněte rasistické a náckovské výroky ministra zahraničí české vlády Karla Schwarzenberga. Neberte si servítky a nazvěte ho upřímně chlapsky, jak je Vaším zvykem, náckem a starým fašounem. Výrok pana ministra totiž dramaticky předstihuje jakákoliv vyjádření pana Bátory, zejména výroky, které ve skutečnosti Ladislav Bátora nevyslovil, ale byly mu podsunuty mediální kampaní, za kterou by se nemuselo stydět Goebbelsovo říšské ministerstvo propagandy.

 

Neváhejte a pokračujte v důsledné očistě státní správy! Okamžitě vyzvěte premiéra Nečase, aby odvolal místopředsedu vlády Schwarzenberga. Vždyť Vy sám jste řekl, že exekutivu netvoří jen náměstci ministrů a ředitelé odborů, ale především samotní ministři. (Právo 11. srpna 2011 a stránky top09 zde) Ještě daleko důsledněji, než jste se kvůli Ladislavu Bátorovi (viz OVM 21. srpna 2011 zde) odmítl účastnit jednání vlády (zprávy iDNES.cz 10. srpna 2011 zde), byste měl nyní odmítnout sedět ve vládě s člověkem, který konečné řešení romské otázky, a to i metodou násilné deportace celého etnika, považuje za hezké (Fakta Barbory Tachecí 31. 1. 2012 zde).

 

Konejte, podle Vás je přece zcela vyloučené, aby ve státní správě seděl člověk, který prokazatelně v televizním pořadu schvaloval konečné řešení cikánské otázky například přesídlením celého etnika na blíže neurčené místo. Nemusíte Karla rovnou fackovat (blesk.cz 4. února zde), jen několikrát denně i před televizními kamerami důsledně požadujte jeho odchod z vlády. A než se tak stane, bojkotujte Vy i všichni ministři za TOP 09 jednání vlády. Věřte, že lidé si oddechnou a Vaši zásadovost ocení.

 

Nebuďte ale nelidský. Jako humanista jistě najdete nějaké vhodné místo na Úřadu vlády, případně na Vašem ministerstvu, kde by mohl být Karel Schwarzenberg prospěšný, aniž by škodil dobrému jménu České republiky. Snad by se mohlo jednat o sklad toaletních potřeb, případně sklad bruselských třepetalek, hvězdiček, kladívek a propagačních letáčků. Bude to nepochybně stejně vhodná funkce jako ta, kterou navrhoval on panu Bátorovi, ve skladu tužek na ministerstvu školství. Prostě pane ministře, pochlapte se, když do skladu, tak oba. S tím rozdílem, že Schwarzenberg po právu.

Autor: Jana Bobošíková | pondělí 6.2.2012 9:10 | karma článku: 34,46 | přečteno: 3865x
  • Další články autora

Jana Bobošíková

Černí šerifové v akci

Říkalo se jim černí šerifové a bývaly doby, kdy by si od nich pes kůrkunevzal. Ano, mluvím o soukromých bezpečnostních službách, o oboru podnikání,kam spadá i ABL Víta Bárty, mecenáše Věcí veřejných. Poté, co pracovnícislužby příkladně nazvané „Professional Commando“ 11. června roku 1993bezpříkladně zmasakrovali fanoušky na stadionu Sparty a 4. září téhož rokudalší pracovník jmenované agentury v metru ve stanici Dejvická zabil FilipaVenclíka, syna jednoho z tehdejších majitelů společnosti s licencí navysílání TV Nova, se na tyto služby konal mediální a legislativní hon.Úředníci ministerstva vnitra se překonávali ve vymýšlení paragrafů zákona,kterým by tyto „nepřátele lidu“ mohli uvázat na řetěz. Dokonce šli až takdaleko, že by ze soukromých bezpečnostních služeb udělali něco podobného,jako bývala Pomocná stráž Veřejné bezpečnosti z dob hluboké totality.Veškeré rozhodování o vedoucích představitelích v ryze soukromých firmáchmělo být podřízeno kuratele ministerstva vnitra. Jak rychle tato legislativníhysterie vznikla, tak také zanikla. Paskvil, který ministerští úřednícivyprodukovali a říkali mu návrh zákona, Sněmovnou neprošel a kdyby i prošel,těžko by obstál u Ústavního soudu.

