Ty nejtěžší chvíle v životě mohou být ty nejvíce přínosné..

Nikdo z nás nemá rád těžké životní okamžiky. Proč taky, lepší je být šťastný a spokojený.. Někdy je toho na nás trochu moc..Jen co vyřešíme jeden problém, tak se objeví další, který je třeba zvládnout..

 

Občas nastávají okamžiky nad kterými vůbec nemáme vládu..Nečekaná nemoc, ztratíme práci nebo se místo očekávaného úspěchu dostaví neúspěch..

Pak je toho zkrátka na nás hodně.. Rozhodně se nepovažuji za slabocha, ale u každého z nás v životě nastávají okamžiky, kdy si říkáme, že už nemáme sílu..

Kde brát energii a chuť do života, když jsme se zrovna s někým rozešli ? Jak najít sílu v boji s dlouhodobou nemocí ? Nebo kde neustále brát optimismus, když  život je občas tak těžký ?

Ano, život je občas těžký a každý z nás zažil krizi, kterou si jiný člověk ani neumí představit..

Pár takových životních zkoušek už mám taky za sebou..Zkoušet být silný v době, kdy se tak necítíte je nesmírně těžké..

Snažit se vyřešit problém hned teď, když hned to zrovna nejde je velice deprimující..

Kde hledat sílu, naději, oporu? Ano jsem věřící a teď bych mohla jednoduše říci ve víře, u Boha..

Jistě za tím si stojím. Bůh je milostivý, ale občas se i věřící člověk cítí od Boha vzdálen a nechápe proč se věci dějí a jak je mohl  Bůh dopustit..

Já jsem v těžkých životních chvílích nikdy víru neztratila, i když mnohokrát jsem brečela a říkala si, že už nemám sílu dál.. Řešit ty problémy, starosti, vyrovnat se s bolestí, kterou láska často přináší..

A pak se to vždycky zlomilo..Ano musela jsem se hodně snažit a ovlivnit věci, které ovlivnit šlo. Najít novou důvěru v Boha, že on rozumí, i když já ne. Objevily se i nové obzory, které jsem předtím neviděla.

 A na konci toho všeho jsem byla zase o něco silnější a moudřejší, i když z počátku se mi chtělo třeba už vše vzdát..

Ať už vás v životě potkalo cokoli, ať už nevíte kde pořád brát sílu, ať už vás srdce tolik bolí, že už to nemůžete vydržet.. Věřte, že může být líp..

Možná ne hned, ale jak říká Viktor Frankl v knize Halla Urbana To nejdůležitější v životě:

„ Člověk může přijít o všechno kromě jediného: nikdo mu nemůže vzít poslední lidskou svobodu - vybrat si za jakýchkoli okolností svůj vlastní přístup, svou vlastní cestu."

A pokud k tomu máte přátele, kterým se dá zavolat i ve čtyři hodiny ráno, tak se vůbec nebojím, že by jste svoji bitvu nedokázali vyhrát..

 

www.blankafay.com

p.s. všechny mé články se vám zobrazí při kliknutí na mé foto..

Hlasujte ve finále ankety Blogera roku

Autor: Blanka Fay | sobota 24.1.2009 9:00 | karma článku: 17,47 | přečteno: 1177x