Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TJ

Tomáš Jasný

18. 6. 2011 13:39
Výborný a pravdivý článek

Kolem nás je spousta přetvářky a nechutného pokrytectví. Kdysi jsem někde četl radu "až na vás bude obávaný šéf zase řvát, tak si ho představte nahého". Myslím, že na tom něco bude. Pár pohovorů jsem už také absolvoval, jak na místě přijímaného, tak na místě přijímajícího. Musím přiznat, že proti ženám mám tu výhodu, že mi obleky sluší a umím je nosit, na druhou stranu ale pánský oblek je dost dražší, než dámský kostýmek. Pokud chci mít slušivý oblek, boty, kravatu a hodinky, potřebuji aspoň 30 tisíc korun. Dámy pořídí pěkné oblečení na pracovní pohovor o dvě třetiny levněji.

0 0
možnosti
ZZ

Sidonie_11

18. 6. 2011 12:26
Nemůžu zcela souhlasit

Je pravda, že na pohovor by se člověk měl obléct slušně, to je jasné. Ale opravdu to musí nutně znamenat onen teplý kostým a bůhví jak vysoké jehly? Nevím, ale myslím si, že by stačilo zkombinovat nějakou šikovnou halenku, sukni s délkou cca po kolena a boty na podpatku cca 5 cm + nějaké sáčko. Nevím, jak vybavený máte šatník nebo kolik prostředků máte na případný nákup nových věcí, ale tyto "kousky" jsou rozhodně nezbytné. Podpatky taky nesnáším, ale když už nějaké mít musím, tak jsou nízké - právě nějakých těch 5 cm. K tomu mám dvoje (černé a bílé) kalhoty z normální látky (ne džínovina), černé sáčko a pár topíků. Ještě teda sháním vhodnou sukni. Kombinace těchto věcí se hodí ke státnicím, na svatbu, na pohovor...

P. S.: Už někdy na střední nám do hlavy rvali, že na pohovory, maturitu či pak státnice se rozhodně nehodí halenka nebo top s hlubokým výstřihem. Mít halenku s knoflíky až po krk, tak rozepnout třeba 2, ale víc prostě ne. ;)

0 0
možnosti
ZS

škovras

18. 6. 2011 10:02
Šaty dělaj člověka

Ano, je to tak. Bohužel jsou zaměstnání, ve kterých se džíny a triko prostě nenosí. A pak jsou taková, kde je to jedno. Nedávno jsem byl nakupovat se svou známou. Je to žena v dost vysokém pracovním postavení. Co si koupila ? Tmavé bavlněné šaty, bez hlubokého výstřihu, velmi jednoduché, elegantní. A nebyly drahé. K tomu střevíčky na podpatku asi 7 cm (žádné jehly - tipuji, že by na nich ani neuměla chodit ;-D , stejně jako Vy).  Vypadala úchvatně. Taky je jí nejlépe v džínách, ale má cit pro to, kam se co hodí.

Nedávno jsem si vybíral nového zaměstnance. Z kravaťáků mne nezaujal žádný. Stejně tak nepochodil ten, který přišel v gatích s rozkrokem u kolen. Ať se Vám to líbí nebo ne, první dojem je důležitý.

0 0
možnosti
DK

Danny_Kay

18. 6. 2011 7:45
Prakticky vzdy...

...kdyz me na ulici oslovil nekdo v kravate a obleku, to bylo neco, co me obtezovalo...Vzdycky to byl nejaky vterka, ktery mi nabizel nejaky produkt nebo Jehovista, popripade zebrak, ktery se snazi pro sebe vyzebrat penize a zamaskovat to tak,ze se jedna o dobrocinne ucely...Kravataci - to je proste mor!

0 0
možnosti
H

hamry

18. 6. 2011 9:10
Re: Prakticky vzdy...

Kravaťaci mne štvou taky.Uniformita s jakou se holedbají,jen potvrzuje moje přesvědčení o konzervatizmu a holdování mužů v uniformách jako takových,bez rozdílu je-li to uniforma vojenská,nebo jakákoli jiná.Konzervatismus  je od slova konzerva a do této napěchováni jako sardinky jsou všichni uniformovaní,takže i kravaťaci;-)

0 0
možnosti
IA

Ivy Ashby

18. 6. 2011 7:11
šaty dělají člověka

To prostě pravda je, a nevidím problém v tom, chodit slušně oblečená, ne vyzývavě do práce. Nemám problém nosit šaty a lodičky, je to jenom otázka zvyku.

0 0
možnosti
E

eennyy3

18. 6. 2011 7:40
Re: šaty dělají člověka

ale problém je právě v tom, že co je pro někoho vyzývavé pro druhého není, co je pro jednoho neslušné pro druhého není. Vy třeba nemáte problém nosti podpatky, já ano, odpoledne už přemýšlím zda radši neprojdu prahou bosa. Šaty mi nevadí, ráda je nosím, ale za tři roky tvrdého dress code v práci jsem si prostě nezvykla a nejspíš ani nezvyknu.Autorka

1 0
možnosti
DK

druhý králík

18. 6. 2011 7:00
autorko

pokud máte pěkná prsa a umíte je nosit, pusťte poznámku té důry z hlavy. A přiložte dokumentující fotografie svých vnad.

0 0
možnosti
LJ

Tulky

18. 6. 2011 5:54
souhlas

Naprosto souhlasím s autorkou... akorát, že ze článku spíše vyplíva, že ty šaty a obleky se nám nechce nosit, protože nás omezují. Ještě bych hodně vyzdvihl, že lidé si ostatní lidi bohužel hodně škatulkůjí podle toho co mají na sobě a to je velká škoda :-/

0 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1311x
Jsem drobná blondýna s proříznutou pusou, která kam šlápne, deset let tráva neroste.

Pracuji v cestovním ruchu, cestování je moje vášeň, stejně jako četba nebo řízení auta. Miluju moře, vedro, sushi a noční Prahu.

Seznam rubrik