27.7.2010 v 12:37 | Karma: 30,81 | Přečteno: 4028x | Diskuse| Politika

Jana Bobošíková

Véčkaři a bílí koně

Tak máme novou vládu. Ne díky svobodným volbám, ale z milosti cirka sedmnácti tisíc virtuálních hodnotitelů koaliční smlouvy. Takzvaní Véčkaři, neboli lidé, registrovaní na webu Věcí veřejných coby jejich příznivci (nikoliv čekatelé na členství nebo členové strany) měli (v demokratických systémech nevídanou) moc – moc shodit koaliční projekt, kterému daly milióny voličů v právoplatných parlamentních volbách zelenou. Neudělali to. Otázkou je, zda-li koaliční smlouvu vůbec četli. Kloním se k názoru, že nikoliv. Upřednostňuje-li někdo klikání z pohodlí domova před aktivním politickým angažmá, patrně nepůjde o jedince, kterému by se chtělo dospívat k názorům na základě usilovné práce a studia. Ale to nechme stranou. Co je mnohem podstatnější, je sporná legitimita takového postupu. Sám předseda VV Radek John nepokrytě přiznává, že v případě Véčkařů jde pouze o marketingový projekt a chválí svou stranu, že je právě v marketingu velmi dobrá. Jakoby mluvil o firmě a nikoliv o politické straně. A v tom je právě ten problém. V demokracii každý, kdo chce zásadním způsobem ovlivňovat politiku, musí jít s kůží na trh a svůj podíl na moci si zasloužit nebo vybojovat (podle míry politického vkusu jednotlivých stran) ve stranické struktuře. Jen tak se totiž dostane do orgánů širšího vedení své strany, které mají právo schválit či neschválit postup svého předsedy. Takoví lidé už prošli sítem osobní (nikoliv virtuální) volby – byť někdy jen té vnitrostranické. Museli přesvědčit jiné lidi a získat jejich důvěru.

15.7.2010 v 12:19 | Karma: 30,81 | Přečteno: 3929x | Diskuse| Politika

Jana Bobošíková

Jak jsme přemluvili „bábu“

Těžko si představit téma, které ovlivní budoucnost a ekonomiku našeho státu více, než penzijní reforma. Bez ní nelze dosáhnout vyrovnaného rozpočtu ani zpružnit trh práce a dokonce ani udržet v našem státě lidi schopné dosahovat nadprůměrných příjmů. Současný penzijní systém je zastaralý, nákladný nejen pro stát, ale i pro zaměstnavatele a jeho efektivita je minusová. Odhady letošního deficitu na důchodovém účtu ve výši 35 miliard jsou spíše optimistickým blouzněním. Krize vyhání lidi z práce do důchodu – v loňském roce stát přiznal 115 861 tisíc starobních důchodů, čímž zaznamenal historický rekord. Už dnes důchody ukrojí ze státního rozpočtu ročně 340 miliard. Tato suma může od října 2011 narůst o další stovky miliard – alespoň podle odhadů ministra financí v demisi Eduarda Janoty. A to vlivem rozhodnutí Ústavního soudu, který v polovině dubna zrušil s platností od 30. září 2011 výpočet důchodů, který je výrazně nevýhodný pro lidi s vyššími příjmy, protože nebere ohled na to, kolik lidé v životě vydělávali a tím pádem také odváděli do penzijního systému.

9.7.2010 v 9:43 | Karma: 44,70 | Přečteno: 25557x | Diskuse| Politika

Jana Bobošíková

Modli se a pracuj!

