Milionářka bez emocí aneb moudrost se za peníze koupit nedá..

Už jste to možná četli, že? Smyslem mého života jsou peníze. První, co mne po přečtení tohoto dílka na stránkách Ona idnes napadlo, zda je vůbec reálný. Nechci se vůbec pouštět do úvah typu, že peníze nejsou smyslem života.

To většina lidí myslím ví a stejně tak ví, že život s penězi je jednodušší.

Život s penězi je jednodušší a život s velkým penězi je v něčem hodně složitý. Chce to myslím velkou moudrost takový život zvládnout.

Je několik důvodů, proč mi článeček o paní milionářce bez emocí a s dvěma doktoráty přišel jako fikce.

Za prvé. Bohatí lidé si velice střeží své soukromí, hlavně vůči médiím. Viz. P. Kellner apod. Paní přes padesát, která má nejraději na své jmění a moc, protože dle svých slov může prý ovládat všechno a jak se jí zlíbí, však v pohodě popisuje jak se „stala“ bohatou.

Sama se ale za přespříliš zámožnou nepovažuje, protože mezi miliardáře ještě nepatří.

O způsobu jak přišla k penězům, se vyjadřuje tak prazvláštně, že netušíte, jestli si z vás někdo dělá srandu nebo nějaká externí redaktorka nevěděla, co si počít s volným víkendem.

Jak už jsem uvedla na příkladu pana Kellnera. Bohatí si své soukromí střeží.

Tato dáma má za koníčka nakupování vozů Ferrari, své jméno raději neuvede, peněz má tolik, že by si nás mohla koupit všechny dohromady, ale z nějakého prazvláštního důvodu poskytla rozhovor Idnes???

V tom rozhovoru je tolik nesrovnalostí, že si je určitě najdete sami.

Podle slov naší neemoční milionářky sice začínala pracovat u svého šéfa jako opatrovnice dětí, ale vzápětí dodává, že mozkem všeho byla ona a bez ní by nevydělal ani korunu.

Rovněž byla i jeho milenkou a s tím ani manželka neměla problém, protože všechno bylo a je o prachách. Dnes se s jeho rodinou nestýká a vzájemně se nenávidí.

Nevím jak vy, ale pár milionářů znám. Dopracovali se ke svému majetku docela těžce a rovněž se svým jměním nechlubí na každém kroku. Neposkytují o tom ani rozhovory.

I když jim peníze život usnadňují, tak vědí, že dost hodně podstatných věcí a hodnot si za ně nekoupí. Lásku, zdraví, smysl života apod.

Nevím, jaký závěr jste si udělali vy, ale buď je celý rozhovor krásná fikce, nebo paní se zcela zvráceným systémem hodnot se nás snaží přesvědčit, že my jsme ti chudáci, kteří ji nepochopí.

Buď jí budeme závidět její jmění, nebo ten „život hollywoodských rozměrů“, který si však nedokážeme ani představit.

Milá paní doktorko, peníze život velice usnadňují, ale Boha si z nich dělat nebudu.

Chápu, že většinu lidí považujete za chudáky, protože nežijí ten skvělý život, kde penězi ovládáte všechno a vše.

Vůbec vám vaše miliony nezávidím a je mi vás velice líto.

Máte sice dva doktoráty, ale dítě si budete adoptovat hlavně proto, aby někdo mohl po vás dědit.

Láska je přece holý nesmysl a vše se dá koupit.

Nevím, nevím, ale na základě vašich názorů bych řekla, že moudrost se peníze rozhodně koupit nedá..

 

Autor: Blanka Fay | čtvrtek 22.4.2010 8:00 | karma článku: 19,56 | přečteno: 2030x