Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Vy máte hodně babiček různých druhů  8-o ?

0 1
možnosti

"S babičkami je to jiné. Ty mám obě a z mých zážitků s nimi by mohl vzniknout román. Kdybych přidala vyprávění mých přátel, tak možná i dva." ... Jak už z textu vyplývá, já mám sice pouze dvě babičky, ale díky mým kamarádům jsem měla tu čest poznat mnoho dalších :-)

0 0
možnosti

Nezdá se vám ta typologie babiček poněkud "chudá" a jednostranně zaměřená? Co třeba babička - intelektuálka, která sice nenapeče, ale odmalinka vede vnučku ke čtení, chodí s ní do divadel a dokáže přitom poradit s každou bolístkou? Nebo babička - sportovní typ, která (i s dědečkem) chodí s vnoučaty do lesa, na bruslení, učí je jezdit na kole - prostě věci, na které rodiče ve shonu nemají tolik času?  Ale zároveň s tím dětem i navaří svíčkovou a napeče koláče (což maminka opět nestíhá?). Mám z článku pocit, že máte s babičkami nějaké špatné zkušenosti a potřebujete se to s nimi jaksi "vyřídit" - ale to jako spychložka určitě váte sama nejlíp :-)

1 2
možnosti

Děkuji za reakci, paní Šporková. Typologie zatím chudá je, protože je zveřejněna jen první část. Uznávám, že ideální babičky jsem trochu odbyla, chuděry, ale jak píšu i v textu, tak pro každého je ideálem něco jiného - pro někoho ty koláče, pro někoho zase například ta Vámi navrhovaná sportující babička. Kdybych to vše vypisovala, byl by to opravdu seriál o babičkách tak na rok. Další věcí je, že můj článek je dost zaměřený na to, jak s babičkami vyjít a s tím u těch "ideálních" nebývá moc potíž. Proto se tu zaměřuji spíš na ta negativa, nejde o to, že bych si to s babičkami chtěla nějak "vyřídit" :-) A upřímně řečeno, i kdybych chtěla, rozhodně k tomu nevyužiji internet, protože ty moje by si to stejně nepřečetly :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3216x
Psycholog působící ve společnosti EBLO (www.eblo.cz). Pokud Vás některé téma mých článků zaujme, můžete mě kontaktovat buď v diskuzi pod článkem, nebo přímo na e-mail. Těším se na Vaše reakce, náměty, připomínky a dotazy.