Není dne, abychom si v tisku na několika stranách nepřečetli o státotvorných návrzích vznikající vládní koalice. Člověka to až svádí k optimismu. Že bychom tu konečně měli reformní a zásadovou vládu? Obávám se však, že nadšení médií občané dlouho nemusejí sdílet. Rozumní lidé jistě chápou, že je nutné šetřit, chceme-li se vyhnout řeckému scénáři. Možná i skousnou, že „léčba Kalouskem“ bude hodně bolet. Záleží ovšem velmi na tom, do jakých kapes nakonec potečou peníze, které stát vyinkasuje od svých obyvatel nebo je na nich ušetří. Jedna hluboká až téměř bezedná kapsa už je nachystaná. Ústavní soud zamítl návrh senátorů, kteří chtěli zrušit blokační paragraf v zákonu o půdě, podle kterého leží ladem cirka 48 000 ha pozemků. Pro případ, že by se nějaká politická reprezentace dokázala dohodnout na jejich darování církvím a to především církvi katolické. Záměrně neříkám navrácení – to by platilo jen tehdy, kdybychom se s restitucemi vraceli až před rok 1918, tedy před pozemkovou reformu První republiky. Tehdy katolická církev i vlivem dalších právních norem o značnou část svého majetku přišla a nemohla jej tedy vlastnit v roce 1948 v době nástupu komunistů k moci. Povšimněme si, že se v případě majetku církví také většinou nemluví o restitucích, ale o majetkovém vyrovnání státu a církví.

3.7.2010 v 12:09 | Karma: 27,12 | Přečteno: 3260x | Diskuse| Politika

Jana Bobošíková

Když kozlové zahradničí

Radek John, šéf strany Věci veřejné, má ministerstvo vnitra. Prý aby dohlédl na boj s korupcí. No, aby ne. Totéž před ním dělal Ivan Langer coby ministr vnitra za ODS. A před ním i po něm to dělali a budou dělat jiní ministři. A to je právě ten problém. Korupce je jasně definovaným trestným činem, ale velmi obtížně se prokazuje. Zvláště, když policii stále sedí za krkem nějaký ministr, kouká jí přes rameno a reorganizuje. Samozřejmě, pod pláštíkem zvýšení akceschopnosti a funkčnosti policejních útvarů. Proto tu máme desítky nevyřešených kauz. V okamžiku, kdy hrozí, že by je policisté mohli dotáhnout do konce, přijde reorganizace nebo nový ministr.

30.6.2010 v 11:40 | Karma: 46,96 | Přečteno: 28760x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Podvod století za 2,4 miliardy. Ortinskému hrozí osm let a peněžitý trest 25 milionů

29. dubna 2024  6:21,  aktualizováno  13:19

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

NATO by Rusy porazilo, Putin má jedinou naději, řekl polský ministr zahraničí

26. dubna 2024  12:04

Rusko by se mělo bát Severoatlantické aliance, protože ho v případě střetu s ní čeká „nevyhnutelná...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Von der Leyenová s kampaní navštívila Prahu, na Národní třídě čepovala pivo

30. dubna 2024  17:58,  aktualizováno  21:38

Předsedkyně Evropské komise Ursula von der Leyenová v souvislosti s předvolební kampaní Evropské...

Na čarodějnice padaly teplotní rekordy. Ve Žďáře od vatry vzplála tráva

30. dubna 2024  18:41,  aktualizováno  21:28

V poslední den měsíce dubna se na řadě míst koná tradiční pálení čarodějnic. Středočeský kraj však...

Češi chtěli odříznout proruského Ukrajince, zastání našel na Slovensku

30. dubna 2024  20:56

Proruský ukrajinský politik a podnikatel Arťom Marčevskij, kterého česká vláda minulý měsíc...

Měli „rozjasnit každodenní život v boji“. Pávi vyvolali smršť nadávek na Putina

30. dubna 2024  20:55

Vedení zoologické zahrady v ruském Lipecku dostalo podivný nápad se taky nějakým způsobem zapojit...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 107
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4920x
Ing. Jana Bobošíková, manažerka, bývalá poslankyně Evropského parlamentu

Seznam rubrik